kasik71k 25.02.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mam dwie propozycje budowy domu GLX 31 ze Studio Atrium - garaż poszerzony na dwa stanowiska i podniesiona ścianka kolankowa o jeden pustak, likwidacja lukarn i balkonu.I. Cały stan surowy otwarty czyli: 1.stan zero: -wykopy zgodnie z projektem -nabijanie ław z wytyczeniem rapera -szalowanie i zbrojenie ław fund. z bloczków betonowych - zasypywanie piachem i ubicie ubijarką stanu zero -montaż kanalizacji do poziomu zero -wylanie płyty zero zgodnie z dokumentacją -ocieplenie fundamentów styropianem piątką wraz z izolacją 2.Ściany nośne budynku oraz kominy: - murowanie ścian nośnych - montaż nadproży nad okna i drzwi z prefabrykatów - murowanie kominów wentylacyjno-dymnych producenta schidler - wylewanie wieńca pod mur łaty - inne prace budowlane wynikające ze stany surowego otwartego oraz projektu budowlanego - wylanie stropu z monolitu 3.Konstrukcja dachu: - montaż więźby dachu zgodnie z projektem - foliowanie dachu wraz z kontr łatami - przygotowanie dachu pod krycie dachówką ceramiczną 4.Krycie dachu: - krycie dachu dachówka ceramiczną kolor miedziany rooben - montaż opierzeń i pasów nadrynnowych - montaż okien dachowych zgodnie z projektem technicznym producenta Velux - montaż rynien poziomo i pionowo - wykonanie dachu jako całość, kosmetyka dachu. Dodatkowo w tej usłudze ścianki działowe ale materiał już osobno. Wykonawca zabezpiecza wszystkie materiały potrzebne do wykonania tej usługi. Gwarantuje cenę i właściwie nic mnie nie obchodzi. Oddaje plac budowy i odbieram stan surowy otwarty tak jak opisałam. Koszt 145 tyś zł. - całość. II to;80 tyś. za robociznę ale;Cały dom, czyli wraz z ociepleniem, elewacjami, regipsy, tynki, wylewki, wyprowadzenia.Materiały samemu. Drogo, czy nie?Co bardziej się opłaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik71k 26.02.2007 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 halo czy ktoś tu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebciu 26.02.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 No nie wiem umnie stan surowy z dachem wyceniła firma na 96000zł sama robocizna to 25500zł i też się zastanawiam tak na szybko policzyłem materiały to wychodzi za nie ok. 65000zł na dzisiejsze ceny i pod warunkiem że wszystko mi w projekcie policzono. buduję dom gienia z pracowni dom na horyzoncie 101m2 sam parter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik71k 26.02.2007 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Gienia to był pierwszy projekt, który braliśmy pod uwagę jeżeli chodzi o budowanie. Też nam się bardzo podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 27.02.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Teoretycznie opcja druga jest tańsza. Ale czy Ty masz czas zajmować się zaopatrzeniem budowy ?To nie jest w brew opini takie łatwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik71k 27.02.2007 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Pierwsza oferta już nieaktualna, więc szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nado 05.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Pierwsza oferta już nieaktualna, więc szukam dalej. a w jakim rejonie planujesz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik71k 05.03.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 9 km od Lubina jeżeli rejon odpowiada proszę o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 07.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 No nie wiem buduję dom gienia z pracowni dom na horyzoncie 101m2 sam parter. Gienia od 206800 zł netto pod klucz z podwyzszonym standarcie wraz ze strychem ocieplonym wełną mineralną +g/k .Strop betonowy .Poddasze do dalszeszej adaptacji-(bez schodów,okien połaciowych i ścianek działowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts