Włodek W. 16.04.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Emigranci ,,dają"wizę emigrantom, boją sie konkurencji , że przyjedzie leprzy od nich i pracę im odbierze .Wszędzie tylko nie do usa. Żandarm Europy i Świata Sami sobie wysadzili WTC ,a zwalają na przyjezdnych To po co do nich jechać Brrr . Chyba że nad Niagarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.04.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 To jest ameryka http://www.pentagonstrike.co.uk/pentagon_po.htm#Main Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 16.04.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Emigranci ,,dają"wizę emigrantom, boją sie konkurencji , że przyjedzie leprzy od nich i pracę im odbierze .Wszędzie tylko nie do usa. Żandarm Europy i Świata Sami sobie wysadzili WTC ,a zwalają na przyjezdnych To po co do nich jechać Brrr . Chyba że nad Niagarę Jak chcesz nad Niagare to lepsza jest Kanada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 19.04.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Został jeszcze Grande Kanion o świcie ( lub o zachodzie) i nic więcej .Nad Niagarę to masz rację Kanada lepsza Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 20.04.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 jesli natomiast jestes biedny i masz za rodzicow np. nauczycieli to wizy nie dostaniesz pluszku, to stwierdzenie jest wyjatkowo niesprawiedliwe, a co wiecej nieprawdziwe-troszke ostroznosci... quote] Kuzynka-studentka języków obcych starala sie o wize w celach tutystycznych. Gdy konsul dowiedzial sie ze oboje jej rodzice sa nauczycielami - to wyrazil powątpiewanie czy z pensji nauczycieli stac ich na utrzymanie corki na studiach w Polsce. Wizy odmowil - twierdzac ze skoro jest na utrzymaniu rodzicow w Polsce to do USA jedzie pewnie do pracy. Na tym przygody naszej rodziny ze staraniem sie o wize skonczyly. W europie i północnej afryce tez można wypoczac, pozwiedza, zobaczyc murzyna i zjesc hamburgera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 22.04.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ciekawe dlaczego nikt nie komentuje mojego linku o usa http://www.pentagonstrike.co.uk/pentagon_po.htm#Main Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 23.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 A co tu komentować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 06.09.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Odświerzam temat .Może ktoś ma link do strony podobny na temat WTC Jest film amerykańskiego dziennikarza na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 06.09.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Odświerzam temat .Może ktoś ma link do strony podobny na temat WTC Jest film amerykańskiego dziennikarza na ten temat Ja mam cos takiego http://www.wuzupgod.com/sept11/sept11_memorial_worldwide.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.09.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Moderator też nie lubi prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.09.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Moderator usuwa moje posty . Ale to chyba nie jest reklama .czegoś tam ,tylko trochę prawdy .tym bardziej że to dotyczy 11. o9.Czy stwierdzenie, że ktoś nie lubi prawdy jest obrażliwe ?Mnie to wygląda na cenzurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 03.10.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Kto szuka ten znajduje . I niech ktoś powie ,że nie manipulują nami jak chcą, z cenzurą moderatora włącznie,Usuwając posty http://uk.youtube.com/watch?v=8n-nT-luFIw&mode=related&search= http://uk.youtube.com/watch?v=F4za_SxI3dc&mode=related&search= I po co tam jechac do tej obłudy Oto ameryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 03.10.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 I jeszcze jeden http://uk.youtube.com/watch?v=O5HTp9QwFLI&mode=related&search= jak by poszukać to jest tego ,brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.10.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 a wiec odzywam sie ponownie. dziekuję wszystkim, którzy trzymali kciuki, bo wizę dostałam. Tym, którzy beda sie ubigac radze wejsc na forum ewiza, jest tam duzo przydatnych informacji. a pytano mnie o studia, prace, osobę, do której lecę(bede mieszkac jednak u kuzynki), kraje, które odwiedziałma i pracę rodziców. teraz czekam na paszport i zobaczymy na ile mi przyznano:) Dokument, który Ci wkleją do "paska" to nie do końca 100% wjazd do USA. Promesa jest na 10 lat i wielokrotnego przekroczenia granic USA. Natomiast jak długo de facto będziesz mogła na terytorium USA przebywać zadecyduje po wylądowaniu tzw IO - imigration officer, z którym odbędziesz rozmowę czyli tzw interview. Polecam Ci się dobrze przygotować na tę chwilę - znam takich co dostali 2 tygodnie ( np powiedział świetnym angielskim, że przyjechał nauczyć się angielskiego)!!! ale zwykle 6 miesięcy. Musisz opuscić granicę USA w wyznaczonym max terminie bo jeśli przedłuzysz nielegalnie pobyt to już drugi raz nie wjedziesz do USA. Przedłuzyć sobie pobyt legalnie możesz o kolejne 1/2 roku ale za 3 razem Ci się nie uda - piszę, żebyś czasami nie dała się namówić na to "komuś". Przedłużenia załatwia się przez PRAWNIKA - oczywiście to kosztuje od 50 do 150 USD. Unikaj lądowania na lotnisku Newark - obsługa nie lubi Polaków !!! Polacy w USA są w wiekszości podli i fałszywi także nie polecam Ci blizszego fraternizowania się z nimi. Nie daj się namówić na jakieś kombinacje z "załatwianiem" tzw "zielonej karty" - to nie jest możliwe na dzień dzisiejszy !!! chyba, że jesteś wybitną postacią - naukowcem, specjalistą rzadkich zawodów itp.. Możesz jeszcze wstąpic do US ARMY i pojechać na kontrakt do Irak-u czy Afghanistan-u na jakiś czas - po odsłużeniu dostaniesz stały pobyt (jak przeżyjesz) i jeszcze Ci zapłacą ( min 3000 USD per 1 miesiąc). Z drugiej strony są ludzie, którzy żyją 10 lub więcej lat na tzw nielegalu i to całkiem dobrze zyją nawet jak na warunki USA. Good Luck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy2007 23.10.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 witam Myślałem, że to w Polsce decyduja jak długo możesz przebywać w USA a nie jakiś oficer tam na miejscu. Ja też wybieram się do Stanów, ale dopiero w 2012. Zamierzam tam zostać 7 miesięcy nie ważne jak długo mi pozwolą 2 tygodnie czy 6 miesięcy. Czy jedyna konsekwencja to to, że juz wiecej do Stanów mnie nie wpuszczą i kto o tym decyduje? A nawet jak nie wpuszcza to już nigdy czy tylko na powiedzmy 10 lat. Tak w ogóle to nie wiem czy jest sens wyjeżdżać jak przekroczy sie ten określony czas pobytu, może już lepiej zostac tak długo jak się da, bo i tak 2 raz cię już chyba nie wpuszczą?No chyba że przez Meksyk będę próbował O wizę się jeszcze nie ubiegałem bo do 2012 jest jeszcze trochę czasu, a może na jakąś loterie wizową sie jeszcze załapię? Czy jest prawdopodobieństwo, że do 2012 będzie loteria wizowa dostępna także dla Polaków? Mój ojciec kiedyś wygrał, ale nie skorzystał-tak więc wszystko przepadło, no a na nikogo innego takiej zielonej karty nie można przekazać. Co do Polaków to pewnie jak wszędzie. W Irlandii też mi mówili aby trzymać się z dala od Polaków, a jednak trafiłem na takich porządnych, którzy nawet mi pomogli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darioo 06.11.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Cześć Jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę nie bedziemy dostawać wiz z prostego powodu ,to dla amerykanów jest swietny biznes jesli ma jakakolwiek watpliwość zawsze odmówi ,dlatego prosze Was rodacy nie dajcie się naciagać ...Ja prowadze firme wiele lat zarabiam duzo wiecej niż przecietny amerykanin posiadam duzo nieruchomości w kraju ,chciałem zwiedzić wiec napisałem prawde ,ze jade do znajomych z ktorymi zamierzam pozwiedzac stany ,nie bardzo przejmowałem sie ta rozmową ponieważ moge w kazdej chwili załatwic paszport innego kraju tylko to musi potrwac, wiec jak radza mowiłem prawdę i chciałem to zrobic w najprostszy sposób ,a tu ODMOWAJesli ktos pisze na forum "mów prawdę nawet jak Twój brat siedzi tam nielegalnie ...bo pracownicy ambasady i tak wszytko wiedzą ..." to albo jest to idiota albo pracownik ambasady i mysle ze to własnie wielu z nich doradza na tych forach ,nie są w stanie niczego o Tobie sprawdzic w ciagu kilku minut rozmowy chyba że mają jakieś potwierdzenie od Ciebie.Usiadłem w 1 rzedzie zeby słyszec i widziec kto dostaje wize na 40 osób ,dostało ja moze 6 i byli to ładna blondi z duzym biustem ,pani jadąca na 5 dniowa konferencje ,ktos odnawiający wizę ,ktos mający miedzyladowanie w stanach ,studentka chcąca kontynuować studia itp Cała procedura jest moim zdaniem uwłaczająca naszej godności i jestesmy traktowani jak ludzie 2 kategori i jesli nasz "wspanialy" rzad tego nie zmieni to dalej bedą nas tak traktowali nasi "przyjaciele "jak chcecie stracić kilkaset złoty to złozcie papiery ale osobiście odradzam ..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 12.11.2010 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 CharlieTrafna uwaga do armii jako mieso armatnie .Jak postrzela w imieniu usa i zabije pare niewinnych ludzi to dostanie wize .Mordercy na zlecenie mile widziani.za pieniadze usa,Brawo oto ameryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 13.11.2010 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 - A co myślałeś , że każdy jest tutaj z mety traktowany jak prezydent tylko dlatego, że uważa się za hrabiego ? Włodek, co ty wiesz o Ameryce ...............:lol: Umówmy się i to raz na zawsze - Ameryka nie jest dla mięczaków, którzy nie znają historii za to PO dnieca ich każda teoria spiskowa dziejów - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 13.11.2010 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Mnie i moich kumpli z okresu liceum zawsze fascynowały Stany. Myślę, że główną przyczyną kreacji tego zjawiska były produkty Hollywood. P.S. ...do dzisiaj żałuję, że wróciłem bez względu na to co się mówi o ameryczce. Polska w porównaniu z USA czy Anglią, Irlandią to świat "fajny inaczej" i to wszyscy wiedzą. .......................................................................................................................................................................... . - No jak się okazuje nie wszyscy :D:D:D - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 13.11.2010 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Komorowski wygrał zdecydowanie wśród kryminalistów w I turze : w zakładach karnych dostał 76 % głosów , Kaczyński zaledwie 9%Przestępcy już wybrali swojego prezydenta !Czy Ty myślisz że Amerykanie zmienia sposób myślenia i priorytety?W przyznawaniu wizy?A dlaczego za Kwaśniewskiego - Komorowskiego - mają mieć jakięś priorytety? dla Polakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts