kiwal 25.02.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Zawsze miałem sprzety niemieckie i nigdy sie nie zawiodłem, dlatego teraz też chce niemieckie (pomijam fakt iż niektóre z nich o ile nie wszystkie produkowane są w Polsce;-)) Ale do rzeczy: przegladam katalogi, byłem w kilku sklepach i "zbaraniałem", bo te sprzęty między soba sie prawie niczym nie różnią, jedyne co je różni to cena. Troche w formie chybił trafił, troche na podstawie sugestii sprzedawców wybrałem:-Płyta ceramiczna Bosch PKN 645E01-Chłodziarko-zamrażarka Bosch KIS 38A50-Zmywarka Bosch SRV 45T03EU-Piekarnik Bosch HBN 43W350-Okap kominowy Amica OKC9673I Co o nich myslicie? Może cos zmienic, wybrać inny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 25.02.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Wszysto spoko tylko nie okap AMICI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 25.02.2007 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Wszysto spoko tylko nie okap AMICI... dlaczego? Bo na papierze ma ładne parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 26.02.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam. Dlaczego !? Przeczytaj watek posiwecony tej firmie to sie przekonasz...Jakie racje przemawiaja za nie : 1.Fatalny serwis 2.Wiekszosc rzeczy robione gdzie w swiecie po paru latach trudno o czesci 3.Okapy nie maja parametrow jakie podaje producent (halas,moc) 4.Zla trwalosc wszystkiego np. lodowek 5.Itd.... Acha wczesniej mialem sprzet agd amici to wiem co mowie przez 8 lat wytrwala mi tylko plyta.Piekarnik z szyldem Amici produkowany byl gdzies w rajchu po zepsuciu sterownika nie mogli go dostac tak wiec caly piekarnik byl do d.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 26.02.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 fracek.....farmazony wypisujesz.g..no wiesz ale strasznie sie wymadrzasz. WSZYSTKIE firmy obecnie skladaja sprzet po calym swiecie.Praktycznie wszyscy europejscy producenci skladaja sprzet nawet u nas.Takie czasy .......wiesz ktorym firmom oprocz Amiki zmywarki robia Turcy ?? Amika nigdy nie kleila swoich naklejek na niemieckie piekarniki.Raczej odwrotnie,niemieckie sklepy kleily swoje naklejki na piekarniki Amiki. Zegary w piekarnikach sa owszem niemieckie,tak jak w reszcie europejskiego sprzetu,takie same jak w piekarnikach Boscha Siemensa czy innych.Bez zadnego problemu do kupienia w autoryzownaym serwisie. Okapy produkuje obecnie kilka fabryk w EU ,w tym i u nas i sa brandowane na tasmie.Roznia sie czasami obudowa natomiast srodki sa praktycznie te same. Lodowki,owszem nie sa najlepsze. Serwis jak to serwis.Przynajmniej ceny czesci nie zabijaja jak w przypadku zachodnich firm a koreanskich juz nie mowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 26.02.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Adass.Nie wymadrzam sie tylko wypowiadam na pewien temat a w stosunku do szajscu produkowanego przez ta firme nie zmienie zdania.Powodzenia w uzytkowaniu wszystkich wyrobow pod szyldem firmy AMICA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 28.02.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mam ten piekarnik. Jest ok, choć zwracam uwagę, że nie ma termoobiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 28.02.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mam ten piekarnik. Jest ok, choć zwracam uwagę, że nie ma termoobiegu jak wiekszosc, ktore maja tylko nawiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 02.03.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Mam ten piekarnik. Jest ok, choć zwracam uwagę, że nie ma termoobiegu jak wiekszosc, ktore maja tylko nawiew. Hej Też wybrałam tę lodówkę, ale jeszcze nie kupiłam. Czy Ty już się zdecydowałeś? Jeśli kupiłeś, to jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 04.03.2007 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Mam ten piekarnik. Jest ok, choć zwracam uwagę, że nie ma termoobiegu jak wiekszosc, ktore maja tylko nawiew. Hej Też wybrałam tę lodówkę, ale jeszcze nie kupiłam. Czy Ty już się zdecydowałeś? Jeśli kupiłeś, to jakie wrażenia? Za miesiąc bede kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rapit 04.03.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Zawsze miałem sprzety niemieckie i nigdy sie nie zawiodłem, dlatego teraz też chce niemieckie (pomijam fakt iż niektóre z nich o ile nie wszystkie produkowane są w Polsce;-)) Ale do rzeczy: przegladam katalogi, byłem w kilku sklepach i "zbaraniałem", bo te sprzęty między soba sie prawie niczym nie różnią, jedyne co je różni to cena. Troche w formie chybił trafił, troche na podstawie sugestii sprzedawców wybrałem: -Płyta ceramiczna Bosch PKN 645E01 -Chłodziarko-zamrażarka Bosch KIS 38A50 -Zmywarka Bosch SRV 45T03EU -Piekarnik Bosch HBN 43W350 -Okap kominowy Amica OKC9673I Co o nich myslicie? Może cos zmienic, wybrać inny model? Ja też stawiam na Boscha (łącznie z pralką), ale co do okapu to może pomyśl o innym (nie Amica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 04.03.2007 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Zawsze miałem sprzety niemieckie i nigdy sie nie zawiodłem, dlatego teraz też chce niemieckie (pomijam fakt iż niektóre z nich o ile nie wszystkie produkowane są w Polsce;-)) Ale do rzeczy: przegladam katalogi, byłem w kilku sklepach i "zbaraniałem", bo te sprzęty między soba sie prawie niczym nie różnią, jedyne co je różni to cena. Troche w formie chybił trafił, troche na podstawie sugestii sprzedawców wybrałem: -Płyta ceramiczna Bosch PKN 645E01 -Chłodziarko-zamrażarka Bosch KIS 38A50 -Zmywarka Bosch SRV 45T03EU -Piekarnik Bosch HBN 43W350 -Okap kominowy Amica OKC9673I Co o nich myslicie? Może cos zmienic, wybrać inny model? Ja też stawiam na Boscha (łącznie z pralką), ale co do okapu to może pomyśl o innym (nie Amica) Teraz mam Falmeca model Istria 60 (wyspowy) i musze powiedziecże nie jestem z niego zadowolony. Albo jest po prostu za mały (ma 60cm) albo ma za mały ciąg. Znajomi mają wyspowy Amica i jest 100 razy lepszy. To co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 04.03.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Witam.Jezeli chodzi o twoj dotychczasowy okap to nie znam tego typu ale w doborze okapu powinienes wziac pod uwage nastepujace rzeczy tj. kubature pomieszczenia i wymiary samego okapu. W uproszczeniu okap o wydajnosci od 600 do 800 m3/h bedzie spelnial z pewnoscia twoje wymagania. po drugie okap najlepiej jak jest wiekszy od kuchni czyli w twoim wypadku lepsza bedzie 90.Nie wiem jaki masz zasob kasy ale mozesz spokojnie wybierac miedzy takimi okapami jak; teka cd 90,ds90,dt90,dh sla, smeg kd90x-1,ksep 900x9(b. cichy),bosch dke 965A oraz pare typow okapow felmeca i fabera.Acha jest to tylk moje zdanie , pisze tak bo znowu jakis gosc bedzie mi wmawial ze sie madrze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 04.03.2007 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 jasne ze odpowiem. tak z grubsza nie ma znaczenia szerokosc okapu. znam okapy 90cm z jednym tylko filtrem czyli powierzchnia robocza o polowe mniejsza niz zwylke "60". Wiekszosc "90" ma dwa filtry czyli tyle samo co "60" Sa naszczescie "90" ktore maja trzy filtry i wydawac sie moze ze w koncu ok.... ..a na koncu i tak wyjdzie ze wszystkie te cuda 90 i 60 cm,z jednym ,dwoma czy trzema filtrami musza to wszystko wypchac w rure o srednicy 120mm.A za chwile okazuje sie ze w scianie leci wentylacja o przekroju 100mm lub kwadrat 10x10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rapit 05.03.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 ...To co proponujesz? myśle że już fracek dał Ci trochę do myślenia... a jako że nie jestem fachowcem, tylko użytkownikiem sprzętu AGD to nie chciałbym doradzać, a tylko napisać o tym, że Bosch to naprawdę marka "sprawdzona". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 05.03.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 A ja się wtrącę z zapytaniem o ten okap Bosha 965. Cenowo i parametrami pasowałby mi idealnie, tylko się zastanawiam, czy faktycznie jest tak cichy, czy tylko tak na papierku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekgra 05.03.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 podejrzewam ze jest tak cichy, ponieważ ma specjalne wygłuszenie silnika i wentylatora(jeśli ma zamiast tych 40dBco podaje producent nawet 50 to i tak jest cichy w porównaniu do tych co maja nawet po60) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 03.04.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A ja mam inne pytanie odnośnie okapu. Jaką wydajność powinien mieć na metr sześcienny? Moja kuchnia ma ponad 8 m.kw. Chciałam kupić 600 ale nie wiem czy to nie za dużo na to pomieszczenie. Czy jakiś znawca mógłby mnie uświadomić czym sie kierować przy wyborze okapu? Myślałam o tym:Okap Kuchenny AMICA OKC 9677 Icena 1 019 złDane techniczne AMICA OKC 9677 I:Okap kominowy OKC 9677 I AmicaWydajność 620 m3/h3 stopnie pracy wentylatoraPraca w obiegu zamkniętym lub otwartymTimerPrzyciski "soft-touch"Oświetlenie halogenowe 2x 20WFiltr aluminiowy, nadający się do mycia, także w zmywarceInox w połaczeniu ze szkłemSzerokość 90 cm Wyposażenie standardowe AMICA OKC 9677 I:Instrukcja obsłgiFiltr weglowy umożliwiający pracę pochłaniacza w trybie zamkniętym jako pochłaniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacława 03.04.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A ja mam inne pytanie. Czy uważacie, że lodówko-zamrażarka powinna mieć 2 agregaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 03.04.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Moja nie ma i się cieszę z takiego zakupu. Tłumaczę sobie, że jak jest jeden agregat to zużywa się mniej prądu niżby byłyby dwa (ale to tylko moje dywagacje, być może całkowicie błędne), w niczym mi to nie przeszkadza, ani też nie było potrzebne. Aha, mam oddzielną regulację temp. dla lodówki i zamrażarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts