Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o opinię - czy starczy ???

Recommended Posts

Witam szanownych forumowiczów.

Planuję na lato/jesień 2007 budowę domku wg. załączonego projektu. I stąd moje pytanie czy kwota 300 000 - 350 000 zł. starczy przy obecnych cenach na postawienie tej chałupki w stanie gotowym do wprowadzenia.Dodam że chodzi mi tylko o cenę za budowę (materiał i robocizna) ,działkę już mam.Zamierzam postawić dom w technologi 2 warstwowej z Suporexu + styropian. Dach dachówka ceram ,lub cement. Wykończenie standart -żadne wodotryski i bajery.

Bardzo też chciałbym poznać ew. opinie i uwagi co do projektu .Byłbym również wdzięczny na polecenie dobrej ekipy budowlanej i niezabijającej ceną - okolice Poznania.Zamierzam budować się w okolicach Poznania - gmina Kórnik. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedź.

A oto projekt:

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=271&IdKolekcji=

Może być kłopot, bardzo na styk i zależy, co wystarczy do tzw. wprowadzenia. Dom mi się bardzo podoba, ale nie należy do oszczędnościowych, głównie ze względu na skomplikowany i duży dach oraz rozłożystą bryłę. Ma też aż trzy łazienki (a raczej 2 pełny serwis i jedno WC). Ilość powierzchni użytkowej w stosunku do powierzchni dachu i ścian nie jest też korzystna. Natomiast jest według mnie bardzo ładny i funkcjonalny. Jeśli masz możliwość uzyskania jeszcze jakiejś kasy, to warto budować taki fajny dom, jeśli nie masz szans na poprawienie finansów, a jeszcze obciążasz się na przykład kredytem to trzeba wybrać mniej ambitny projekt.