Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 233
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja pitole!!!!!

Co za dzień!!!

Same minusy:

-brat potłukł mi akwarium (chcesz zrobic dobrze, zrób sam) :evil:

-podarłem najlepszą kurteczkę

:evil: -rybki w najwiekszym akwarium zachorowały

-noga napiernicza w dalszym ciągu

:evil: -wyjad coraz bliżej ,a doba za krótka!!!! :evil:

Co za dzień!!!!

:D :o

A mi właśnie wczoraj zdechła rybka. Bojowniczka miałam 3 m-ce. To był podarunek i mam ochotę OPITOLIĆ ale tych co sprzedają takie w szklanych kulach ( ja miałam 5 L) i wmawiają, że to dla nich w sam raz. Zrobiłam wszystko aby polepszyć mu życie . odp. temeraturka, zmieniłam sztuczną na żywą roślinkę itd a i tak do d.... Teraz jestem mądrzejsza i wiem, że w kuli to mogą być rybki ale PLASTIKOWE :evil:

A widzieliście takie tycie 1 L akwaria dla bojowników? takie z rączką. KOSZMAR...Dlaczego nie można zakazać takiej praktyki sprzedaży? :evil: :evil:

Słomiana przykro mi z powodu rybki, ale musze wtrącić tu swoje 3 grosze :roll:

Ja miałam bojownika w kuli maleńkiej dłuuuuugo chyba, ze 2-3 lata, a wcześniej tą rybkę miała moja kzuynka, która miała go w jeszcze mniejszej kuli.. teoretycznie ciut większej niż połowa szlanki.. i właśnie dlatego jej zabrałam, bo było mi rybki bardzo żal.... :cry:

u mnie rybka (pomimo obecności kota), żyła długo i spokojnie.. miała od czasu do czasu wrzucaną do wody roślinę no i oczywisćie jedzonko.. wodę zmieniałam też systemnatycznie, ale nigdy woda nie stała (jak to niektórzy zalecają), po kilka godzin.. po prostu lałam prosto z kranu.

Fatycznie biedulki są to rybki, że muszą pływać w takich małenkich pojemniczach, ale chyba nie od tego zalezy długość ich życia :)

Ja pitole!!!!!

Co za dzień!!!

Same minusy:

-brat potłukł mi akwarium (chcesz zrobic dobrze, zrób sam) :evil:

-podarłem najlepszą kurteczkę

:evil: -rybki w najwiekszym akwarium zachorowały

-noga napiernicza w dalszym ciągu

:evil: -wyjad coraz bliżej ,a doba za krótka!!!! :evil:

Co za dzień!!!!

:D :o

A mi właśnie wczoraj zdechła rybka. Bojowniczka miałam 3 m-ce. To był podarunek i mam ochotę OPITOLIĆ ale tych co sprzedają takie w szklanych kulach ( ja miałam 5 L) i wmawiają, że to dla nich w sam raz. Zrobiłam wszystko aby polepszyć mu życie . odp. temeraturka, zmieniłam sztuczną na żywą roślinkę itd a i tak do d.... Teraz jestem mądrzejsza i wiem, że w kuli to mogą być rybki ale PLASTIKOWE :evil:

A widzieliście takie tycie 1 L akwaria dla bojowników? takie z rączką. KOSZMAR...Dlaczego nie można zakazać takiej praktyki sprzedaży? :evil: :evil:

Informuje, że w wielu krajach uni, zakazano trzymnia rybek w szklanych kulach!.(rybom psuje się od nich wzrok, to tak jakby człowiek cały czas przez dno od słoika patrzył, żadne zwierze nie wytrzyma!!!!ł) Jestem za wprowadzeniem również tego w polsce!! Biedne rybki.

:cry: Co za problem kupic małe 20-30litrowe akwarium!! Albo zrobic samemu!!! Kosztuje nawet taniej niż porządna kula!!! I żadnych plastikowych roślinek!!!!!!!!!!!!

Wczoraj na czacie odbyło się zbiorowe i szalone "bzykanie" przy zachowaniu oczywiście zasad BHP. :D Żeby potem pretensji nie było :wink:

Kto się nie załapał wczoraj, może liczyć na powtórkę w najbliższym czasaie :D

upsssss ominęła mnie taaaaka zabawa :evil: 8)

Możliwe jest powtórzenie tematu zajęć na priv :D

Tylko należy podanie napisać i trzy zdjęcia............... :D :D :D :wink: Podania będą rozpatrywane według znajomości a nie według kolejności. 8) :lol: