michall.m 18.08.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 dwuspadowy, przedmówcy podali już wszystkie moje argumenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 24.08.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Czterospadowy, ale tylko dlatego, że nie znalazłam projektu z dachem dwuspadowym, który spełniałby moje oczekiwania. Dwuspadowy jest napewno tańszy.___________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 02.10.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Tylko dwuspadowy, bo taki nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alenrok 14.03.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Dawno temu czyli zaraz na początku planów o budowaniu dach miał być czterospadowy, ale potem zmieniłam zadanie. Będziemy mieć dwuspadowy. Pewnie jeszcze nie raz zmienie zdanie, jak tak dalej będe czytała forum muratora.A na samym końcu zbudujemy dom z płaskim dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 15.03.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 czterospadowy bo jest ładny i mi sie podoba.drozszy mniej funkcjonalny ale ładny. te dwuspadowe jakos kojarza mi sie z budynkiem gospodarczym.. bez urazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 15.03.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 My mamy dwuspadowy ale po obu stronach mamy duże lukarny z prostym a właściwie lekko skośnym daszkiem, pokoje zyskały na metrażu i doświetleniu a oszczędności związane z dośc prostym dachem przełożyliśmy na dobrą, ceramiczną dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 31.03.2008 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Tym razem dwuspadowy bo prosty i tani w wykonaniu. Poprzedni dom (parterowy), który budowałam miał wielospadowy+trójkątną lukarenkę - cudeńko ale drogie jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 01.04.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dwuspadowy, bo tańszy i lepiej pasował do budynku. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Na pewno będziemy mieli dwuspadowy 1. tanszy2. skosy na poddaszu, mniej niz w czterospadowym3. bardziej podobają mi się dwuspadowe niż te muchomorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 01.04.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 niestety czterospadowy.mam nadzieje ze bedzie mi dane zbudowac nowy dom, wtedy na pewno dwa spady.wszystko głównie przez finanse - czlowiek podpalil sie na poczatku bezmyslnie, potem musial oprozniac kieszenie, teraz codziennie gapi sie na ta wielka czape i klnie, zamiast jechac na dobre wakacje z rodzina..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyki 02.04.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dwuspadowy, z dwoma gibelkami Także nie przypomina stodoły Nie będę powtarzać się w kwestii argumentacji, wszystko już zostało napisane Poza tym chyba od zawsze takie domki podobały mi się najbardziej... Co nie znaczy, że nie doceniam kopertówek - widziałam wiele naprawdę ładnych domów z dachem czterospadowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batistuta 02.04.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Zdecydowanie jak to nazywacie "stodoła" Dwuspadowy i tyle - mój typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 07.04.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Tak na dobra sprawę, nie ma to znaczenia estetycznego, ładnie wykończony dom będzie wyglądał dobrze i z takim i takim dachem. Ja wybrałem dwuspadowy ze względu na niższe koszty i większa funkcjonalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agateczka1987 07.04.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 U nas będzie dach dwuspadowy ze względu na koszty.Chociaż muszę powiedzieć że bardzo podobaja mi się domy z dachem czterospadowym i pewnie gdybym miała nieograniczone fundusze to zrobilibysmy dach czterospadowy, ale kasy jak zwykle mało no i jest dwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.04.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Nasz dom będzie miał dach dwuspadowy.Będzie śliczny,tańszy a przede wszystkim bardziej wygodniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 16.04.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Nasz dom to jak widać obok (<---) dom typu stodoła z dostawką. Lub jak mawia moja żona: "psia buda" . Dach ma prawie 240m2, w stosunku do projektu Archonu został powiększony (wydłużony) wraz z całym domem o 0,9m i uproszczony o zlikwidowaną lukarnę dachową. Oryginalnie dach miał 213,3m2. Dlaczego taki dach? Bo prosty i relatywnie tani. Mało gąsiorów, zakończeń i innych nietypowych=drogich elementów dachowych. Lukarna to też wyzwanie dla cieśli i dekarzy i często potrafią to spaprać co przeżył mój znajomy na swoich, czterech zapadających się lukarnach. Wszystkie kosze i inne cuda na dachu to kolejne miejsca możliwych przecieków i kłopotów. Dlatego u nas prosto i siermiężnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 17.04.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 kurcze jednak przewazaja wzgledy ekonomiczno-funkcjonalne niz estetyczne..bo dla mnie muchomorki sa ladniejsze niz stodoły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 17.04.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Dwuspadowy z lukarną. Najbardziej podobają mi się takie symetryczne przedwojenne domki z dwuspadowym dachem (często naczółkowym) z lukarną pośrodku, gdzie elewacja przypomina odwróconą literę T. Chcieliśmy dom z garażem, więc taka symetryczna bryła nie wchodziła w grę, niemniej jednak daliśmy się zainspirować . Dzięki temu dom ładnie wkomponowuje się w otoczenie podszczecińskiej wioski z poniemieckimi domkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 17.04.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Dwuspadowy - ze względów ekonomicznych. Z tym, że nasz dom nie wygląda jak stodoła, ponieważ jest w kształcie litery T. Poza tym ze względów ekonomicznych nie mamy żadnych wykuszy, lukarn ani żadnych tego typu wynalazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 22.04.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 No mi sie bardzo podobaja 4-spadowe ale niestety warunki zabudowy nuiepozwolily na postawienie Takowego no nic "stodola' tez fajna jak ma wykusze i liczne okna wiec kazdy ma co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts