Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wypoczynek pokryty skórą ekologiczną

pandusia

Recommended Posts

Witam,

Jestem na etapie wybierania wypoczynki i tego czym ma byc obity.

Oto moje refleksje:

- eko-skora. Bardzo ladnie sie prezentuje na wystawie w sklepie kiedy ma tylko stac i sie prezentowac ( cenowo najtansza )

- material o nazwie I...costam . W dotyku przypomina welur, jednaj jest trwalszy. Cenowo drozszy od eko-skory jednak tanszy od skory naturalnej. Teraz kazdy poleca ow material ze latwo sie czysci i wogole ladnie wyglada.

- skora prawdziwa. Bardzo ladnie sie prezentuje jednak jest to skora i wg mnie wtglada twardo. Trzeba poprostu takie klimaty lubic. Cenowo najdrozsza opcja.

Pozdrawiam

Piotrek,

Mam takze od roku kanape z eko i niestety moge tylko powiedziec - nigdy wiecej! Nie mam w prawdzie zastrzezen co do jakosci jak wiele innych osob - dzis wyglada dokladnie jak przed rokiem. To co mi sie nie podoba to plastikowosc tego materialu - po kilkunastu minutach siedzenia czy lezenia skora zaczynam sie po prostu pocic, a nie po to kupuje sie wypoczynek, zeby tylko na niego patrzec!

• 3 weeks później...

Nie polecam kupowania kompletów z ekologicznej skóry. Przez 10 lat pracowałam w salonie meblowym i miałam z takimi dużo doczynienia. W tej samej cenie mozna kupić komplet z tkaniny (z wyższej grupy cenowej), dobrego producenta. Napewno będzie on dłużej służył. Jeśli chodzi o skóre naturalną to jest ona nie do pobicia jeśli się o nią dba. Reguralnie trzeba ją natłuszczać bo w przeciwnym razie bedzie się łuszczyć(tak jak ludzka skóra). Jeśli ktoś nie lubi skóry(mówi się że jest zimna) to polecam tkanine alcantare. Jeśli chodzi o wytrzymałość to jest na 2miejscu po naturalnej skórze.

Pozdrawiam Masia1

witam

Ja posiadam wypoczynek z ekosóry firmy wajnert i jestem b. zadowolony (2 lata).Na skore zdecydował bym sie jedynie przy opcji własnoręcznego zabicia świni :wink: Kupując ten wypoczynek nie zakładałem że będę go miał na całe życie. Jak sie "złuszczy naskórek" to sie wymieni.

:) Ja mam od ponad roku wypoczynek z ekoskóry-stale w użyciu jest kanapa i fotel.Ogólnie jestem zadowolona,nic nie pęka,jest miękka.Jedynie latem w upalne dni własna skóra się pociła.Ale myślę,że na naturalnej skórze też bym się pociła.

Zgadzam się z Tobą furgon-nic nie jest wieczne,jak się zniszczy po paru latach to trzeba będzie wymienić-na nowy i lepszy model. :D

Pozdrawiam Bogusia :p

Przeczytałem cały wątek i wniosek jest prosty: ekoskóra nie, skóra dla tych, którym nie przeszkadza spocona pupa latem, bardzo mi sie podoba sofa 3-jka Oskar z meblotapu - w salonie stoi wanilia w ekoskórze i prezentuje się super - cieszy oko, ale jak mam siedzieć sztywno przed tv i czekać aż mi majtki się spocą to dziękuję, poszukam coś nt tkaniny alcantre

• 2 weeks później...
Pomimo, że wątek jest już raczej zakończony, dodam swoją opinię: mam narożnik ze skóry ekologicznej jasno żółciutki, był śliczny, więc kupiłam...bardzo żałuję, nie dość, że brudzi się bardzo, np. wystarczy kilka razy usiąść w czarnych dżinsach i jest fatalnie wygladająca szaro-bura plama, otworzę okno (wypoczynek stoi przy nim) i kurz przylega jak do magnesu. Czyści się dobrze-wodą z odrobiną detergentów, ale namachać się trzeba, że pot cieknie po krzyżu, jak usiądziesz, pot cieknie po pupie - więc zdecydowanie mówię dość ekologicznym skórom, skajom i tym podobnym wynalazkom - mało kosztują kasy, ale za to bardzo dużo pracy i w dodatku brudne wogóle nie wyglądają.

Gdzie spotkałem wypoczynek ze skóry to zawsze leżała na tym jakaś szmata.

To po co skóra?

Ja u siostry siadam na kocyku z polaru gdy jestem w jeansach :lol: Poprostu nie chcę jej uszkodzić jasnej, miękkiej skórzanej tapicerki ćwiekami w spodniach :wink:

W tej samej cenie mozna kupić komplet z tkaniny (z wyższej grupy cenowej), dobrego producenta

z owym dobrym producentem mam problem

muszę kanapę kupić, a to co w swoich sklepach widzę, to szajs jakiś

nie dość, że stylistyka nieustająco "łabędzie skrzydła", to i jakość od pierwszego spojrzenia badziewna :-?

producentów sie mrowie narobiło

od ponad roku poszukuje i nic

z owym dobrym producentem mam problem

muszę kanapę kupić, a to co w swoich sklepach widzę, to szajs jakiś

nie dość, że stylistyka nieustająco "łabędzie skrzydła", to i jakość od pierwszego spojrzenia badziewna :-?

producentów sie mrowie narobiło

od ponad roku poszukuje i nic

Sprawdz sobie ofertę Firmy "Meblotap" http://www.meblotap.com.pl/. Nie jest to może najtańsza firma, ale mają super komplety i bardzo dobre jakościowo. Ponadto duży wybór tkanin. Cena zależy od grupy tkaninowej- im wyższa grupa tkan. tym komplet droższy. Odradzam zakup kompletu w pierwszych 2 grupach takaninowych. Sama jestem szczęśliwą posiadaczką naroznika"Livia" tejże firmy(Grupa tkaninowa 4). użytkuje go już 5 rok i wyglada jak nowy. Pokrowce z poduszek(oparć) są ściągane i piore je sobie w pralce. Reszte narożnika piore odkurzaczem piorącym środkami do tego przeznaczonymi. Pozdrawiam javascript:emoticon(':D')

javascript:emoticon(':D')

:D :D

miałem taki materiał od 1994 do 1997 - trzy lata. Wtedy mieliśmy w Opolu powódź stulecia (mi nic się nie stało - mieszkam na 5 piętrze), ale po tym czasie - może wilgoć ? - zaczęły się pojawiać rysy na "skórze" . Chyba w 1999 zawiozłem wszystko do tapicera i obszył mi to "normalnym" materiałem - do dziś jest OK, tylko kilka razy prane. Teraz wykańczam dom i jedno wiem: ŻADNYCH SKÓRZANYCH MEBLI (nawet z prawdziwej skóry.

Przez 10 lat uzytkowalam naroznik z ekoskory w kolorze czarnym.Przy malych dzieciach rozwiazanie idealne, co sie wylej to zbierze sie szmata i czysciutko.Dodam ze kupilam ten mebel uzywany przez moja znajoma przez 4 lata, więc w sumie sluzyl 14 lat!!!!! Raz wymienilismy 1 część siedziska bo kot porwał.Teraz mam nowe kanapy ze sztucznej skory w kolorze kremowym.Są sliczne i nic sie z nimi nie dzieje i na jasnych kurzu tak nie widac a jak widac to magiczną scierką zbieram i jest cacy.Polecam jak najbardziej

to moje kanapy

http://www.adriana.com.pl/furn.php?idf=69