Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Będę ocieplał poddasze wełną 15 cm + 5 cm. 15 cm wełny między krokwie i jętke, do tego stelaż na 5cm wełny. Do tego stelaża płyty GK. Czyli chyba standard.

Teraz pytanie - czy płyty GK powinny leżeć na działówkach czy dochodzić z boku do działówek?

Właśnie skończyli mi działówki na poddaszu i zostawili 5 cm na tą drugą warstwę wełny. W tym układzie płyty GK będą dochodziły z boku do działówek, a na działówkach tylko wełna.

Tak ma być czy mam kazać poprawiać działówki, żeby zostawili 7 cm?

https://forum.murator.pl/topic/73081-dzia%C5%82%C3%B3wki-na-poddaszu-a-p%C5%82yty-gk-pytanie/

Będę ocieplał poddasze wełną 15 cm + 5 cm. 15 cm wełny między krokwie i jętke, do tego stelaż na 5cm wełny. Do tego stelaża płyty GK. Czyli chyba standard.

Teraz pytanie - czy płyty GK powinny leżeć na działówkach czy dochodzić z boku do działówek?

Właśnie skończyli mi działówki na poddaszu i zostawili 5 cm na tą drugą warstwę wełny. W tym układzie płyty GK będą dochodziły z boku do działówek, a na działówkach tylko wełna.

Tak ma być czy mam kazać poprawiać działówki, żeby zostawili 7 cm?

Płyty przecież nie muszą wisieć na działówkach, bo mają swoją konstrukcję. I tak z tego co pamiętam to połączenie musi być oddylatowane, więc nie ma znaczenia czy płyta dojdzie z boku, czy z góry...

https://forum.murator.pl/topic/73081-dzia%C5%82%C3%B3wki-na-poddaszu-a-p%C5%82yty-gk-pytanie/#findComment-1634969