judyk99999 24.02.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Opacz, Michałowice, Reguły, Malichy, Tworki, Pruszków, Komorów, Nowa Wieś, Kanie, Otrębusy, Podkowa Leśna, Polesie, Milanówek i dalej WKD... Okolice Warszawy są rozległe a dla budowania istotne są informacje lokalne. Zwyczaje w urzędach, gdzie są hurtownie, gdzie instalatorzy. Was wzywam, budujący na linii WKD, monitorujcie ten temat i podzielmy się informacjami lokalnymi istotnymi dla tej okolicy. Przy okazji proponuję abyśmy nie umieszczali wpisów typu "Ok, dołączam się" lecz ograniczyli się do informacji niosących istotne treści, bo potem trudno się czyta. A zatem: Czy jest jakiś dobry skład budowlany bliżej Nowej Wsi niż "Anda", Aleje Jerozolimskie, przy Michałowicach? Taki gdzie mogę umówic wszystkie dostawy dla stanu surowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 05.03.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Będę budować się w Regułach k/Michałowic. Jestem na etapie uzgadniania projektu indywidualnego. Bryła budynku ma być zbliżowna do Z31 http://www.projekty.z500.pl/projekt/z31/podwarianty.html Czekam też na odpowiedz Gminy w sprawie zbiorczej prośby o wybudowanie kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 06.03.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Ja w kwietniu zaczynam budowę w Komorowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.Art 06.03.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 my również zaczynamy w kwietniu - stacja Malichy ale działka już w Regułach ul. Zielona.póki co mam postawiony baraczek.Szukam kogos do zepchniecia humusu i wytyczenia działki.Na razie mam wykonawcę na 20 zł/m3 a drugiego 90zł/h Jak to sie rozlicza i co jest korzystniejsze? Ile czasu koparka moze usuwać humus z ~ 200m2? Jakbyście mieli namiar na geodete to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 06.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Cześć Bart !! Widze,że jest nas trochę na tym forum.Fajnie. Mam namiar na geodetę,który robił mi mapki.Generalnie wszystko ok,ale umowiłem sie z nim przed praca na 450 zł,a przy odbiorze zyczył sobie 550 zł.Gdyby mi nie zależało na czasie to bym go zostawił z tymi mapkami.Ostatecznie stanęło krakowskim targiem na 500 zlk,ale niesmak pozostał.I nie bede z jego uslug korzystac przy wytyczaniu budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 06.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 No to ja Was troszkę wyprzedziłem, bo my w tym tygodniu zaczniemy układać pierwsze belki na dachu. Budujemy nietypowo bo zimą, ale załatwialiśmy papierologię ponad trzy lata i dlatego nie mogliśmy się doczekać i zaczęliśmy na początku roku zaraz po uprawomocnieniu pozwolenia. I jakoś pogoda nam sprzyja dlatego kontynuujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 06.03.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Zygmor pogoda w zeszłym roku dopisała.Oby w tym było podobnie.Ja zaczałem załatwiac papierologie w grudniu 2006 i pojutrze bedziemy miec uprawomocnione pozwolenie.Szybko,ale to glownie dlatego,ze jest plan zagospodarowania przestrzenego i media w drodze. Mam do Ciebie kilka pytan o okoliczne hurtownie i fachowcow:Czy mozesz polecic:-fachowca z koparka (humus i wykopy)-hurtownie z materialami -tartak(aktualnie musze kupic deski szalunkowe-gdzie kupowales? oraz pozniej drewno na wiezbe) To chyba najpilniejsi miejscowi fachowcy,ktorych szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 06.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 parr,Z tego co mogę polecić to hurtownię drewna zaraz za skrętem na Komorów z Pruszkowa, wygląda na bardzo solidną i niedrogą. Zamawiają drewno w tartaku przywożą do siebie impregnują i na plac budowy.Co do innych fachowców to tych co u mnie działali to nie polecam troszkę nie zawsze trafiliśmy dobrze...Jeszcze hurtownia Teriwy e Malichach przy stacji, jadąc od Pruszkowa do Warszawy trzeba skręcić w prawo na światłach zaraz za Tesco i 200m i już. Niedrogo i solidnie.Innych fachowców nie polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 13.03.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ...cisza aż dzwoni!!! Pewnie wszyscy po sensacjach w Wiadomościach ganiaja za materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudolfo 14.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich, przeglądałem forum dość rzadko, ale i na mnie przyszedł czas... Jestem na finiszu PnB, umawiam ekipę na 16.kwietnia i ruszam z budową domu w Michałowicach ! Przewidując, że materiały pójdą ostro w górę i na dodatek że ich nie będzie - poczyniliśmy zakupy w styczniu '07. Kupiliśmy bloczki betonowe, Terivę, Ytonga i Silkę, Creatona na dach, styropian i po części okna z Krakowa. Ale największy horror przeżyłem z ekipą. Ci z którymi rozmawiałem jeszcze w lipcu'06 zaśpiewali tyle, że mi kapcie spadły . Następny umówił się na po świętach i jakieś 3 tygodnie temu napisał sms-a, że rynek W.Brytani jest lepszy . Nauczony doświadczeniem mam w odwodzie 3 ekipy. Teraz zastanawiam się nad wykończeniówką - szukam dobrych tynkarzy. Może znacie kogoś kto jest rozsądny w robocie i cenach ? Pozdrawiam, Rudolfo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 20.03.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Znajomi szukaja działki w naszych rejonach....(wzdłuż WKD i jak najbliżej W-wy- najchętniej Michałowice).Może ludzie od których kupiliście działki mieli jeszcze jakies do sprzedania?Pómóżcie, my tez byliśmy w takiej sytuacji jak oni. Będę wdzięczna za maile na priv.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 21.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jak w miarę dokladnie policzyć ilośc głównych materiałów potrzebnych do budowy domu?? Na razie myślę o stali i maxie. Słyszałam że jest jakiś program...Czy ktoś wie gdzie i jaki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 21.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Co do działek to w mojej okolicy wszystko pozabudowywane.Znajomi musza wsiasc w samochod(a najlepiej rower) i pojedzic po okolicy. Stal masz w projekcie,a max to najlepiej podjechac do hurtowni,albo samemu na piechote policzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judyk99999 21.03.2007 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Jak w miarę dokladnie policzyć ilośc głównych materiałów potrzebnych do budowy domu?? Na razie myślę o stali i maxie. Słyszałam że jest jakiś program...Czy ktoś wie gdzie i jaki??? Nie ma sensu uczyć się programu i kupować program dla jednego obliczenia. Można z projektu zmierzyć powiezchnię murów a producent podaje ile pustaków wchodzi na metr kwadratowy muru. Ja zrobiłem kosztorys inwestorski u kossztorysanta i wszystko mi z projektu mi wyliczył, w tym te wszystkie metry kwadratowe, sześcienne, łącznie z wykopami za kilkaset złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judyk99999 22.03.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Czy ktoś nie wie gdzie w naszej okolicy można zamówić gotowe strzemiona do zbrojeń, żeby dostawca stali od razu dostarczył wygięte odpowiednio strzemiona, żeby nie giąć ich na budowie? Ławy fundamentowe chcemy zrobić z gotowymi strzemionami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 22.03.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Czy ktoś nie wie gdzie w naszej okolicy można zamówić gotowe strzemiona do zbrojeń, żeby dostawca stali od razu dostarczył wygięte odpowiednio strzemiona, żeby nie giąć ich na budowie? Ławy fundamentowe chcemy zrobić z gotowymi strzemionami. Judyk własnie walcze z tym samym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judyk99999 27.08.2007 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Na skłądach mają przede wszystkim stemple długości 3m a ja potrzebuję trochę 3,5 metrowych i 4,5 metrowych - czy ktoś zna w naszej okolicy skłąd, gdzie mieli ostatnio długie?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 29.11.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Drodzy sasiedzi! Pochwalcie się postępami na waszych budowach.Ja czekam ma więżbę, ale jeszcze nie doczekałam się na dekarza ... a zima, mimo zaciśniętych kciuków nadchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 26.03.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam, Czy ta grupa budująca jeszcze "żyje" czy piszecie w innych grupach PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 09.04.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam, też chciałabym się dołączyć, bo właśnie zaczynamy budowę w Pruszkowie. Poszukuję namiarów na solidnego hydraulika Pozdr.azusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts