yagularka 26.02.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 witam, będę wdzięczna za wasze uwagi i komentarze. Mam nadzieję że pomogą mi w budowie. No bo co wiele głów to nie jedna......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 05.03.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Hej yagularka witam ! Projekt bardzo ładny - choć malutki, ale przynajmniej sprzątanie będzie trwało krócej . Jak rozumiem lada moment ruszacie? Pozwolenie, materiały i heja .. Trzymam kciuki! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagularka 07.03.2007 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam serdecznie! Bardzo sie cieszę , że jednak ktoś odpisał Dzięki wielkie podniosłaś mnie na duchu Domek malutki ale to i tak dla nas bardzo dużo.Mam nadzieję ze podołamy Zaczynamy faktycznie już niedługo no i zbieramy siły do targowania sie o ceny materiałów. Mam nadzieję że będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekzaporowski 11.04.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Ha Ha ! Witamy w Klubie No cieszymy się niezmiernie, że jest jeszcze ktoś szalony tak jak my oczywiscie w pozytywnym słowa znaczeniu Ja mam good newsa: dostalismy pozytywną decyzję kredytową, wiec zielone światło ! pozdrawiamy serdeczenie ! Luiza i Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagularka 12.04.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Fajnie Was "usłyszeć" My dopiero zaczynamy papierologię i batalię o kredyt? Można wiedzieć gdzie braliście i jakie warunki dostaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 13.04.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ wczoraj je bardzo szczegółowo studiowałam i wszystko jak narazie jest O.K. Można teraz iśc do elektrowni i podpisać umoę na podłączenie pądu ale to za jakieś dwa tygodnie dopiero. Gratulacje!!!! Spóźnione ..., ale szczere ... Odezwę się po weekendzie jak będę w stanie ( w sobotę idę na weselicho ale z dala od domku więc czeka mnie długa podróż) Udanej imprezki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 16.04.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 cześćgdzieś na forum o POŚiach przeczytałam że masz zamiar brać Wobet-Hydret- chciałam się sytać czy coś się w tej kwesti zmieniło i czy 7 tyś to za tą do 5 osób? może gdzieś na żywca widiałaś te cudo - w jakimś składzie ?sorry że tak bezpośrednio ale w końcu po to jest to forum coby se pomagać a jeżeli chodzi o twój domek to może wielkością nie grzeszy ale ma wszystko to co potrzeba, prosty, zgrabny tzw. "stodoła" ale daje szanse na szybką realizację i nie straszy tysiącem kukawek itp. jeśli chodzi o wieźbę -co prawda już po fakcie - to mój cieśla stwierdził że z drzewa mokrego zawsze łatwiej jest cieśli zrobić więźbę, bo zawsze coś można naciagnąć, nagiąć.a jeśli ma teraz poleżeć gotowe przycięte - to musicie sie trochę nagimnastykować coby się nie skreciło - no i folia by się przydała jeśli nie ma gdzie pod dach włożyć życzę powodzenia i jeśli mozesz to odezwij się w temacie POŚa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagularka 17.04.2007 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Do Ma Emi - tak nadal jesteśmy zgodni z mężem że będzie to ta oczyszczalnia bo i na drenażową nie mamy odpowiedniego gruntu i za małą działkę . Niestetu na żywo nie widziałam jak wygląda tylko na zdjęciach i necie. Facet , który robił nam projekt (narazie nic jeszcze nie płaciliśmy) ,który załączaliśmy do wniosku o pozwolenie na budowę dołączył tam oczywiście rysunki techniczne i kolorowe zdjęcia POś . Koszt jednak będzie chyba ok. 8tyś . Narazie temat wisi w niebycie bo jutro wylewamy fundamenty i dopiero za jakiś czas będziemy zamawiać to cudo, (jak dostaniemy kredyt na budowę , bo na to już nie wystarczy z kupki zaoszczędzonego grosza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagularka 17.04.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 do monikach niestety moja Jagódka się rozchorowała w piątek i mimo zakupionych prezentów, kreacji itp. nie pojechaliśmy - szkoda dziecka. Dzisiaj jak mówi to ledwo ją słychać. Szkoda bo miałam ochotę trochę potańczyć, trudno. Dzięki za miłe słowa. Jutro kopiemy fundamenty/niezalewamy - pomyliłam się w poprzednim poście - sorry / i coś wreszcie zaczyna się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Axl 27.05.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witaj! Jak idzie budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 15.11.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 w mnie w domku 120 m2 bedzie ogrzewanie pradem (piec aku na dole i konwektory na górze) + kominek z DGP grawitacyjnie. Ciepła woda do prysznica - boiler. Zastanawialiście się jak duży dla docelowo 4 osób ( u nas dzieci już będą prawie "na wylocie" z domu, ale 4 trzeba liczyć). Woda ciepła w kuchni i umywali - ogrzewacze przepływowe. Może w przyszłości solary. Pytam, bo koncepcję co do powyższego mamy chyba podobną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagularka 15.11.2007 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 U nas wybierzemy chyba ATLANTIC z grzałką ceramiczną na 150l. Co do grzejników aku i konwekorowych - czy dużo będą u Was kosztować? U nas jest na razie 3 ale docelowo ma być 4 z czego Jagódka ma dopiero 3 latka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 16.11.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Nie wiem ile będą kosztowac grzejniki do naszego domku. Myślimy o wysłaniu zapytania do firmy http://www.elektra.pl, która chyba zrobi projekt, obliczy zapotrzebowanie naszego domku na ciepło, rozrysuje co trzeba. Parter ( 70 m2) - wiatrołap - mata grzejnaŁazienka dolna - grzejnik drabinkowyDół ( w zasadzie otwarty ) - 1 wiekszy piec aku dynamiczny lub 2 mniejsze lub podłogówka w holu.Góra ; trzy sypialnie - konwektoryŁazienka górna - grzejnik drabinkowy Do tego wszystkiego DOBRY kominek z DGP do każdego pomieszczenia. Nie wiemy jeszcze czy nasze założenia są słuszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagularka 16.11.2007 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Mnie się te założenia podobają, małe pytanko - a co z zimną podłogą w łazience/kach. Tam też maty grzejne lub coś w tym stylu np. kabel grzejny - taniej wychodzi a efektywność ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja68 17.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Nie wiem jak to będzie z łazienkami. Wyobrażam sobie, że koś obliczy zapotrzebowanie na ciepło i zwymiaruje jakie grzejniki o jakiej mocy gdzie. Jesli dobrze rozumiem, to sądziesz, że drabinka + nadmuch z kominka nie wystarczy w łazienlach ( u mnie dolna 4,5 m2, górna 9m2 po podłodze.)Czyli wg Ciebie trzeba tak : drabinka + mata + nadmuch .No oczywiście można założyć , że palanie w kominku nie będzie miało miejsca zawsze. Więc może wówczas sama drabinka to za mało. Tym bardziej, że nasz domek stoi w górach niskich co prawda, ale zimy bywają srogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yagularka 17.11.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Nie , nie mówię , że to za mało. Chodziło mi raczej o to , że podłoga z płytek jest w odczuciu - zimna i fajnie jest mieć ciepełko pod stopami jak wyjdzie się z pod prysznica. Takie kable dla efektu ciepłej podłogi są okładane w większych odstępach niż kable które mają ogrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts