Gość maria7 04.06.2003 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Czy istnieją przepisy mówiące o tym, że właściciel działki budowlanej musi utrzymywać ją w ładzie. Mam sąsiadów, którzy nie pokazują się na działce i nic na niej nie robią. Zielsko rośnie i rozsiewa się na mój trawnik. Niekiedy zielsko jest wyższe od płotu. Obecnie walczę z mniszkiem w trawniku, ale jest to syzyfowa praca, ponieważ co roku od sąsiadów otrzymuję porcję nowych nasion. Co mam zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 07.06.2003 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Zrobić sąsiadom porządki - skosić, spalić...pewno się nie obrażą skoro działka, jak widać, jest im obojętna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika30 09.06.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 sprawdź lokalne przepisy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach, na mocy ustawy z 10-09-1996, (Dz. U.Nr 132, poz. 622) każda gmina to ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 09.06.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Zrobić sąsiadom porządki - skosić, spalić...pewno się nie obrażą skoro działka, jak widać, jest im obojętna... Nie radził bym palić. Nawet palenie własnej działki jest zakazane (chyba, że na zdjęciu). Sam wycinam zielska na działce sąsiada zarastające siatkę odgradzającą nas, ale obiecałem sobie najpierw z nim o tym pogadać, jęśli tylko się na niej pojawi. Czekam już któryś rok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts