malmuc 13.07.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 WOW! no to czapeczka juz jest pięknie, pięknie, pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 27.08.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 hej, przykro mi bardzo z powodu kradzieży okien polaciowych jaka grubosc ocieplenia bedziesz dawal miedzy te nieszczesne sciany szczytowe a membraną? w ogole jak szeroka szczeline zostawiasz miedzy sciana szczytowa a folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 27.08.2007 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Docelowo szczelina miała mieć 18cm ( wysokość krokwi ). Teraz będzie 10cm. Dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.09.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 hej! Stawiam Panie Pawle na drzwi numer 1 lub 5 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 08.09.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Witam!!! Jakoś wcześniej nie zauważyłam że budowa w Giebułtowie!Czasem przejeżdżam tamtędy jadąc do siebie - czy budujesz się jakoś przy drodze łączącej drogę na Oświęcim i drogę na Skałę?? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 08.09.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Sorki za pytanie powyżej - już zlokalizowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 08.09.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 za kościółkiem w dół,potem w lewo i bynajmniej nie w drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 14.09.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witaj, przywiało mnie tu z malmucowego dziennika tropem deseczek elewacyjnych Bardzo ciekawy domek! Czy ja dobrze zobaczyam, że nad salonem bedzie otwarta przestrzeń aż do połaci dachu. Jeżeli tak, to bardzo poprosze o zdjęcie od wewnątrz. Co do drzwi- też obstawiam nr 1 lub nr 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 14.09.2007 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 drzwi będą w wersji numer 1 tylko muszę przejść sie do Hoermana żeby zobaczyć jaki jest rozstaw przetłoczeń w bramie. Co do zdjęcia to mam na razie jedno,marnej jakości ale zawsze coś http://czerni.w.interia.pl/dom/antresola.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 25.09.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Co do zdjęcia to mam na razie jedno,marnej jakości ale zawsze coś http://czerni.w.interia.pl/dom/antresola.JPG Dzięki za zdjęcie! Od środka wygląda to równie rewelacyjnie jak od zewnątrz! Ten fragment stropu to bedzie antresola, czy jakieś zamknięte pomieszczenie ? Czekam niecierpliwie na ciąg dalszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 25.09.2007 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Dzięki za miłe słowa To będzie antresola z barierkami po lewej i prawej stronie. Na antresoli planowane kino domowe + sofa... Za niedługo umieszczę zdjęcia z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.10.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Czernecki jestes odwazny podziwiam, podziwiam nie moge doczekac sie całosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.10.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 zapomniałam spytacco wiesz o drzwiach wew z tej firmy?http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_wewnetrzne_katalog_2.htmlinteresuje mnie katalog nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 09.10.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 moim zdaniem drzwi mają ok. w siedzibie można porozmawiać z założycielem firmy oraz obejrzeć produkcję. tu masz linka do cenhttp://www.drzwi.krakow.pl/partner/oferta.html ale mam niemiłą wiadomość ... jak byłem zamawiać drzwi zewnętrzne to facet powiedział że nie przyjmują zmówień na wewnętrzne. To było 2-3 tyg temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.10.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 mów no co dalej z elewacją? jaki tynk i czy kładziesz w tym roku? jak z deseczkami, czym impregnujesz? jednym słowem spowiadaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 09.10.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Tynk będzie biały ale jaki dokładnie to dopiero okaże się na wiosnę. Nie robimy teraz bo trzeba uprzątnąć działkę, wylać słupki pod taras i ganek ( oba będą drewniane ), zrobić oświetlenie zewnętrza itp itd .... a wiesz jakie to brudzące rzeczy Co do desek to bardzo trudne pytanie. Podbitkę mamy świerkową malowaną Sadilinem Extra w kolorze pinia. I jakoś nie bardzo jesteśmy przekonani do tego koloru na elewacji Dodatkowo taras i ganek dobrze by było pomalować takim samym kolorem. Masz jakiegoś pomysła na kolor współgrający z pinią na podbitce, czerwonymi drzwiami i bramą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.10.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Tynk będzie biały ale jaki dokładnie to dopiero okaże się na wiosnę. tez sklaniam sie ku bieli złamanej szaroscią Nie robimy teraz bo trzeba uprzątnąć działkę, wylać słupki pod taras i ganek ( oba będą drewniane ), zrobić oświetlenie zewnętrza itp itd .... a wiesz jakie to brudzące rzeczy myslelismy ze uda nam sie słupki wylac juz teraz na jesien, ale to nam sie tylko tak wydawało taras oczywiscie bedzie drewniany, jesli bedziesz mial namiary na fajne niedrogie deseczki tarasowe daj znac Co do desek to bardzo trudne pytanie. Podbitkę mamy świerkową malowaną Sadilinem Extra w kolorze pinia. I jakoś nie bardzo jesteśmy przekonani do tego koloru na elewacji no cóż Paweł ja mam podbitke świerkową malowaną sadolinem pinia deseczki będą złoty dąb, zobacze jak to bedzie z moja nadbitką najwyzej machne ją tez tym złotym dębem. Dodatkowo taras i ganek dobrze by było pomalować takim samym kolorem. dokladnie, ale kusza mnie na sam taras deseczki egzotyczne, ze wzgledu na trwalosc, ale jak to bedzie z tymi kolorami Masz jakiegoś pomysła na kolor współgrający z pinią na podbitce, czerwonymi drzwiami i bramą ? ta moja pinia to jakas taka, bardzo do złotego debu podobna, ile razy ty swoją podbitke malowales tą pinią? masz wesołą brame, drzwi i jasną elewację, a wiec deseczki mogą byc stonowane i nie powinny isc w pomarancz (tak mi sie wydaje) moje deski muszą rozewselic moja chatkę bo garaz bedzie grafitowy, a dom biało- szary. No to na wiosne bedziemy znow razem walczyc,a juz myslałam że bede za Tobą i popatrywac Cie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 09.10.2007 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 My chyba nie będziemy złamywać. Będzie biała jak czapka papieża albo jak już zrobiony komin co do tarasu to mnie naszło żeby podłogę w ganku i schody zrobić tak samo jak taras... zero betonu, płytek itp egzotyka fajna ale jakoś droga taka dumam czy by nie tak bardziej nacjonalistycznie .... sosenka, świerk, modrzew ..... a że się zniszczy ... to się poprawi ... a zresztą Sadolin to podobno taki Extra jest że zabezpieczy na lata podbitkę malowaliśmy ( tzn wykonawcy malowali ) 2 x sadolinem base i 2 x extra i jest prawie dobrze .... ale prawie robi dużą różnicę masz rację pomarańcz z dala od elewacji ... bardziej kominek obłożony pomarańczowymi kaflami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 10.10.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Jestem zachwycona kolorem bramy !!Poszłabym za ciosem i deseczki tez zrobiła czerwone! Podbitkę też - to byłby odjazd!! Tynk popielaty- nawet bardzo jasny byłby tu lepszy niż biały ( ja akurat nie lubię połączenia czystej bieli i ostrej czerwieni, więc to bardzo subiektywna opinia.) znalezione na szybko: http://www.explorepahistory.com/images/ExplorePAHistory-a0b0t1-a_349.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 10.10.2007 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 a wiesz .... takiego szaleństwa nie planowaliśmy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts