pjanet 06.03.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam, Jestem na etapie wybierania wypoczynki i tego czym ma byc obity.Oto moje refleksje:- eko-skora. Bardzo ladnie sie prezentuje na wystawie w sklepie kiedy ma tylko stac i sie prezentowac ( cenowo najtansza ) - material o nazwie I...costam . W dotyku przypomina welur, jednaj jest trwalszy. Cenowo drozszy od eko-skory jednak tanszy od skory naturalnej. Teraz kazdy poleca ow material ze latwo sie czysci i wogole ladnie wyglada. - skora prawdziwa. Bardzo ladnie sie prezentuje jednak jest to skora i wg mnie wtglada twardo. Trzeba poprostu takie klimaty lubic. Cenowo najdrozsza opcja. PozdrawiamPiotrek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delaware 07.03.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Mam takze od roku kanape z eko i niestety moge tylko powiedziec - nigdy wiecej! Nie mam w prawdzie zastrzezen co do jakosci jak wiele innych osob - dzis wyglada dokladnie jak przed rokiem. To co mi sie nie podoba to plastikowosc tego materialu - po kilkunastu minutach siedzenia czy lezenia skora zaczynam sie po prostu pocic, a nie po to kupuje sie wypoczynek, zeby tylko na niego patrzec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masia1 23.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Nie polecam kupowania kompletów z ekologicznej skóry. Przez 10 lat pracowałam w salonie meblowym i miałam z takimi dużo doczynienia. W tej samej cenie mozna kupić komplet z tkaniny (z wyższej grupy cenowej), dobrego producenta. Napewno będzie on dłużej służył. Jeśli chodzi o skóre naturalną to jest ona nie do pobicia jeśli się o nią dba. Reguralnie trzeba ją natłuszczać bo w przeciwnym razie bedzie się łuszczyć(tak jak ludzka skóra). Jeśli ktoś nie lubi skóry(mówi się że jest zimna) to polecam tkanine alcantare. Jeśli chodzi o wytrzymałość to jest na 2miejscu po naturalnej skórze. Pozdrawiam Masia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.03.2007 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Skóra i ekoskóra nie.Zimna w dotyku a jak się usiądzie to się klei.Gdzie spotkałem wypoczynek ze skóry to zawsze leżała na tym jakaś szmata.To po co skóra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furgon 27.03.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 witam Ja posiadam wypoczynek z ekosóry firmy wajnert i jestem b. zadowolony (2 lata).Na skore zdecydował bym sie jedynie przy opcji własnoręcznego zabicia świni Kupując ten wypoczynek nie zakładałem że będę go miał na całe życie. Jak sie "złuszczy naskórek" to sie wymieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ja mam od ponad roku wypoczynek z ekoskóry-stale w użyciu jest kanapa i fotel.Ogólnie jestem zadowolona,nic nie pęka,jest miękka.Jedynie latem w upalne dni własna skóra się pociła.Ale myślę,że na naturalnej skórze też bym się pociła. Zgadzam się z Tobą furgon-nic nie jest wieczne,jak się zniszczy po paru latach to trzeba będzie wymienić-na nowy i lepszy model. Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skystar 03.04.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Przeczytałem cały wątek i wniosek jest prosty: ekoskóra nie, skóra dla tych, którym nie przeszkadza spocona pupa latem, bardzo mi sie podoba sofa 3-jka Oskar z meblotapu - w salonie stoi wanilia w ekoskórze i prezentuje się super - cieszy oko, ale jak mam siedzieć sztywno przed tv i czekać aż mi majtki się spocą to dziękuję, poszukam coś nt tkaniny alcantre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 12.04.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Pomimo, że wątek jest już raczej zakończony, dodam swoją opinię: mam narożnik ze skóry ekologicznej jasno żółciutki, był śliczny, więc kupiłam...bardzo żałuję, nie dość, że brudzi się bardzo, np. wystarczy kilka razy usiąść w czarnych dżinsach i jest fatalnie wygladająca szaro-bura plama, otworzę okno (wypoczynek stoi przy nim) i kurz przylega jak do magnesu. Czyści się dobrze-wodą z odrobiną detergentów, ale namachać się trzeba, że pot cieknie po krzyżu, jak usiądziesz, pot cieknie po pupie - więc zdecydowanie mówię dość ekologicznym skórom, skajom i tym podobnym wynalazkom - mało kosztują kasy, ale za to bardzo dużo pracy i w dodatku brudne wogóle nie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 13.04.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Kasa wyrzucona w błoto. Po 2,5 roku rozwarstwia ię i pęka wspaniała eko skóra. Tam gdzie siedzi się częściej poprostu się powycierała i teraz są ciemniejsze połacie. PORAŻKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.04.2007 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 zadnej eko-skory wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.04.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Gdzie spotkałem wypoczynek ze skóry to zawsze leżała na tym jakaś szmata. To po co skóra? Ja u siostry siadam na kocyku z polaru gdy jestem w jeansach Poprostu nie chcę jej uszkodzić jasnej, miękkiej skórzanej tapicerki ćwiekami w spodniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 15.04.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 W tej samej cenie mozna kupić komplet z tkaniny (z wyższej grupy cenowej), dobrego producenta z owym dobrym producentem mam problem muszę kanapę kupić, a to co w swoich sklepach widzę, to szajs jakiś nie dość, że stylistyka nieustająco "łabędzie skrzydła", to i jakość od pierwszego spojrzenia badziewna producentów sie mrowie narobiło od ponad roku poszukuje i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masia1 18.04.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 z owym dobrym producentem mam problem muszę kanapę kupić, a to co w swoich sklepach widzę, to szajs jakiś nie dość, że stylistyka nieustająco "łabędzie skrzydła", to i jakość od pierwszego spojrzenia badziewna producentów sie mrowie narobiło od ponad roku poszukuje i nic Sprawdz sobie ofertę Firmy "Meblotap" http://www.meblotap.com.pl/. Nie jest to może najtańsza firma, ale mają super komplety i bardzo dobre jakościowo. Ponadto duży wybór tkanin. Cena zależy od grupy tkaninowej- im wyższa grupa tkan. tym komplet droższy. Odradzam zakup kompletu w pierwszych 2 grupach takaninowych. Sama jestem szczęśliwą posiadaczką naroznika"Livia" tejże firmy(Grupa tkaninowa 4). użytkuje go już 5 rok i wyglada jak nowy. Pokrowce z poduszek(oparć) są ściągane i piore je sobie w pralce. Reszte narożnika piore odkurzaczem piorącym środkami do tego przeznaczonymi. Pozdrawiam javascript:emoticon('') javascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erq 22.04.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 miałem taki materiał od 1994 do 1997 - trzy lata. Wtedy mieliśmy w Opolu powódź stulecia (mi nic się nie stało - mieszkam na 5 piętrze), ale po tym czasie - może wilgoć ? - zaczęły się pojawiać rysy na "skórze" . Chyba w 1999 zawiozłem wszystko do tapicera i obszył mi to "normalnym" materiałem - do dziś jest OK, tylko kilka razy prane. Teraz wykańczam dom i jedno wiem: ŻADNYCH SKÓRZANYCH MEBLI (nawet z prawdziwej skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sconosciuta 28.04.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Przez 10 lat uzytkowalam naroznik z ekoskory w kolorze czarnym.Przy malych dzieciach rozwiazanie idealne, co sie wylej to zbierze sie szmata i czysciutko.Dodam ze kupilam ten mebel uzywany przez moja znajoma przez 4 lata, więc w sumie sluzyl 14 lat!!!!! Raz wymienilismy 1 część siedziska bo kot porwał.Teraz mam nowe kanapy ze sztucznej skory w kolorze kremowym.Są sliczne i nic sie z nimi nie dzieje i na jasnych kurzu tak nie widac a jak widac to magiczną scierką zbieram i jest cacy.Polecam jak najbardziej to moje kanapyhttp://www.adriana.com.pl/furn.php?idf=69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 28.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 mam kanapy ze skóry ekkologicznej, bardzo miękkiej. Nic się nie dzieje od póltora roku. Polecam, mam małe dziecko i jest idealna dla wieku 2,5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 28.04.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 moja siostra kupiła 5 lat temu wypoczynek z ekoskóry. na siedzisku obecnie jest tylko materiałowa siatka bo "skóra" się wytarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts