Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika kostaka

Recommended Posts

Witam!

Spodobał nam się skromny domek Skrzat Muratora ale... Jak zwykle co nieco chcemy przerobić, więc będzie chyba rysowany od nowa. Najwieksza zmiana to dach: z czterospadowego na dwuspadowy no i jeszcze kilka innych praktycznych zmian w środku.

A tak w ogóle to wciąż nie jesteśmy właścicielami działki, głównie dzięki 'super' geodecie, który miał sie wyrobić do 15 stycznia, a nadal jest 'w lesie'...

No i w ogóle rodzinka wciąż kpi z naszych planów, co mnie bardzo bulwersuje ale również deprymuje (uff, właśnie dziś była kolejna przeprawa, która oczywiście nic nowego nie wniosła ani nie zmieniła). Przepraszam za dygresję..

Pozdrawiam i życzę powodzenia!

O witam serdecznie szanownych Sąsiadów. Jakoś idą powoli bo powoli ale idą. W niedziele byłem sobie paliki powbijać i zmierzyć czy wszystko jest oko i spotkałem twojego Męża droga Agnieszko :wink: . Pobajerzyliśmy chwilkę a ja pełen zazdrości :D spoglądałem na Wasz piękny dom. Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Gość Kero

Nam jeszcze nic nie zniknęło z działki ale ten dylemat powraca co i rusz w myślach.

Jak dotąd niczego nie zostawialiśmy na działce ale właśnie budujemy drewnianą szopkę no i zobaczymy jak to bedzie. Nie zamierzamy trzymać tam wartościowszych rzeczy typu agregat czy betoniarka ale samo wyłamanie drzwi jeśli do tego dojdzie już człowiekowi nerwy szarpie - zresztą co by nie chcieć to są to straty.

Jak dotąd jesteśmy obserwowani przez lokalnych malolatów ale poki co nie możemy nic powiedzieć aby coś nam dokuczali.

• 2 weeks później...
  • 7 months później...
Witam,

Budujesz C 118b "ciekawy"- mam prośbę: jeżeli jest to możliwe to prześlij mi zdjęcia z Twojej budowy. Ja jestem na etapie robienia zbrojenia do fundamentów dlatego bardzo zależy mi na wszelkich informacjach na temat budowy tego domu. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Anna.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik51092.htm

• 9 months później...

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Witam,

jestem w przededniu zakupu tego samego projektu ale zastanawiam się czy masz może już jakieś zdjęcia z realizacji budowy?

Zastanawia mnie kilka faktów dotyczących tego projektu.

1. Kuchnia -są w niej 2 okna. W takim wypadku nie da się powiesić szafek na ścianie. Można jedynie po rogach.

2. Okna dachowe w garderobie - 2szt. Po co okna w garderobie? :)

3. Antresola w wejściu - jak to wygląda? wydaje mi się ciekawym rozwiązaniem ale czy praktycznym?

4. Czy z frontu nie jest za dużo okien? Po lewej i prawej stronie drzwi wejściowych są okna. Ładnie to wygląda ale czy tyle okien jest potrzebnych?

Z chęcią poznałbym Twoje opinie na temat tego projektu. A może masz już jakieś zdjęcia?

pozdrawiam

Damian

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik74053.htm