Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wypoczynek pokryty skórą ekologiczną

pandusia

Recommended Posts

Mam dokladnie od 14 miesiecy w kremowym kolorze i nie polecam. To jest wypoczynek na ktorym mozna by bylo usiasc delikatnie raz na tydzien i siedzac sztywno wypic herbate. My lubimy wieczorem przed tv polezec, wiec sporo go uzytkujemy i wyglada fatalmie, cala skora sie przeciera i wyglada tak jak napisala trobe.

Mam zestaw z ekologicznej (sztucznej) skóry od jakis 4 lat.

2 duze fotele plus duza sofa, 3 osobowa rozkładana.

Całość wygląda idealnie - moim zdaniem bardzo trwały materiał.

Do tego sofa jest często rozkładana do spania i to tez nic nie robi materiałowi, za to ostro dostaje sie plastikowym kółkom (od mechanizmu rozkładania).

Tak wiec jestem bardzo zadowolony, szczegolnie ze dałem za ten zestaw dokładnie 50% ceny jaka była za zestaw z prawdziwej skóry.

My jakieś 2-3tyg temu rozważaliśmy zakup wypoczynku z ekoskóry i przeglądałam różne fora szukając opini i niestety ale 90% była negawtywna, najczęściej po 2-3 latach ekoskóra pękała lub się łuszczyła. Więc zdecydowaliśmy sie na alcantare :)

Asia, ja też z Cz-wy. Gdzie będziesz kupować wypoczynek? Bo nas też niedługo czeka ten zakup i wycieczka objadowa po sklepach.

Witam i proszę o poradę osoby,które mają takie meble. Co to takiego jak się sprawdza w użyciu i czy nie pęka.

Pozdrawiam :D

Albo coś jest skórą albo plastikiem.

Nie ryzykowałaby zakupu ekoskóry.

Lepiej zainwestuj w prawdziwą. Ja mam wypoczynek skórzany wiele lat, nic się z nim nie dzieje a z każdym rokiem jest ładniejszy, przez to że nie jest już tak gładziutki i idealny.

My jakieś 2-3tyg temu rozważaliśmy zakup wypoczynku z ekoskóry i przeglądałam różne fora szukając opini i niestety ale 90% była negawtywna, najczęściej po 2-3 latach ekoskóra pękała lub się łuszczyła. Więc zdecydowaliśmy sie na alcantare :)

Asia, ja też z Cz-wy. Gdzie będziesz kupować wypoczynek? Bo nas też niedługo czeka ten zakup i wycieczka objadowa po sklepach.

napisałam na PW żeby nie zaśmiecać wątku :)

Bikerus, nie wiem jak Ty to robisz... :wink:

Najlepsze jest to, ze zestaw opiera sie także mojemu kotu :)

Co prawda są juz mini dziurki od wbijania pazurów - jak kot startuje z fotela - ale jako, ze to malutkie dziurki to ich nie widać.

A sam zestaw jest uzywany dzień w dzień - to podstawowe meble w salonie :)

Ale kolejny zestaw kupie w obiciu z alcantary - denerwuje mnie "zimność" skóry - miałem tez sofę z naturalnej skóry i była tylko ciut mniej zimna...ale za to wyglądała po 2 latach na "zużytą" (chyba to jakas tania skóra była).

pzdr

A my mamy narożnik + fotel z jasnej beżowej skóry (prawdziwe) też z niższej półki cenowej.

Po roku od kupienia zauważyłam ciemniejsze plamy okazało się, że to od jeansów kolor puszczał. Ciężko to było wyczyścić, potem zaczęłą pękać skóra.

A teraz po 4 latach wygląda tragicznie (na siedzisku wygląda jakby nie było farby). Myślę, że to wina producenta - naciągnięcie skóry do granic możliwości, żeby jak najwięcej zrobić z jak najmniejszej ilości + farba ledwo co .

Reasumując jak będę kupowała to albo lepszy gatunek albo eko-skóra

Ania

Już byłam w Dobrodzieniu (parę razy już tam zakupy robiłam). Wybór mają fajny, ale chciałam jeszcze obejrzeć sobie inne oferty.

A co wypoczynku z ekoskóry (nie, że tylko wątek zaśmiecam :D ) to nie, dziękuję. Moja mama taki miała, zimny brrr i po jakimś czasie zaczął pękać.

Może w złym wątku pytanie, ale...

Czy opłaca się dopłacać 10% aby wypoczynek był z grubszej skóry?