Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bliźniaki...

Recommended Posts

Ale jak już dzieciaki wyrosną z najgorszego to jest SUPER :)

Ja już wspominałam mam siostry bliźniaczki i jedna dała nam niezłego czadu, dlatego starsznie się bałam ciązy bliźniaczej za to moja córa była złota i takich to można mieć 5- kę naraz :) :wink: :)

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam chrześniaki bliźniaki i mają jeszcze trzy lata starszego braciszka. Wszyscy są absolutnie przecudni :) ale... wybaczcie - większość z Was nie wie o czym mówi. Łapanie pcheł to zajęcie leniwe i spokojne w porównaniu z takim zestawem. :D Do opieki potrzebne są zawsze dwie nianie, bo jedna fizycznie nie jest w stanie zapewnić minimum bezpieczeństwa. Rodzice chłopców nie spali od półtora roku, bo nie ma takiego momentu w ciągu doby, żeby wszyscy trzej gówniarze usnęli na raz. Mieszkania nigdy nie da się sprzątnąć, bo kiedy dojdzie się do jednego końca pokoju, to w drugim jest już pobojowisko. Czym innym są wydatki na drugie i trzecie dziecko w kolejności, a czym innym dublet od początku. Itd. Itp.

To tak fajnie u innych wygląda, ale samemu to trzeba mieć końskie zdrowie :)

Jak ostatnio usłyszałam że gdzieś się tam w Polsce urodziły 5-cioraczki to pomyślałam sobie ,ojeju 5 katarów naraz :D :D .Akurat wtedy moje dzieci chorowały.

Prakycznie to też nie przespałam całej nocy od gdzieś 6-ciu lat.Córeczka ma 5l a synek 20 mies. obydwoje lubią się często budzić w nocy(no córcia teraz już nie).

To pomyśl sobie, że tą osobą w rodzinie, która ma urodzić w tym roku bliźniaki jest Twoja kuzynka i statystycznie raczej mało prawdopoobne jest, żeby i Tobie się trafiły :wink:

Niestety, to tylko zwiększa ryzyko ciąży mnogiej :wink:

Ale przynajmniej cesarkę miałabyś gratis (najprawdopodobniej) :lol:

Nic nie wymyślisz, co ma być to będzie.

Acha, ryzyko ciąży mnogiej wzrasta po odstawieniu tabletek :D

W dzisiejszych czasach ciaza blizniacza wskazaniem do cesarki nie jest.

Z tego co się orientuje u nas to raczej jest - choć dużo zależy od lekarza prowadzącego :)

W dzisiejszych czasach ciaza blizniacza wskazaniem do cesarki nie jest.

Z tego co się orientuje u nas to raczej jest - choć dużo zależy od lekarza prowadzącego :)

Jak już wyżej pisałam jestem mamą bliźniaków. Ja rodziłam naturalnie, co prawda było to 4 lata temu. Nie wiem jak jest teraz.

Bliźniaki to naprawdę nic strasznego :D Co prawda wydatek spory :wink: Ale przecież szczęścia nie przelicza się na pieniądze. Aby zdrowie było.

Pozdrawiam żona Krzycha

Pewnie, że ciąza bliźniacza nie jest wskazaniem, ale jest ułatwieniem :wink:

Akurat ja jestem (prywatnie) wielkim zwolennikiem cesarki ze względu na ograniczenie bólu, większy komfort i w sumie mniej powikłań. Ale rózni uwazają różnie. Nie chcę rozpętać burzy zwolenników rodzenia naturalnego. :p