Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No to chyba chociaż ten problem mam z głowy :wink: Od wschodu napewno drzwi nie będą narażone na nadmierne nagrzanie. A duży taras mam wprawdzie od południowego zachodu ale są poprzeczki

muszę Cię zmartwić - latem wsch, płd-wsch najcieplejsze powietrze jakie uraczysz

Chciałabym dodać, że miałam nadzieję, że przy tej cenie te moje Adeco będą nie tylko niezwykłej urody ale też dobrej jakości :(

Nie chciałabym zeby ktoś zrozumiał, że chcę kupić drzwi tylko dlatego, że mi się podobają

Drzwi w kolorze złoty dąb tak zresztą jak okna ( też Oknoplast ).

Ale z tym, że Adeco to badziewie to mnie zaskoczylaś. Te moje "cudne" drzwi mają kosztować w sumie 6900 zł, to chyba nie mało? A może ja już nic nie wiem? :(

Mam wycenę z Oknoplastu na 4200 za drzwi Adeko otwierane na zewnątrz. Jakie są twoje drzwi, że tyle kosztują?

Drzwi w kolorze złoty dąb tak zresztą jak okna ( też Oknoplast ).

Ale z tym, że Adeco to badziewie to mnie zaskoczylaś. Te moje "cudne" drzwi mają kosztować w sumie 6900 zł, to chyba nie mało? A może ja już nic nie wiem? :(

Mam wycenę z Oknoplastu na 4200 za drzwi Adeko otwierane na zewnątrz. Jakie są twoje drzwi, że tyle kosztują?

Model Rubin w okleinie złoty dąb, z witrażowym przeszkleniem w górnej części. Dopłata była za zawiasy w kolorze złoty dąb, klamki i szyldy w kolorze złotym i podwójny zamek. Szerokość 1500. Coś mi tłumaczyli, że w związku z tym, że mają być otwierane na zewnątrz nie można ich zrobić na profilu werandowym tylko na droższym profilu drzwiowym

Annja, Kabietka a dlaczego nie chcecie kupić drzwi typu gerda?

No cóż ,skoro tak to musimy jeszcze przemyśleć sprawę wyboru drzwi :o)

Drzwi typu Gerda kupię jak już będę miała dość szukania i wybierania :o)

Jak nie Adeco to może Frohmasco :D

Pozdrawiam

w drugim temacie o drzwiach adeco podałam link do postów z forum dot. tych drzwi. Była tam wypowiedź Jareko, który zachwalał te drzwi. Myślę, że jeśli Jareko nie ma nic przeciwko to warto się zastanowić. Tak jak pisałam, w oknach nie pracuję od 4 lat. Od tego czasu mogło dużo się zmienić.

poproszony o komentarz powiem tak

Nie bylo nigdy klopotow z Adeco - przynajmniej ja nie mialem. Oczywiscie mowimy o samym wypelnieniu a nie drzwiach ktore dla niego sa konstrukcja

Zdjecie z zawiasow jest niemozliwe i miedzy bajki wlozyc tego typu opowiesc - za maly luz miedzy skrzydlem a oscieznicaa by zawiasy zeskoczyly z siebie - owszem mozna ale nie opisywana metoda - a jak? Wybaczcie nie jest to poradnik dla wlamywaczy. Poza tym sa zawiasy i zawiasy - do takich drzwi dobrzy montuja zawiasy Dr.Hana a nie jakies rzemioslo :lol: co montowane jest nagminnie i tam nawet istnieje mozliwosci wybicia bolca z zawiasu. Moze wlasnei tak u Agakusi to zostalo zrobione?

Nic nie stoi na przeszkodzie w zamontowaniu bolcow antywywazeniowych w tego typu drzwiach - ale to kosztuje co w zwiazku z wysoka cena samych drzwi....jakze czesto rezygnujecie z doplat za wartosciowe dodatki

Dzięki, Jareko. Powiem szczerze, że wczoraj nie mogłam spać, bo tak dziewczyny nastraszyłam. Zadzwoniłam też do znajomego, który te drzwi ściągał. Powiedział, że podnieśli, podważyli i ściągnęli. Na pewno było to pcv. Trochę mnie to dziwi, bo w obiektach użyteczności publicznej najczęściej montują alu. Muszę podpatrzeć w poniedziałek co to za drzwi.Jakieś g....
uwierz lub nie - nie ma znaczenia dla wywazania drzwi czy wykonane sa z alu czy pvc. Tu widac ze winne byly li tylko same zawiasy - nic innego. Pomysl przez chwile - na ile mogli uniesc skrzydlo zamkniete w oscieznicy? 3-5mm? I jesli juz spadlo z zawiasow to one sa winne a nie sama konstrukcjia. Lub tez jak wspomnialem wybilil oske zawiasu - w kilku rodzajach zawiasow jest to mozliwe - moze wlasnie takie tam zastosowano? Kilka razy widzialem normalne zawiasy od okien uchylnych montowane w drzwiach - to juz dopiero jest kryminal - wybija sie oske bez wysilku i juz drzwi stoja otworem
ale to, że wspomniałam o drzwiach pcv montowanych w żłobku to było na marginesie. Nie chodziło mi o to, że lepiej się ściąga pcv czy alu. Wspomniałam tylko, że w budynkach użyteczności publicznej przeważnie są drzwi alu, a nie pcv. Z tego co wiem to one mają one kilka ładnych lat, ale mocno mnie one teraz zainteresowały. :-?