slawiaz 26.02.2007 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam szanownych forumowiczów.Planuję na lato/jesień 2007 budowę domku wg. załączonego projektu. I stąd moje pytanie czy kwota 300 000 - 350 000 zł. starczy przy obecnych cenach na postawienie tej chałupki w stanie gotowym do wprowadzenia.Dodam że chodzi mi tylko o cenę za budowę (materiał i robocizna) ,działkę już mam.Zamierzam postawić dom w technologi 2 warstwowej z Suporexu + styropian. Dach dachówka ceram ,lub cement. Wykończenie standart -żadne wodotryski i bajery.Bardzo też chciałbym poznać ew. opinie i uwagi co do projektu .Byłbym również wdzięczny na polecenie dobrej ekipy budowlanej i niezabijającej ceną - okolice Poznania.Zamierzam budować się w okolicach Poznania - gmina Kórnik. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedź. A oto projekt: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=271&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 26.02.2007 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Może być kłopot, bardzo na styk i zależy, co wystarczy do tzw. wprowadzenia. Dom mi się bardzo podoba, ale nie należy do oszczędnościowych, głównie ze względu na skomplikowany i duży dach oraz rozłożystą bryłę. Ma też aż trzy łazienki (a raczej 2 pełny serwis i jedno WC). Ilość powierzchni użytkowej w stosunku do powierzchni dachu i ścian nie jest też korzystna. Natomiast jest według mnie bardzo ładny i funkcjonalny. Jeśli masz możliwość uzyskania jeszcze jakiejś kasy, to warto budować taki fajny dom, jeśli nie masz szans na poprawienie finansów, a jeszcze obciążasz się na przykład kredytem to trzeba wybrać mniej ambitny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 26.02.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Spójrz proszę co tutaj pisano: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93477 Pzdr,Emmmma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 26.02.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Aha, i jeszcze jedno: wysokość pomieszczeń parteru 2m?????????? Pzdr, Emmmma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts