marzycielka74 25.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 No właśnie.Mężuś jest wielbicielem tzw. stodółek a ja marzę o czterospadowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 25.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Dwuspadowy dach jest tańszy od czterospadowego Ja wybrałem dwuspadowy i jestem zadowolony z mojej stodoły - podoba mi się. Dachy dwuspadowe też mają swój urok .A zaletą ich jest cena oraz to że w pomieszczeniach na poddaszu mam tylko jeden skos a nie dwa w przypadku dachu czterospadowego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 25.02.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 a miala byc ankieta ja podobnie jak mezus kocham stodolki , z rzezbionymi odslonietymi krokwiami , itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 26.02.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Jestem też za "stodoła". Proste jest piękne i ponadczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 26.02.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Lepiej dwuspadowy ze względów ekonomicznych, a i tak mam cztero- i mało z torbami przez niego nie poszlismy (pow. dachu 420 m2). Bbbbrrrr !!!! Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 01.03.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 My będziemy mieć piekny, czterospadowy dach. Powierzchnia 215 m2. Amor 420 m2 dachu no, no, no niezla powierzchnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 01.03.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Amor 420 m2 dachu no, no, no niezla powierzchnia! A ile budżetu to zjadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 01.03.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Mój projekt w wersji bez garażu był 4-spadowy, z garażem mógł być też w formie wielospadowego. Ale była też wersja dwuspadowego niestety ale wyglądała wprost beznadziejnie Oszczędnośc niewielka a dom wprost nie do poznania Ale ponieważ nie lubię też garaży doklejanych do czterospadów które tworzą dodatkowe 3-połacie, w efekcie mam 350 metrowy 4 spadowy dach z trzema lukarnami a do tego dołączony garaż z dachem dwuspadowym Nie ma to jak kompromis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 01.03.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Fajnie że wreszcie znalezli sie także ''wielbiciele'' czterospadowców. Kurcze ja wiem ze jest to dach o wiele drozszy,ale mi sie tak podoba. Tych stodułek jest wiele ,praktycznie gdzie sie popatrzysz ,to stoją dwóspadowce . Najgorsze jest to że u mnie z kasa krucho,no i co mam zrobić Powiecie bądz rozsądna dwu. też ładny .... -a moje serce rwie do innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monka81 02.03.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Jestem za dachem czterospadowym, Jest może mniej praktyczny i zbiera trochę powierzchni, ale za to przepięknie wygląda i ma swój urok. U mnie będzie czterodpadowy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.03.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 czterospadowy, poddasze nieużytkowe. Dach bez udziwnień, więc nie powinniśmy przez niego pójść z torbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 02.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Fajnie że wreszcie znalezli sie także ''wielbiciele'' czterospadowców. Kurcze ja wiem ze jest to dach o wiele drozszy,ale mi sie tak podoba. Tych stodułek jest wiele ,praktycznie gdzie sie popatrzysz ,to stoją dwóspadowce . Najgorsze jest to że u mnie z kasa krucho,no i co mam zrobić Powiecie bądz rozsądna dwu. też ładny .... -a moje serce rwie do innego Nie przesadzajmy do końca z tymi kosztami. Jak czytałem forum przed budowaniem to w kółko widziałem wypowiedzi bo taniej, oszczędniej ale w ogólnym koszcie budowy jest to nie wiele, a jak codziennie rano mam się budzić i kląć co ja najlepszego zrobiłem a mogłem mieć taki ładny dach to całe przedśięwzięcie jakim jest budowa domu nie ma sensu mieć dla miecia Dla mnie oszczęsności(nie na jakości) jest najłatwiej znaleść na wykończeniówce w szczgólności że jestem w stanie wiele prac wykonać własnoręcznie lub za pomocą najbliższych (No chyba że ktoś ma dwie lewe ręce) Tu mogą posypać się gromy ale jeśli chodzi o wykończeniówke zawsze trafiałem na tak wspaniałych fachowców że wszystko musiałem poprawiac własnoręcznie więc kosztowało mnie to razy dwa Ale chore jest dla mnie by dawać np 1000zł za skręcenie szafek w kuchni chyba że komuś one jest niepotrzebne, lub tak jak pisałem wcześniej wkretak mu się w rekach pali.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 02.03.2007 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Jestem za dachem czterospadowym, Jest może mniej praktyczny i zbiera trochę powierzchni, ale za to przepięknie wygląda i ma swój urok. U mnie będzie czterodpadowy!! TAK TRZYMAĆ ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 02.03.2007 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 No właśnie marcin-jogoMASZ RACJĘ człowiek marzy o tym domu ,w końcu budujesz go raz w zyciu(zazwyczaj) i co masz mieszkać w domu ktory ci sie za bardzo nie podoba.....bo dach '' za drogiii ''(nierozsądny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 03.03.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Dwuspadowy napewno tańszy i bardziej praktyczny jeśli chodzi o wykorzystanie powierzchni na poddaszu. No a to co się komu podoba to druga kwestia. Mi na moje szczęście bardziej podobają się dwuspadowe dachy , a dom z takim dachem wcale nie musi być "stodółka" ( vide mój avatarek ) No ale gdyby podobał mi się bardziej czterospadowy to znając życie taki bym wybrała nie patrząc na stronę praktyczną - zakładając oczywiście że mnie na taki dach stać, bo gdyby było krucho z kasą to nie "szarpałabym się" na kopertkę tylko ze względów estetycznych. Aha, dodam jeszcze że w naszej okolicy dominują jednak czterospadowe więc i oryginalni będziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Ja ma dwuspadowy i jest super. Zresztą, przecież częściej będę przebywać w domku i patrzeć na niego od środka, a nie od zewnątrz. Co mi z tego, że może (może- bo nie byłabym tego taka pewna) czterospadowy wygląda lepiej. Ale to sąsiedzi z naprzeciwka mają lepsze widoki, a mieszkańcy dylemat, co i jak ustawić pod skosami. Nie mówię już o kwestii finansowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marełek 03.03.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Mi chyba w ogóle zawsze podoba się to, co praktyczne i mam dwuspadową stodółkę a jedynie pilnowałem by jakiś innowator cieśla nie zmienił mi konta pochylenia połaci na mniej niż zaprojektowane 95-100%. Podobnie jak tabaluga1 to swojego dachu z własnej działki nawet nie mogą dojrzeć, bo ze względu na wymiary działki dom stoi szczytem do ulicy. Po za tym prosty dach to zawsze mniejsze prawdopodobieństwo błędów wykonawcy a niema chyba nic bardziej wkurzającego dla właściciela domu jak cieknący dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 04.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 u mnie równiez dwuspadowy, bo tańszy i praktyczniejszy, gdy ma sie poddasze użytkowe, a podobają mi sie zarówno dwuspadowe jak i te wielospadowe (np kopertowe), nie przepadam natomiast za takimi skomplikowanymi dachami, zdecydowanie wolę proste bryły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 04.03.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Podobają mi się czterospadowe i taki też będę miała. Dom został zaprojektowany na zamówienie z wysoką ścianką kolankową ok.140cm. więc miejsca będzie wystarczająco dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 05.03.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Mi się podobają domki z dachem czterospadowym i taki, też będę mieć już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts