Paweł Czernecki 24.02.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Nic dodać nic ująć. Ale z tą rychłą wiosną to chyba przesadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hitech 25.02.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Bardzo ciekawy projekt wam wyszedł , jestem gorącym zwolennikiem gzraży dwustanowiskowych w bryle budynku , ale u nas niestety nie udało sie takiedo zmieścic .Mmy też planujemy zacząć wiosną POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 25.02.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 ja również jestem pod wielkim wrażeniem projektu. jest naprawde super. Równiez będę śledzić wasz dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.02.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Oooo, widze ciekawy, przemyslany projekt, bedziem tu zagladac Pawle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 26.02.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Podoba mi się program Google SketchUp.Muszę go przetestować.Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 14.03.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Bardzo fajnie się dziennik zaczyna!!!! A apropos kominów nie myślałeś żeby wziąć jakiego speca co by po prostu postawił z cegły? Na pewno wyszłoby taniej... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 15.03.2007 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mam zamiar się spytać ale aż się boje ile zaśpiewają W różnych postach forumowicze jednak optują za wstawianiem rury do środka. A komin murowany + rura to już zbliżona kwota ( chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 19.03.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Paweł,projekcik naprawdę cacy i dobrze, że indywidualny!Dobra rada - powstrzymuj się teraz od robienia jakichkolwiek zmian w trakcie budowy. To kosztuje czas i nerwy.Bo stajesz się później główną - obrotową osobą na budowie, która jest odpytywana dosłownie przy każdej okazji. A tychże nie brakuje w trakcie budowy a niektóre zmiany skutkują w niedających sie wcześniej przewidzieć okolicznościach. Najlepiej stosować regułę: Panowie robimy dom DOKŁADNIE według projektu. I ani cenymetra inaczej. Jeśli chodzi o kominy to jeśli już muszą być dwa i każdy aż z 6-cioma kanałami wentylacyjnymi to niech je wymurują ze zwykłej cegły.Przeważnie jest tak, że z ekipą murarską umawiasz się na całość murowania.Koszt na wymurowanie jest taki jaki uzgodnisz (wynegocjujesz). Wykonanie kominów jest zawarte w kosztach robocizny i nie staraj się ułatwiać murarzom ich doli jakimiś super szybkimi (i bardzo drogimi) rozwiązaniami systemowymi. Po Twojej stronie będzie koszt materiałów-po ich stronie robocizna - już przecież ustalona!Gdybyś robił to sam to co innego. pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 20.03.2007 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 na pewno masz racje, ale wiesz .... z czasem człowiek jest bogatszy o przemyślenia a co gorsze zna cenę materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 22.03.2007 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Hmm ... ktoś mi napisał na gg że jak komin to tylko Schiedel. Ciekawe czy to jakiś przedstawiciel handlowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Hej! Trzymam kciuki za godzine "0" Pozdrawiam a jutro ma byc piekna pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 12.04.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Gratuluję rozpoczecia. Piękny projekt. Trzymam kciuki za bezproblemową i małostresującą oraz tanią budowę. Mysmy juz do zaplanowanych kosztów dołożyli 10% Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 12.04.2007 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 na to 10-20% jestem psychicznie przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 reprymenda! nie ma foto realcji z wkopywania rur do GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 20.04.2007 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 No nie ma bo jeszcze nie było to tylko przepust pod ławą. Ale boleje bo nie mam fotorelacji z zalewania ław Dobrze że chociaż kierownik widział te druty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.04.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 czyli to na zdjeciu to rura w domu, a gdzie jest jej drugi koniec? ale wscibska jestem co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 21.04.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 >>ale wscibska jestem co? raczej wymuszająca uszczegółowienie wypowiedzi A więc opisuje. Drugi koniec ma być w narożniku działki. Planuje 45 m rury kanalizacyjnej 20 zakończonej trójnikiem. W kierunku trójnika będzie spad. A trójnik po to żeby zrobić taką małą studzienkę na końcu w której umieszcze pompkę do odprowadzania skroplin. Pompka będzie włączana przyciskiem umieszczonym w domu no chyba ze znajde jakiś automat pływakowy o małych rozmiarach. W rurze będzie linka do wieszania bielizny tak aby co 2 lata przeciągnąć przez całą rurę jakiś wycior do usunięcia różnegorodzaju dziadostwa. Więcej opisze w dzienniku jak zrobie dokładniejszy projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 25.04.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Miło poznać sąsiada mojego architekta! W lini prostej masz do niego 160 m. Do mnie będzie jakieś 4253 m. Teraz czyści się rury długimi wężami z ciśnieniem i wodą doprowadzanymi przy pomocy agregatów n.p. Kärcher. Więc po co ten wycior? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 25.04.2007 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Zawsze powtarzałem że Kraków jest mały. A tu się okazuje że i okolice również Z tym wyciorem to tak sobie wymyśliłem zawsze to można wyczyścić samemu. Jak na razie to panowie od firm rekupracyjnych zabijają cenami. Największy dziwoląg Bartosz który miał być tani z automatyką GWC za 20 tys zł. Za tą kasę to ja chyba dziękuję. Zostanie mi chyba zaprezentowany pomysł na forum pt. gwc inaczej. Czyli nawiew z GWC do kominka i potem rozprowadzenie po domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 25.04.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 zawsze to można wyczyścić samemu. Sądzę, że podczas normalnego używania kanalizacji, prędzej niż za 20 lat nic ci się w tych rurach nie nagromadzi. panowie od firm rekupracyjnych zabijają cenami. Nie tylko. Oni lansują teorie, nawet na tym forum, że to jest super komfort i takie tam. Przyjrzałem się temu zagadnieniu dokładnie i wycofałem. Nie chodzi o kasę, bo za komfort trzeba płacić, to rozumiem. Problem jest raczej w tak zwanym koszcie posiadania. To urządzenie nie jest wieczne i podobnie jak odkurzacz czy klima w aucie, psuje się lub traci na sprawności i trzeba to nadzorować. Przy dużej kasie to nie problem, można wymieniać raz na 10 lat i po kłopocie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts