_Robert_K 23.02.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witamy! Wszystkie Wasze rady i uwagi mile widziane! Dziękujemy i Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 26.02.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam! No to będę pierwsza ! Działeczka bardzo fajna, a ten płot Waszego sąsiada do złudzenia przypomina mi ten, który ma mój sąsiad - lubicie takie betonowe ogrodzenie ? Ja właśnie kombinuję czym TO obsadzić, aby nie było TEGO widać . Projekt, który wybraliście bardzo mi się podoba, ciekawe co stworzy architekt .. W takim razie czekamy ... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 26.02.2007 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dziękujemy za pierwszy komentarz Zagorzałymi entuzjastami płotów betonowych nie jesteśmy, ale taki płotek da nam troszkę intymności - jeszcze jak posadzimy wokoło tuje lub choinki nawet nie będzie go widać A będzie co sadzić bo działka 2300 m. kw! Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 10.03.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Pabianice? No to witamy, my budujemy calkiem niedaleko... Jak to jest z tym Twoim projektem, za sam projekt domu zaplaciles 5tys zl (czy ja cos zle zrozumialam)? Bez projektu przylaczy? My zaplacilismy tyle (z tym ze w zeszlym roku) za projekt domu wlacznie z projektami wszystkich przylaczy, a tych przylaczy jest az 4 - woda, prad, gaz, kanalizacja... (w tym mapa geodezyjna) Co do czasu trwania to lepiej nie mowic - naczekalismy sie strasznie dlugo, rzeczywiscie projekt przylacza to przede wszystkim formalnosci, czyli uzgodnienia jakie architekt musi zalatwic w odpowiednich instytucjach. Potem jeszcze dochodzi czas oczekiwania na pozwolenie na budowe, wniosek bedziecie skladali tam gdzie my czyli w starostwie w Pabianicach. Ja nie mam najlepszych wspomnien, nie dosc ze wykorzystali maksymalna ilosc czasu jaka mieli na rozpatrzenie wniosku (czyli65 dni) to jeszcze kobitka zadzwonila ze we wniosku jest masa bledow i brakow. Architekt musial tam pojechac i oczywiscie okazalo ze prawie wszystko jest w porzadku tylko jedna rzecz trzeba bylo poprawic. No ale moze u Was bedzie lepiej. tego zyczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 12.03.2007 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witamy Serdecznie! Tak naprawdę to za projekt zapłaciliśmy 3,5 tyś zł - architekt chyba zapomniała na ile się umawialiśmy, tylko że zapomniała również powiedzieć Nam że projekt nie będzie zawierać przyłączy wodno/elektrycznych jest tylko kanalizacja ( szambo ). Więc nie pozostał mi nic innego tylko samemu "załatwić branżowców", bo na pani architekt nie chciałem już polegać - kobieta mało czasowa i zabiegana. Słyszałem już legendy o naszym starostwie i wydawaniu pozwoleń na budowę - podobno sami "aptekarze", aż boje się przedłożyć im Nasz projekt budowlany. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 07.04.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 WESOŁYCH ŚWIĄT!!!! http://kartki.onet.pl/_i/d/zajaczek_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 10.04.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam Też kupiłem ten projekt. Jestem na początku drogi, ale jak widać wszyscy budujący mamy teraz poważne dylematy. Skoro już wybraliśmy co, to teraz pozostaje wybrać z czego i kim budować . Możemy tylko trzymać się ciepło. Ale ponieważ jesteś na bardziej zaawansowanym etapie, będę z uwagą śledził Twoje wątki. Alfaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 09.05.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 w ktorym PSB zamawiales? W Sunbudzie? Wiem, ze oni odbieraja w razie czego nadwyzke materialow wiec jesli wyliczyli Ci czwegos za duzo to mozna potem zwrocic. Oczywiscie na pewno nie jesli chodzi o pejedyncze sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 10.05.2007 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 SUNBUD Pabianice - dobrze wiedzieć że odbieraja nadwyżki - bo nie jestem pewien co do ilości wyliczonych bloczków. Martwi mnie troche czas realizacji koniec czerwca - początek lipca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 10.05.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Prawda, ze oni czasem maja dlugie terminy, dlatego my zaopatrywalismy sie w przeroznych hurtowniach. Czasem w jakiejs mniejszej masz cos od reki a tu musisz czekac. Np na styropian nie mielismy szans w PSB. To znaczy mielismy, ale nie pamietam juz na kiedy Radze szukac w roznych miejscach, mozna czasem zaoszczedzic sporo czasu i pieniedzy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olund 20.05.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Witam. Z wielkim zainteresowaniem czytałam i nadal będę śledzić Wasz dziennik, bo razem z mężem też wybraliśmy Sielankę. Trzymam kciuki za pomyślność i proszę o częste i szczegółowe wpisy . Pozdrawiam Olund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 24.05.2007 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Obiecujemy że wpisów nie zabraknie )) Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olund 18.06.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 GRATULACJE! otrzymania pozwolenia po ciężkich bojach.Więc teraz czas ostro brać się za robotę i niech się mury pną do góry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majuski 27.06.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 witam serdecznieNam również podoba się ten projekt i w niedalekiej przyszłości zamierzamy budować domek. Będziemy śledzić wątek bo ciekawi jesteśmy czy to rzeczywiście niedrogi w budowie domek.Gratulacje rozpoczęcia budowyTrzymamy kciuki i czekamy na relacje PozdrawiamyJustyna&Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 27.06.2007 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam Na początku Nam też się tak wydawało - ot niedroga parterówka.... Kosztorys obliczony przez architekta na podstawie średnich cen krajowych opiewa na sumę...... 470 tyś i to bez wykończenia, a My chcemy zamknąć się okrągłom sumą 300 tyś....Sam jestem Ciekawy czy się uda Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majuski 28.06.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 WitamyPowiem szczerze ze jesteśmy zaskoczeni tą sumą, ale wiadomo koszty da się zredukować-życzymy zmieszczenia się w jak namnjieszej cenie.PozdrawiamyJustyna&Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dora06 10.07.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam też zakupiliśmy projekt Sielanka i teraz jesteśmy w trakcie załatwiania formalności mam nadzieję że w miarę szybko ale zobaczymy.Bardzo podoba mi się Wasza przeróbka a zwłaszcza powiększenie sypialni, oczywiście jak wspomniałeś jest też dom szerszy na rysunku nie widać za bardzo o ile czy możesz podać szerokość domu? w projekcie zakupionym z garażem jest 17,9. Ja chcę poszerzyć napewno garaż i też za garażem zrobić kotłownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 10.07.2007 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam Domek rozciągneliśmy do 19,24 m. Garaż ma juz 4 m szerekości i to powinno wystarczyć na "bezstresowe" otwieranie drzwi samochodu. Sypialki bedą troszkę mniejsze niz w pierwotnie zakładaliśmy, gdyż zmieniliśmy materiał na ściany z MAXa 19 cm na BK 24 cm (w sumie to kilkanascie cm powierzchni mniej na pomieszczeniu - a BK jakoś łatwiej dostępny i tańszy). Zmiany jakie wprowadzliśmy były dosyć drastyczne i nie dało sie ich zaadaptować na bazie gotowego projektu, więc Nasz architekt zapropnował nam projekt indywidualny na bazie Sielanki... Podaj Mi adres e-mail to wysle Ci skan parteru Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dora06 15.07.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Witam A jaki będziesz miał piec i czym ogrzewał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 15.07.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Witam Ogrzewanie na eko-groszek, piec z podajnikiem marki KELLER 25 KW ( można awaryjnie zamontowac w nim ruszta i palić np. drewnem ). Piec sprawdził sie juz w 2 domkach, więc innego nawet nie brałem pod uwagę. Ciepła woda - bojler ( nagrzewnica z pieca + grzałka ). Dodatkowo zastanawiam się nad opłacalnością instalacji kolektorów słonecznych.... Instalacja CO planuje wykonać w miedzi, a wody w PVC w obiegu tzw."pętli" z pompką - po to by zawsze mieć "pod ręka" ciepłą wodę. Innych wynalazków nie przewiduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts