Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Buduj?cy w Warszawie i okolicach - kontakty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytałeś:

"Zapytam inaczej. Czy 1,89 zł. za pustaka U 250x220x185 klasa 15 to dużo? Jakaś olsztyńska cegielnia. Transport w cenie."

Odpowiadam też cytując:

"Pewnie że dużo! Produkowane przez nas pustaki U, możemy panu przywieżć za 1,75. tel. 786 50 90 lub 504135568, Cegielnia Różewo - Radzymin.

Do Ipm111,

Dziękuję za kontrofertę. Te 1,89 zł. to wstępna oferta cennikowa jedynej hurtowni, z jaką wtedy zdążyłem coś ustalić. Teraz sprawa wygląda całkiem inaczej, są oferty znacznie atrakcyjniejsze. Wiem już czego się mogę spodziewać. W razie potrzeby będę się kontaktował.

Avzi, wysyłam Ci na priva namiar na hurtownię w okolicach Mińska Maz., nie wiem co mają aktualnie w ofercie, ale ceny mają nienajwyższe, możesz zawsze zapytać ( jak nie U25 to może inne materiały :wink: ). My dostaliśmy u nich w ubiegłym roku 30% upustu na PTH. Mam też w domu namiar na takigo wozaka, dostarczał nam cegłę pełną. Była ciut droższa niż w tej hurtowni ale za to bardzo ładna, jeśli chcesz, przyślę Ci namiar.

Co do tych cegielni, to jeden mój wujek który wybudował już sobie kilka domów napomknął kiedyś że w okolicach Olsztyna mają b. dobrę glinę, stąd też może wyższa cena... Oczywiście nie próbuję kwestionować jakości wyrobów z Radzymina, na ich temat nic nie wiem :smile:.

Pozdr. B.

Pod koniec kwietnia zaczynam budowę w Łomiankach. Chętnie nawiążę kontakt z osobami zaczynającymi lub już budującymi w okolicach Łomianek.

Ewentualne wspólne negocjacje z dostawcami będą prostsze i bardziej owocne.

Pozdrawiam,

Marcin

0606660392

Witam Karolina. Ja buduję właśnie koło Radzymina. Mam dobrą ekipę. Jak chcesz namiary mogę podać. Budują szybko solidnie od świtu do nocy. Będą mi robili ocieplenie i kominek. Jak jesteś zainteresowana to daj znać na priv. Ja natomiast poszukuję elelktryka, który kompleksowo uzbroi mój dom.

moja firma pochochodzi z Legionowa. Za stan surowy otwarty z położeniem dachówki i ogrodzeniem z siatki+ słupki na bramę i furtkę za robociznę wezmą 30 000 PLN. Dom 230 m2, dach 300 m2 dość skomplikowany (16 płaszczyzn) może to nie za tanio, ale ja o nic się nie martwię. Za wszystko odpowiadają oni. Nawet jak zginą materiały na placu budowy to na własny koszt odkupią. Taki zapis jest w umowie. Wykończenie - sama robocizna (bez montażu okien, drzwi, parapetów, bramy garażowej) wyniesie ok. 40 000 PLN. Pracują szybko i dokładnie. Sprawdzam ich dwa razy w tygodniu. Jak dotąd nie miałem większych zastrzeżeń. Jakby ktokolwiek był zainteresowany niech napisze na priv. Ja szukam solidnego, myślącego elektryka.

Ma ktoś z was namiar na niedrogiego wykonawcę podłogi (mixokret), gipsowe tynki maszynowe, sufity podwieszane, elektryka, kogoś kto robi ładne podbitki z drewna. Mogą być różne ekipy.

am. Ja płaciłem za szambo (dwa zbiorniki po 5000 litrów ze wzpocnioną płytą najazdową, transportem i montażem w zrobionym wcześniej wykopie) 1900 zł netto. tel. (0-48)381-17-43.