bogdan71 25.02.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mam w projekcie garaz jednostanowiskowy w bryle budynku szerokosc 3,35 z brama 2,40 i dlugosc 6,5 pytanie do praktykow uzytkujacych garaz, czy obecna wielkosc jest wystarczajaca glownie chodzi o szerokosc Zaznacze, ze garaz bedzie rowniez pelnil funkcje gospodarcza tzn. narzedzia, sprzet ogrodowy, rowery itp. prosze o wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.02.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Chyba wjazd masz za wąski. Szczególnie jak będzie wjeżdżać zona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 25.02.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ja mam porównywalny sa narzedzia inne badziewia jeszcze pozostalosci z budowy ale mam o tyle dobrze ze tam stoi moj samochod i zona nim nie jezdzi (ma zakaz po wyprawie do sklepu) dla mnie szerokosc jest dobra jakos fura sie miesci i jeszcze jak wywale zbedne rzeczy bedzie OK... teraz garaz nie jest miejscem do napraw auta(sa serwisy) tam po prostu ma stac samochod i nny takie przydatne drobiazgi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 25.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Garaż nigdy za duży nie będzie. Nie widziałem takiego. Zawsze zapełnisz jakimiś gratami. Długość 6,5 m jest niezła, ale szerokość 4 m byłaby wygodniejsza. Weź swoje auto marzeń, otwórz wszystkie drzwi, dodaj naokoło po 1,2 metra i masz minimalny garaż jaki Ci jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan71 26.02.2007 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 nasze auto ma 2 m (z lusterklami) wiec brame zwiększylem do 2,6 male nie wiem czy z szerokoscia 3,35 da sie zyć. Projektant twierdzi, że sie da. papiery czekają na zlożenie o pozwolenie na budowe wiec ostatni moment aby cos zmienic. inna sprawa że poszerzenie garazu powoduje zmiene konstrukcji domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 26.02.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Ja opowiem taką przypowiastkę: w 1984r. mój ojciec po 10 latach oczekiwań otrzymał talon na odbiór FIATA 126p (czyli malucha). Po odbiorze "samochodu" obmierzył go dodał po 1m z każdej strony i tak powstał "garaż". Teraz garaż obrósł tak dookoła różnymi "przydasiami" że aby wyjecgać autem z garażu najpierw trzeba go za przedni zderzak z tego garażu wyciągnąć . Ja użytkuję obecnie garaż 4,5x8m i uważam że nie jest wcale za wielki. Odziedziczyłem po ojcu cechę "zbieracza". Więc Ty odpowiedz sobie na pytanie: Czy i Ty nie masz takiej cechy w sobie/ Jeśli TAK to rób co najmniej 4,5m czerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 27.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Wszystko zależy jak zamierzasz ten garaż użytkować. Jeżeli będzie to tylko miejsce postojowe dla samochodu to wystarczy, ale gdy zamierzasz w nim coś postawić, przechowywać koła na wymianę, a jeszcze jak zamierzasz majsterkować to zdecydowanie za mały. Ja mam 4,5x10 i jak wjadę Mondeo to wcale nie jest za duży ale jest tam i podręczny warsztat i wstyd przyznać jeszcze graciarnia materiałów które mogą się przydać do wykończeniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.02.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Leesou napisał: Ja opowiem taką przypowiastkę: ........... Ty odpowiedz sobie na pytanie: Czy i Ty nie masz takiej cechy w sobie/ Jeśli TAK to rób co najmniej 4,5m czerokości dobre ja wydluzylem garaz o 2m pod tarasem aby sie miescily po dlugosci 2 auta i wymarzony motor jak przekrocze 35 lat to moze nie bedzie mnie korcilo aby mabetke do oporu przekrecac i w koncu sobie taku kupie garaz perspektywicznie zostal juz jednakl wydluzony ma szerokosci 3,45 a dlugi na ponad 10m ale ile nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 27.02.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mam podobnie jak przedmówca - garaż w środku ma 3,6 na 11,5 m na 2 auta i może motor, mam też kanał bo mąż lubi czasem zerknąć na podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 27.02.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Edybre napisał: (...) mam też kanał bo mąż lubi czasem zerknąć na podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 27.02.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 bogdan71 napisał: Mam w projekcie garaz jednostanowiskowy w bryle budynku szerokosc 3,35 z brama 2,40 i dlugosc 6,5 pytanie do praktykow uzytkujacych garaz, czy obecna wielkosc jest wystarczajaca glownie chodzi o szerokosc Zaznacze, ze garaz bedzie rowniez pelnil funkcje gospodarcza tzn. narzedzia, sprzet ogrodowy, rowery itp. prosze o wasze opinie Niedawno przerabiałem ten temat. Ostatecznie zleciłem projekt 4x7m. Wielkość mojego auta to tzw. kompakt - wyszło mi ze min. szerokość to 3.5 - tak żeby nie parkować na centymetry i bez obawy o otwierane z dwóch stron drzwi. Na długość jest wiekszy naddatek - 2 rowery, narzędzia ogrodnicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 27.02.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 KiZ napisał: Edybre napisał: (...) mam też kanał bo mąż lubi czasem zerknąć na podwozie. hahaha ale skojarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.02.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 bogdan71, trochę wąski ten garaż. Nasz wg projektu ma 3,42 m. Zmierzyliśmy szerokość samochodu z otwartymi drzwiami i paru centymetrów brakuje. Daliśmy sobie jednak spokój, bo poszerzenie garażu zaburzy symetrię budynku. Sprawdziliśmy też, czy otwór na bramę jest na tyle wysoki, żeby dało radę wyjechać samochodem z boxem na dachu. Tu projektanci się spisali, bo zarezerwowali aż 2,5 m. Przejrzyj ofertę bram garażowych i sprawdź typowe rozmiary. Szerokość na 250 cm jest na 100% typowa. Zobacz czy podobnie jest z 260 cm, bo w przyszłości te 10 cm może Cię sporo kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 02.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 NJerzy napisał: Garaż nigdy za duży nie będzie. Nie widziałem takiego. Zawsze zapełnisz jakimiś gratami. Długość 6,5 m jest niezła, ale szerokość 4 m byłaby wygodniejsza. Weź swoje auto marzeń, otwórz wszystkie drzwi, dodaj naokoło po 1,2 metra i masz minimalny garaż jaki Ci jest potrzebny. w takim garażu to i w poprzek da się samochód ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts