mdzalewscy 06.09.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=29672&highlight=chi%F1ski+gres http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38839&highlight=chi%F1ski+gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.09.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=29672&highlight=chi%F1ski+gres http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38839&highlight=chi%F1ski+gres DZIEKI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 06.09.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 DZIEKI!!! nie ma sprawy, chyba że coś się zmieniło w jakości chinskiego gresu ? ja zaszedłem do jednego ze sklepów i mieli piękny gresik chyba hiszpański AZURI ?, gresik za połowę ceny bo w 2 klasie, wiec trochę tylko doroższy od chińszczyzny. 2 klasa - bo na płytce zdażało się niedostrzeglane jak patrzymy na podłogę, ale widoczne jak weźniemy płytkę w ręke i poszukamy z lupą takie ziarenko 0,3 milimetra. powiedzmy jedno ziarenko można było znaleść na płytkę 40x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 25.02.2007 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Interesują mnie wasze opinie na temat gresu polerowanego produkcji chińskiej A w szczególności walory użytkowe .zamierzam kupić bo cena kusi ............. proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 25.02.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mam takim obudowany kominek. Rewelacja. Kosztował ok. 30 zł/m a wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KW100 25.02.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Interesują mnie wasze opinie na temat gresu polerowanego produkcji chińskiej A w szczególności walory użytkowe .zamierzam kupić bo cena kusi ............. proszę o poradę masz jakieś linki żeby pooglądac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 26.02.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 nie mój kominek wystarczy wejść na stornę dziennika anpi http://budowa.fr.pl/dom179.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 26.02.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 nie mój kominek wystarczy wejść na stornę dziennika anpi http://budowa.fr.pl/dom179.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 26.02.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ładny ładny ale bardziej mi chodziło o walory użytkowe na podłodze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 07.03.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Skusiła mnie cena gresu chińskiego (38zl.m2) . Gres miał po sobie "fabrycznie" wosk/paste którą w/g firma w której go kupiłem (bomar 2) należy usunąc za pomocą środka sopro, po ułożeniu lecz przed fugowaniem. Płytki położono (30m2) i zabrałem się za usuwanie w/w substancji. Po wymyciu okazuje się że 70% płytek jest wadliwa , tzn. środek płytki jest wypolerowany i błyszczący a rogi są jakby matowe ,przeszliwowane grubszą frakcją. Kiedy patrzy się na nie zgóry wygląda ok ,ale kiedy przyświeci słońce i patrzy sie pod światło jest wrażenie jakby podloga była niedoczyszczona. Problemem jest to że płytki są już ułożone, złożyłem reklamacje..ciekawe jak się to rozwiąże. Jeżeli ktoś susi się na takie płytki proponuje tak jak radzą swoim klientom w innnej firmie (maxfliz krakow) wyczyścić i zaimpregonować płytki przed ułożeniem. czy ktoś Was miał podobny problem? zastanawiam się czy nie udało by się ich przepolerować maszyną taką jak np. do nagrobków pozdraiwam dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 07.03.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Przeszlifowanie jest możliwe, ale wiąże się to z zalaniem podłogi. Ściernice muszą pracowaćpraktycznie w wodzie. Oprócz tego trzeba by to przeszlifować ze trzy razy (gradacja ziarna ściern.)Tak więc temat jest możliwy, ale bałaganu narobisz i będzie niemało kosztować,bo szlifowanie kamienia jest dość czasochłonne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 07.03.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Przeszlifowanie jest możliwe, ale wiąże się to z zalaniem podłogi. Ściernice muszą pracować praktycznie w wodzie. Oprócz tego trzeba by to przeszlifować ze trzy razy (gradacja ziarna ściern.) Tak więc temat jest możliwy, ale bałaganu narobisz i będzie niemało kosztować, bo szlifowanie kamienia jest dość czasochłonne.... w tym momencie prócz gładzi i tych płytek nie ma nic dookoła także można by w ten sposób spróbować, a zastanawiam się czy było by to możliwe że tak powiem "punktowo" tam gdzie znać te braki w szlifowaniu.. a czy w/g ciebie czy to co piszę powinno podlegać pod reklamacje? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 07.03.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Oczywiście można tak szlifować (miejsca o niepożądanej chropowatości), ale to jest trudniejsze. Chodzi o to, że wszelkie różnice są wtedy bardziej widoczne. To jest trochę tak jak z malowaniem np. błotnika samochodowego. Lakiernik zwykle cieniuje farbę również na sąsiednie elementy, a potem lakuje. Robi to po to, aby zamaskować różnice w kolorze. Jeśli chodzi o te płytki, to podejrzewam że nikt ci w tym nie pomoże, jeśli chcesz to musisz się sam za to zabrać, ale ostrzegam, narobisz się jak dziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 07.03.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Jeszcze, bo zapomniałem o tej reklamacji. Trudno mi powiedzieć, bo gresu nie widziałem, ale zasadniczo wszystkie płytki powinny mieć jednakową strukturę powierzchni (oczywiście są wyjątki, ale nie w tym przypadku ). Wada została ukryta pod warstwą wosku, a instrukcja zabraniała oczyszczenia przed położeniem, zatem nie mogłeś wady stwierdzić w sklepie ani nawet później. Zawierzyłeś sprzedającemu że towar jest pełnowartościowy, a okazało się że jednak nie jest. To tak jak z kupowaniem klopsików w sosie Płacisz i wierzysz że dadzą się zjeść, ale o faktycznej przydatności zawartości słoika........ przekonasz się dopiero podczas jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 08.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 ładny ładny ale bardziej mi chodziło o walory użytkowe na podłodze......nikt nie kladł na podłoge takiego gresu ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mockba 09.03.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 ja mam chinski i w zasadzie niewidze roznicy z europejskimi producentami... jedyna roznica to cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eisenberger 09.03.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 dzieki za odpowiedz ! a dlugo uzytkujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mockba 10.03.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 od ponad 6 miesiecy, jest nawet dosc wytrzymaly bo mam go w salonie i kilka razy spadl mi kloc drewna... pozatym zadnych widocznych uszkodzen ani nieporzadanych efektow... Bylo juz troche o tym na forum i nieznalazlem nigdy zadnych zlych opini...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czesiu73 10.03.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Witam.Mam u siebie położony gres hiszpański który kosztował 80 zł za m2,teraz gdybym miał kupować to kupiłbym chiński.Cena dużo niższa,a wygląd wcale nie gorszy.Podłoga jak wiadomo, to tylko podłoga gdzie ma się porysować i powycierać, to i tak się to stanie prędzej czy później,czy będzie to chińskie czy europejskie.Dodam że powierzchnia na jakiej mam ten gres to 40 m2 i efekt jak dla mnie jest zajefajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KW100 10.03.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Witam.Mam u siebie położony gres hiszpański który kosztował 80 zł za m2,teraz gdybym miał kupować to kupiłbym chiński.Cena dużo niższa,a wygląd wcale nie gorszy.Podłoga jak wiadomo, to tylko podłoga gdzie ma się porysować i powycierać, to i tak się to stanie prędzej czy później,czy będzie to chińskie czy europejskie.Dodam że powierzchnia na jakiej mam ten gres to 40 m2 i efekt jak dla mnie jest zajefajny gdzie ten chiński mozna kupić i za ile ? moze jakies linki ? podoba mi się również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts