Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wiza amerykańska

cora

Recommended Posts

Charlie

Trafna uwaga do armii jako mieso armatnie .Jak postrzela w imieniu usa i zabije pare niewinnych ludzi to dostanie wize .

Mordercy na zlecenie mile widziani.za pieniadze usa,

Brawo oto ameryka.

-

Ale jak spada samolot z prezydentem i śledztwo ze strony rządu PO lskiego

w sprawie przyczyn katastrofy można zaliczyć do działu g r o t e s k i -

a Ryszard C strzela w Łodzi to jest ok .

Oto PO lska . :D

-

Nikt nie zmuszał Kwaśniewskiego do wikłania Polaków w amerykański konflikt -

wiadomo, że Ameryka jako mocarstwo ma swoje interesy , niekoniecznie zbieżne

z interesami każdego małego i biednego kraju - swoje pretensje kieruj do

Kwaśniewskiego i ugruPOwania , które reprezentuje a nie do Ameryki - zresztą

' Ameryka ' to termin dość szeroko pojęty .

Można napisać, że nie podoba się zaangażowanie militarne USA w Iraku i

Afganistanie - mi też się nie podoba, brałam nawet udział w manifestacji przeciwko

wojnie w Iraku na 8 Aleii w NY - lub można się nie zgadzać z takimi lub innymi

aspektami polityki zagranicznej Stanów, natomiast takie pisanie , że * Ameryka * to

czy tamto jest infantylne i prymitywne .

Coś na POziomie Palikota i Tuska .

-

Edytowane przez barakuda1

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

-

Uważaj bo ci odpadnie płetwa :D

Za radą Bartoszewskiego lecz się na nogi bo na głowę za późno :D - o ile PO lska służba zdrowia udźwignie taki ciężar :D:D:D

Nic dziwnego, że PO lska wygląda jak wygląda :D:D:D:D

-

Stany są fantastycznym , dobrze zorganizowanym krajem - a w porównaniu z PO lską to w ogóle inny świat - dla przeciętnego Słowianina nie do PO jęcia :D:D

-

Demoty też mają swoje zdanie ;)

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201011/1289749647_by_artekgo2_500.jpg

-

Nie będzie takiej konieczności , zapewniam :D

Ktoś kto skopał ten niby żart nie zna realiów :D

USA ma takie położenie geo polityczne, że oprócz okazjonalnych ataków

specjalnie nikt jej nie zagraża :D

Zagrażają jej niewydarzeni faceci o niepełnionych kowbojskich marzeniach w rodzaju Busha .

Druga rzecz , która nie tyle, że zagraża Ameryce , ale oznaczy zmianę kursu jej

priorytetów politycznych i gospodarczych jest nieuchronny napływ emigrantów

z Ameryki Południowej .

Długi temat :D

Ale oznacza jedno - że armia amerykańska nie potrzebuje rekruta a Stany

taniej siły roboczej z Europy - będą go miały pod dostatkiem z Ameryki Południowej .

Ameryka jest bardzo ok :D dlatego uczcie się hiszpańskiego :D:D:D:D

-

barakuda1

Czy przeglądałaś adresy wklejone w temacie .

Z wypowiedzi wynika ,że pominęłaś istotne (ważne) wiadomości .

A tak chwalisz usa. Największego państwa policyjnego to niema .No może jeszcze Szwecja dorównuje .

Big brader. Chyba ,że płaca za klikanie . To wszystko jasne .Najemnik robi co mu karzą.

Niemo o czym gadać .Jasne zabili w majestacie prawie 3000 ludzi i nie ma o czym .

ot oto hameryka .

chmury u ciebie tez sa tylko popatrz .W usa były pierwsze potem przylecieli do nas.tfu

i mowia ,ze globalne ocieplenie. Głupi to kupi.

Masz chorowac .Na leczeniu sie zarabia .to jest tylko BIZNES.

Barakuda ale ty masz nasrane w głowie, jak nie piszesz w kółko o Smoleńsku i PO, to o "pięknej, ukochanej" Ameryce.

Zacytuję kilka zdan z gazety Angora z cyklu Ludzie listy piszą, tytuł "pozwij mnie...." , autora Jerzego Matiana, USA.

"...... Mieszkam w USA od 1977 roku.....

...Coraz trudniej oddychać w tym demokratycznym systemie nie tylko nam, dorosłym, ale i dzieciom. W szkołach nie wolno im się dotykać, nie wolno biegać, skakać, szczypać, nie wolno być chłopcem. W stosunkach między ludźmi nie ma żartów, dowcipów, podtekstów, wszyscy są bardzo poważni, napięci, ostrożni. Wszyscy się boją. Ze szkół i ogródków , z placów zabaw szybko znikają dzisiaj huśtawki, które stają się historią. Ktoś spadł, ktoś kogoś pozwał - koniec z huśtawkami. Kto przegrywa?

Czasami zaczynam się zastanawiać......., czy dzisiejsza dyktatura adwokatów i agencji ubezpieczeniowych. ......."

Sram na taki kraj - mogę wszedzie mieszkać ale nie w USA. !!!!!!!!!!!!!

• 3 weeks później...

Ja staralam sie o wize razem z dwojka znajomych na poczytku grudnia. I wsyzscy w trojke wizy turystyczne otrzymalismy, mimo, ze kazdy podchodzil osobno i do roznych konsuli, wiec opowiastki typu "male szanse na otrzymanie wizy" sa bajkami. Owszem, jedziemy faktycznie turystycznie na tydzien do Nowego Yorku, ale kazdy z nas otrzymal wizy dziesiecioletnie, wiec nie doszukiwalabym sie jakis problemow z otrzymaniem tego dokumentu.

Sama rozmowe z konsulem, a wlasciwie z pania konsul :) , wspominam bardzo milo. Na pytanie o dochody, powiedzialam ze zapomnialam przyniesc wyiciagi z konta bankowego, ale mam na te podroz odpowiednio duzo pieniedzy zgromadzonych, co w pelni wystarczylo... Zapytala o studia, jak mi sie one podobaja i dlaczego sie na taki kierunek zdecydowalam. Gdzie bylam do tej pory i jaki kraj podobal mi sie najbardziej. Czym jest dla mnie podrozowanie. I z takich formalnosci: czy mam znajomych lub rodzine w USA, czy moi rodzice kiedykolwiek pracowali w Stanach... I tyle... Bylo naprawde bardzo przyjemnie. Nie poczulam sie ani troche "poszmacona", jak to sie czesto na forach okresla.

Tak wiec, smialo skladajcie wnioski wizowe! Jak jej nie dostaniecie, to juz chyba naprawde cyganicie i widac to na kilometr... Lub mowicie bardzo nienaturalnie...

Pozdrawiam i powodzenia!!! :D

lora być może teraz tak jest, chociaż wiem, że mój sąsiad w listopadzie tego roku wizy nie otrzymał, a pieniążków 140 $ nikt mu nie zwróci. Niestety nie wiem o czym była rozmowa itp, bo nie wnikałem w szczegóły. Ale opowiem Ci ze swojego doświadczenia. Starałem się o wizę rok przed wejściem Polski do UE i wyglądało to tak. Przedstawiłem zaświadczenie z pracy o zatrudnieniu na czas nieokreślony, aktualną legitymację studencką oraz akt notarialny nieruchomości, a i tak maglowali mnie długo i wypytywali o bzdury. Chyba od łaski dostałem tylko roczną wizę turystyczną, może dlatego że byłem ogolony na łyso i biednie wyglądałem, bo faktycznie chciałem jechać popracować, ale w ostateczności olałem "taką Hamerykę".

• 2 months później...
  • 6 months później...