Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres polerowany "made in CHINA" wasze opinie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może ktoś wie gdzie można kupić chiński gres w okolicach Wrocławia? Anpi, Twój kominek jest piękny. Czy to zwykły gres, czy jakiś specjalny na kominek. Pozdrawiam.

Zwykły z castoramy. Ostatnio byłem i jeszcze był, więc myślę, że w innych miastach też jest. Ostatnio wprowadzili go do sprzedaży także w NOMI, jeśli dobrze pamiętam.

Ja mam chiński gres z Leroya po 39 zł cały parter wygląda super , zanim zdecydowaliśmy się go położyć w kuchni zrobiłam próby, wylałam herbatę, kawę, sok malinowy, roztarłam buraka , marchewkę i carry z olejem i nic , spłukałam pod wodą i żadnych śladów.

Próbowałam znaleźć zdjęcia Twojego domku, ale udało mi się zobaczyć tylko działkę. Może masz gdzieś zdjęcia podłogi. Pozdrawiam.

Ja mam chiński gres z Leroya po 39 zł cały parter wygląda super , zanim zdecydowaliśmy się go położyć w kuchni zrobiłam próby, wylałam herbatę, kawę, sok malinowy, roztarłam buraka , marchewkę i carry z olejem i nic , spłukałam pod wodą i żadnych śladów.

Próbowałam znaleźć zdjęcia Twojego domku, ale udało mi się zobaczyć tylko działkę. Może masz gdzieś zdjęcia podłogi. Pozdrawiam.

Zdjecia już są dostępne

http://new.photos.yahoo.com/jollasz/album/576460762394129073/photo/294928804295593919/9

• 1 month później...

Witam. To mój pierwszy post na forum.

Kupiłem dzisiaj ponad 20m2 chińskiego gresu polerowanego 50x50cm w Castoramie po 27,23 zł/m2. Wygląda bardzo ładnie (na razie luzem po rozpakowaniu). Gatunek I.

Sprzedawcy w Castorami mówią, że schodzi jak ciepłe bułeczki nie było żadnych reklamacji. Za swoim musiałem jechać do Żor (w Sosnowcu, Katowicach, Chorzowie - był na wyczerpaniu - małe ilości, lub brakło). Trzeba uważać, bo w Castoramie pod jednym indeksem są najróżniejsze wzory, co paleta to inny wzorek (a'la groszek, marmur, jakieś ciapki, itp.). Gres jest zabiezpieczony jakimś woskiem. Jak ułożę to napisze o walorach użytkowych. Mam nadzieję, że się nie "przejadę" na oszczędności.

Jolla, piękne masz podłogi, a i cały domek śliczniutki. Gratulacje. :wink:

Dziękuję bardzo za miłe słowa.

Bobasek nasz gres leży juz 1,5 miesiąca na podłodze trwają ciągle prace wykończeniowe, a nie zaimpregnowaliśmy go jeszcze i wszystko jest ok. Jedyny problem to pył, któreko ciągle jest dużo i mozna wpaść na nim w poślizg, na wymytej podłodze wszystko jest wporządku. My z leroyem nie mieliśmy problemów kupowaliśmy w Gliwicach , a brakujący towar sprowadzili nam z Sosnowca.