Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z czerwoną bramą - komentarze

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Co do zdjęcia to mam na razie jedno,marnej jakości ale zawsze coś :)

http://czerni.w.interia.pl/dom/antresola.JPG

Dzięki za zdjęcie! Od środka wygląda to równie rewelacyjnie jak od zewnątrz!

Ten fragment stropu to bedzie antresola, czy jakieś zamknięte pomieszczenie ?

Czekam niecierpliwie na ciąg dalszy!

• 2 weeks później...

moim zdaniem drzwi mają ok. w siedzibie można porozmawiać z założycielem firmy oraz obejrzeć produkcję.

tu masz linka do cen

http://www.drzwi.krakow.pl/partner/oferta.html

ale mam niemiłą wiadomość ... jak byłem zamawiać drzwi zewnętrzne to facet powiedział że nie przyjmują zmówień na wewnętrzne. To było 2-3 tyg temu.

:)

Tynk będzie biały ale jaki dokładnie to dopiero okaże się na wiosnę.

Nie robimy teraz bo trzeba uprzątnąć działkę, wylać słupki pod taras i ganek ( oba będą drewniane ), zrobić oświetlenie zewnętrza itp itd .... a wiesz jakie to brudzące rzeczy

Co do desek to bardzo trudne pytanie. Podbitkę mamy świerkową malowaną Sadilinem Extra w kolorze pinia. I jakoś nie bardzo jesteśmy przekonani do tego koloru na elewacji :(

Dodatkowo taras i ganek dobrze by było pomalować takim samym kolorem.

Masz jakiegoś pomysła na kolor współgrający z pinią na podbitce, czerwonymi drzwiami i bramą ?

:)

Tynk będzie biały ale jaki dokładnie to dopiero okaże się na wiosnę.

tez sklaniam sie ku bieli złamanej szaroscią

Nie robimy teraz bo trzeba uprzątnąć działkę, wylać słupki pod taras i ganek ( oba będą drewniane ), zrobić oświetlenie zewnętrza itp itd .... a wiesz jakie to brudzące rzeczy

myslelismy ze uda nam sie słupki wylac juz teraz na jesien, ale to nam sie tylko tak wydawało :roll: taras oczywiscie bedzie drewniany, jesli bedziesz mial namiary na fajne niedrogie deseczki tarasowe daj znac

Co do desek to bardzo trudne pytanie. Podbitkę mamy świerkową malowaną Sadilinem Extra w kolorze pinia. I jakoś nie bardzo jesteśmy przekonani do tego koloru na elewacji :(

no cóż Paweł ja mam podbitke świerkową malowaną sadolinem pinia :lol:

deseczki będą złoty dąb, zobacze jak to bedzie z moja nadbitką :roll: najwyzej machne ją tez tym złotym dębem.

Dodatkowo taras i ganek dobrze by było pomalować takim samym kolorem.

dokladnie, ale kusza mnie na sam taras deseczki egzotyczne, ze wzgledu na trwalosc, ale jak to bedzie z tymi kolorami :roll:

Masz jakiegoś pomysła na kolor współgrający z pinią na podbitce, czerwonymi drzwiami i bramą ?

ta moja pinia to jakas taka, bardzo do złotego debu podobna, ile razy ty swoją podbitke malowales tą pinią?

masz wesołą brame, drzwi i jasną elewację, a wiec deseczki mogą byc stonowane i nie powinny isc w pomarancz (tak mi sie wydaje)

moje deski muszą rozewselic moja chatkę bo garaz bedzie grafitowy, a dom biało- szary.

No to na wiosne bedziemy znow razem walczyc,a juz myslałam że bede za Tobą i popatrywac Cie bede :wink:

My chyba nie będziemy złamywać. Będzie biała jak czapka papieża albo jak już zrobiony komin :)

co do tarasu to mnie naszło żeby podłogę w ganku i schody zrobić tak samo jak taras... zero betonu, płytek itp

egzotyka fajna ale jakoś droga taka dumam czy by nie tak bardziej nacjonalistycznie .... sosenka, świerk, modrzew ..... a że się zniszczy ... to się poprawi ... a zresztą Sadolin to podobno taki Extra jest że zabezpieczy na lata

podbitkę malowaliśmy ( tzn wykonawcy malowali :) ) 2 x sadolinem base i 2 x extra i jest prawie dobrze .... ale prawie robi dużą różnicę

masz rację pomarańcz z dala od elewacji ... bardziej kominek obłożony pomarańczowymi kaflami :D

Jestem zachwycona kolorem bramy !!

Poszłabym za ciosem i deseczki tez zrobiła czerwone! Podbitkę też - to byłby odjazd!!

Tynk popielaty- nawet bardzo jasny byłby tu lepszy niż biały ( ja akurat nie lubię połączenia czystej bieli i ostrej czerwieni, więc to bardzo subiektywna opinia.)

znalezione na szybko:

http://www.explorepahistory.com/images/ExplorePAHistory-a0b0t1-a_349.jpg