arni1978 28.11.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witaj Robert K mam pytanie w sprawie Sielanki. Jakie wydatki w sumie już poniosłeś na dzień 28 listopada 07. Mam na myśli stan surowy z robocizną? Jeśli to możliwe proszę o odpowiedź za co z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 28.11.2007 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Już sprawdzam w Excel-ku... 160 000 PLN na dzień dzisiejszy - w cenie zawarta jest już robocizna dekarza. PZD! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerek 02.12.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Oto nasza sielanka: http://images32.fotosik.pl/66/26d8c43633f8a3c5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 03.12.2007 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 PIĘKNIE !! Szczególnie podoba Nam sie rozwiązanie frontu domku ze słupkami i podciągami . U Nas murarz nie miał na to patentu A kiedy i z czego zrobicie daszek ? Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerek 03.12.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 WITAJCIE Wczoraj dotarło drewno na więźbę dachową no to już krok dalej, drugi jak dotrze do nas ekipa BOBA budowniczego (Bob - czytaj mój kuzyn & company) za 2 tygodnie wskoczą na dach i ... będziemy oczekiwali efektów. Na dach dachówka ceramiczna - kolor taki ceglany- nie mam pojęcia jak dokładnie nazwać. Mamy szczęście bo Bob buduje od A do Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 04.12.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Budowanie od A do Z jest zdecydowanie mniej stresujące... wówczas można powiedzieć że to sama przyjemność Trochę nie za późno zaczynacie ten dach? Nam bez przerwy przeszkada deszcz na zmiane ze śniegiem. W sumie zostało ok 2 dni do zakończenia prac, jednak te 2 dni "rozciągneły" sie do 2 tygodni.... i końca nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerek 06.12.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 JESZCZE ZIMY U NAS NIE WIDAć ANI SłYCHAć WIęC OCZEKUJEMY BABA W NAJBLIżSZYM CZASIE.CHWYCIł DODATKOWą DOBRZE PłATNą ROBOTę.TROCHę SIę ZAGAPI9LIśMY Z ZAMóWIENIEM DREWNA.BOB PO PROSTU ZBYT SZYBKO BUDUJE I STąD TEN PóźNY TERMIN(ABY ZAMóWIć TO JESZCZE W KOLEJKę DO TARTAKU)MAMY NADZIEJę , żE UDA SIę W NAJBLIżSZYYYYYCH TYGODNIACH POKRYć NASZąCHATKę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.12.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witam kolegę z Pabianic Mamy parę wspólnych tematów : brak zadowolenia z murarzy , Sunbud, który mnie kompletnie olewał i jak dałem projekt do oszacowania ilości, to robili ponad miesiąc Olałem ich. Widzę że beton brałeś z Generala - ja nie. Miałem informacje, że rąbią na ilości i jakości zamawianego materiału No ale postępy są spoko. Masz już prawie dach, ja dopiero zacznę w przyszłym tygodniu. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 13.12.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam kolegę z Pabianic Mamy parę wspólnych tematów : brak zadowolenia z murarzy , Sunbud, który mnie kompletnie olewał i jak dałem projekt do oszacowania ilości, to robili ponad miesiąc Olałem ich. Widzę że beton brałeś z Generala - ja nie. Miałem informacje, że rąbią na ilości i jakości zamawianego materiału No ale postępy są spoko. Masz już prawie dach, ja dopiero zacznę w przyszłym tygodniu. pozdrawiam, majki Witam kolegę z Łodzi Rzeczywiście z Sundub-em było słabo... też nie oszacowali Mi ilości materiałów, a jak przyszło do zakupu zamówionego BK to cena po rabacie była o kilkanaście procent wyższa niż w innej hurtowni. Dach w zasadzie Mamy już zrobiony czekam teraz na 180 brakujących dachówek... i jedną godzine pracy dekarza. Widze że również prowadzisz dziennik budowy - będziemy go systematycznie przeglądać Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 28.12.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Czas się ujawnić . Zaglądam do Was chętnie i podziwiam postępy, bo buduję prawie bliźniaczy projekt - Azalię z Horyzontu. Też mieliśmy sporo przeróbek, więc podobnie jak u Was, powstał projekt indywidualny, . Czy rzeczywiście te domy są takie długie? Jakie są teraz Wasze odczucia po zadaszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 31.12.2007 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Rzeczywiście , domek przed zalaniem stropu i wybudowaniem ścianek kolankowych wyglądał jak pociąg z wagonem... Ale teraz po zadaszeniu wygląda bardziej proporcjonalnie Pierwsze odczucia po zadaszeniu - " Jaki wielki strych!" i trochę żal że nie wykorzystany użytkowo. Drugie odczucie po ulewie - "Ile wody spływa z tego dachu !?" - podwórko zamieniło sie w stawik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerek 23.02.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Pogoda nam dopisuje. http://images27.fotosik.pl/163/2078466d81fe3280.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pers 29.02.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Jako wielbicielka Sielanki podgladam Twoje poczynania i podziwiam. Ponieważ też buduję sielankę dziś wylane ławy chciałam Ci powiedzieć, ze badzo mi się podoba wykończenie komina i kolorystyka rynien czy to moje złudzenie czy rynny sa grafitowe?? Jeżeli tak proszę o info jaki to rzeczywiście kolor i z jakiej firmy no i jakie cegły sa na kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 12.03.2008 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Jako wielbicielka Sielanki podgladam Twoje poczynania i podziwiam. Ponieważ też buduję sielankę dziś wylane ławy chciałam Ci powiedzieć, ze badzo mi się podoba wykończenie komina i kolorystyka rynien czy to moje złudzenie czy rynny sa grafitowe?? Jeżeli tak proszę o info jaki to rzeczywiście kolor i z jakiej firmy no i jakie cegły sa na kominie Witamy A więc od początku: - Kolor klinkieru - burgund Robena z fugą grafitową - Rynny plastikowe Galeco - kolor ciemna czekolada - Obróbki tak, jak widać chyba brązowe... Jeśli jesteś z okolic Łodzi - dam namiary na firme która sprzedała Nam dodatki do dachówki prawie po kosztach Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 12.03.2008 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Pogoda nam dopisuje. Miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 22.03.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 .Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego życzy TomKa http://images31.fotosik.pl/186/cea5ddc9f54a26b3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczer_t 25.04.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam! A można prosić o dotychczasowy kosztorys? Pilne. proszę, bo rozważam wybór tego projektu. Buduje ktoś sielankę w Koło Dębicy , Tarnowa , Rzeszowa, Mielca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 30.04.2008 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam! A można prosić o dotychczasowy kosztorys? Pilne. proszę, bo rozważam wybór tego projektu. Buduje ktoś sielankę w Koło Dębicy , Tarnowa , Rzeszowa, Mielca? Na prv wysłałem ci kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjas 21.05.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 witam z zainteresowaniem śledzę Wasz dziennik poniewaz też wybraliśmy sielankę .chcielibyśmy powiększyc sypialnię kosztem salonu ,na rzucie widać że u Was równiez przesunięta lest ta ściana nośna i tu jesli można mam pytanie-o ile przesunieta jest ta ściana względem przeciwległej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 16.06.2008 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 witam z zainteresowaniem śledzę Wasz dziennik poniewaz też wybraliśmy sielankę . chcielibyśmy powiększyc sypialnię kosztem salonu ,na rzucie widać że u Was równiez przesunięta lest ta ściana nośna i tu jesli można mam pytanie-o ile przesunieta jest ta ściana względem przeciwległej? Cały domek rozciągneliśmy do 19,5 metra w stosunku do oryginalnego projektu, w związku z tym ściankę wystarczyło przesunąć o ok 0,8 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts