Petrucci 25.02.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Czesc. Jak pewnie większa część z Was pamięta (a może i nie) przeprowadzam remont w mieszkaniu polegający na praktycznie całkowitym odświeżeniu pomieeszczeń i zrobieniu niemal od podstaw łazienki. Prace posuwają się do przodu a termin płacenia fachmanowi zbliża się nieubłaganie. Może orientujecie się w jakich kwotach oscylują następujące usługi (szczególnie chodzi mi o łazienke)1. montaż kibelka podwieszanego na stelażu2. posadowienie kabiny z brodzikiem, montaż na ścianie baterii i wszystko z tym związane (odpływy, rurki, kształtki itp)3. przeniesienie umywalki na inna ściane (kucie, rurki itp)4. sufit podwieszany (powierzchnia 3 m2) z płyt g-k (robocizna)Aha miejsce zamieszkania to woj. świętokrzyskie dlatego też ceny warszawskie raczej tu nie będą obowiązywały;)Będę znał ceny to moge się spokojnie targować, bo majster nie daje sztywnych cen a umowę o roboty podpisywać będę dopiero za 1,5 tygodnia. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrucci 25.02.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Nikt nic nie szrajbnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 25.02.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Czesc. Jak pewnie większa część z Was pamięta (a może i nie) przeprowadzam remont w mieszkaniu polegający na praktycznie całkowitym odświeżeniu pomieeszczeń i zrobieniu niemal od podstaw łazienki. Prace posuwają się do przodu a termin płacenia fachmanowi zbliża się nieubłaganie. Może orientujecie się w jakich kwotach oscylują następujące usługi (szczególnie chodzi mi o łazienke) 1. montaż kibelka podwieszanego na stelażu 2. posadowienie kabiny z brodzikiem, montaż na ścianie baterii i wszystko z tym związane (odpływy, rurki, kształtki itp) 3. przeniesienie umywalki na inna ściane (kucie, rurki itp) 4. sufit podwieszany (powierzchnia 3 m2) z płyt g-k (robocizna) Aha miejsce zamieszkania to woj. świętokrzyskie dlatego też ceny warszawskie raczej tu nie będą obowiązywały;) Będę znał ceny to moge się spokojnie targować, bo majster nie daje sztywnych cen a umowę o roboty podpisywać będę dopiero za 1,5 tygodnia. Dzięki. Witaj PETRUCCI ja u siebie wykonałem remont łazienki w sierpniu 2006 za robociznę polegającą na: - wymianie całej instaalcji, zamontowaniu podwieszanego kibelka, zamontowaniu sufitu podwieszanego z halogenami, montażu wanny narożnikowej, położeniu na całości płytek (3,5 m/2), montażu lustra (cała ściana, innych pracach np. montaż umywalki - za robocizne dałem 1.700 złotych - województwo wielkopolskie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tureek 27.02.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 montaż stelaża i wc 250zlmontaż brodzika 100baterii 30przelożenie rur do umywalki 150montaz umywalki 50sufit od 35 zl/m2świętokrzyskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrucci 28.02.2007 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Dzięki Tureek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 05.03.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Ja też jestem ciekawa czy za założenie glazury typu małe-kosteczki mozaiki albo dużych płytek rektyfikowanych jest droższe niż standardowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 05.03.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 do wacławy - od fachowca ktory ma u mnie robić łazienke dowidizalma sie ze mala mozaika jest drozsza do ułożenia n iz większe płytki-- ale dokładnie w zł nie powiedział (ja sobie uparzyłam plytki coś około 30x30 ale na tym jest namalowana mała mozaika, więc zapłace jak za dużą a wyglad bedzie mozaiki.(szczecińskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 07.03.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 powiedzcie mi proszę, ile kosztuje obudowa geberitu (podmurowanie, obłożenie płytami gipsowo-kartonowymi a następnie płytkami)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 07.03.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Czytałam trzy razy temat wątku i zastanawiałam się co mogą robić roboty w łazience? W kuchni to rozumiem, ale w łazience? Jak przeczytałam o co tak naprawdę chodzi, to tak się śmiałam, że dostałam czkawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gadomini 07.03.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 A ja jednak podam ceny glazurnika z okolic Warszawy: terakota 35zł prosto 40 karo z m2 glazura 35-40zł z m2 mozaika 100zł z m2 płytka elewacyjna 50zł z m2 cokolik 15/30 zł z mb zabudowa geberitu z wnęką 300zł montaż umywalki 100zł montaż muszli ustępowej 50zł podwieszny sufit, kabel, halogeny itd 200zł szlifowanie krawędzi dużo .... i co Wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 08.03.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 ceny glazurnika z okolic Bełchatowa koło Łodzi: terakota 25zł prosto 30 karo z m2 glazura 25-30zł z m2 mozaika 40zł z m2 płytka elewacyjna 30zł z m2 cokolik 10 zł z mb zabudowa geberitu z wnęką 200zł montaż umywalki 50zł montaż muszli ustępowej 50zł podwieszny sufit, kabel, halogeny itd 100zł szlifowanie krawędzi jeśli mało to w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 08.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 To ja miałam fuksa, glazurnik wziął 30 zł za m kw od wszystkiego, prosto, karo, mozaika, szlifowane krawędzie, a 8 zł na h policzył za roboty dodatkowe, montaż brodzika, wanny, murowanie ytonga (zmniejszcał otwór drzwiowy do sauny) małopolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrucci 09.03.2007 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam ponownie. Dosłownie wczoraj doszlo do mej konfrontacji z majstrem odnośnie ceny za robocizne, więc tak: płytki ścienne - 23 zł/m2 płytki podłogowe - 24/m2 cokoliki podłogowe - 5 zł/m bieżący łazienka od całości robót - 2500 zł (montaż urządzeń, sufit, kibelek, umywalka, brodzik, podłączenie pralki, odpływy, grzejnik, kafelkowanie, demontaż wanny po prostu wszystko) chyba i tak drogo malowanie dwukrotne + gładzie - 11 zł/m2 parapet wewnętrzny - 20 zł szlifowanie drzwi z dwukrotnym omalowaniem - 25 zł/szt. wylewki samopoziomujące - 4,5zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper69 09.03.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Mój glazurnik z "poza unii"płytki 25 zł/m2 , bez znaczenia , podłoga , ściana , karolistwy , dekorki itp. - wszystko w cenie m2.Myślę że biały montaz tez w podobnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 09.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 ceny glazurnika z Łodziterakota 40ł prosto 45 karo z m2glazura 40-45zł z m2mozaika 100zł z m2płytka elewacyjna 50zł z m2cokolik 20 zł z mbzabudowa geberitu z wnęką 400złmontaż umywalki 70złmontaż muszli ustępowej 70złpodwieszny sufit, kabel, halogeny itd 50 m/2złszlifowanie krawędzi 15 m/b średniej wielkosci łazienka w blokach - ogólny koszt ok 2500-3000 zł bez hydrauliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrucci 15.03.2007 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Wydaje mi się że troche drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 15.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 http://www.hoffman.waw.pl/glazura.html tu znalazlam oficjalny cennik. W Szczecinie za kafelki w lazience 40-50 zl ( mowi ze zalezy czy male czy duze, ile ciecia i jaka wielkosc lazienki) Drogo wg mnie ale tutaj wyjezdzaja do pracy za zach.granice wiec w kraju tez chca zarobic. Jest to firma z dobra opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petrucci 16.03.2007 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Wczoraj miałem fachowca od grzejnika. Za dwie godziny roboty (wniesienie 2 butli z tlenem i gazem, spawanie i gięcie rurek, dopasowanie ich pod nowy grzejnik, 2 krotne sprawdzenie efektu finalnego) skasował mnie 250 zl. Przypominam ze to 4 piętro, a całość prac to było nieco ponad 2 godzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts