Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Buduj?cy w Warszawie i okolicach - kontakty

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szukam ekipy sprawdzonej na wykonanie stanu surowego otwartego. Może ktoś mógłby polecić. Chcemy wybudować domek 240 m koło Pruszkowa i do tej pory cena za stan surowy otwarty samej robocizny podana przez wykonawcę to 90 tyś :o

Załamka jak tak dalej pójdzie to zbankrutujemy zanim zaczniemy budować.

pozdrowionka i czekam na ratunkowy tel do superwykonawcy :wink:

Magda

Szukam ekipy sprawdzonej na wykonanie stanu surowego otwartego. Może ktoś mógłby polecić. Chcemy wybudować domek 240 m koło Pruszkowa i do tej pory cena za stan surowy otwarty samej robocizny podana przez wykonawcę to 90 tyś :o

Załamka jak tak dalej pójdzie to zbankrutujemy zanim zaczniemy budować.

pozdrowionka i czekam na ratunkowy tel do superwykonawcy :wink:

Magda

:o :o :o

samej robocizny??????? :o bez materiałów???? :o

ok. przyznaję że prosty w budowie to ten dom chyba nie jest Seweryna Archipelag (tylko podniesiona o ściankę kolankową i dodane jeszcze dwa wole oczka) ale jak czytam na forum to forumowicze jakieś "ludzkie" te ceny maja :roll:

Witam. Wszyscy przepytują się o poszczególnych fachowców lub ekipy do konkretnych etapów. A czy ktoś myślał o zleceniu budowy firmie, np. do stanu surowego lub developerskiego i jakie były wasze doswiadczenia? Szczerze mówiąc wolałabym tak zrobić, bo to uganianie się za każdą rzeczą wydaje mi się trudne lub prawie niemożliwe. Będę wdzieczna za wasze rady.

Aha, chciałabym budować w okolicy Mińska Maz. Kilka firm mi już odpisało, że budują jedynie regionalnie. Jak wy sobie radzicie?

Dzięki za odp. Trzeba to wszystko przemyśleć w tę i z powrotem. Niby nie warto moczyć 25% więcej, ale może nie będzie innego wyjścia (chwilowo mieszkam za granicą i może się okazać, że budowa w trybie gosp. moze być zbyt męcząca dla mojego taty. Sam zbudował już sobie dom, więc wie z czym to się je i to jeszcze w czasach ancien regime...).

pzdr

a ja wlasnie tak buduje, jedna ekipa do stanu deweloperskiego, stawiala juz wiele domow, wiec jest sprawdzona, za moj dom powiedzieli mi 350 000 i wprowadzam sie za pol roku, mam kupe pracy i polroczne dziecko, a moj maz zaczyna prace przed switem a konczy jak sie robi ciemno, wiec to dla nas jedyne wyjscie, poza tym to stosunkowo tanio jak na warszawskie warunki, za ta cene moge miec male dwa pokoje w stolicy

pozdr