LAN 26.02.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witajcie Mam problem z izolacją przeciwwilgociową fundamentów ( domek niepodpiwniczony z posadzką na gruncie na razie jestem na etapie wykopu ale zbieram wiadomości) . Dokładnie chodzi o masy zabezpieczające . Proszę o info . jakie masy przeciwwilgociowe sprawdziliście na własnej budowie – jakie macie doświadczenia z tym materiałem które polecacie , a które są do d... bo za drogi lub .... . Wielkie dzięki te informacje przydadzą się nie tylko mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KW100 26.02.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witajcie Mam problem z izolacją przeciwwilgociową fundamentów ( domek niepodpiwniczony z posadzką na gruncie na razie jestem na etapie wykopu ale zbieram wiadomości) . Dokładnie chodzi o masy zabezpieczające . Proszę o info . jakie masy przeciwwilgociowe sprawdziliście na własnej budowie – jakie macie doświadczenia z tym materiałem które polecacie , a które są do d... bo za drogi lub .... . Wielkie dzięki te informacje przydadzą się nie tylko mnie. u mnie po rozmowie z fachowcami i budowlańcem wybór padł na izoplast (zdjęcia w dzienniku w linku w podpisie). Z tego co tu czytam chwalony jest dysperbit. A ja osobiscie slyszalem złe opinie o abizolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 26.02.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Pierwsze pytanie to jaki jest grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 26.02.2007 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Grunt to żwirek z gliną . Beznadzieja – podciąga wodę , poza tym zmieniający się poziom wody czasami 1,2 a innym razem 0,8 od powierzchni gruntu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 27.02.2007 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Dzisiaj rozmawiałem z budowlańcem – ten pokręcił nosem i „ pedzioł ... „ Weźmiemy tą z środkowej półki – nie za drogą , nie za tanią „ w sam roz ... „ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 27.02.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 polecam izohan izobud wm i wl. ten pierwszy do izolowania. drugi do przyklejania styropianu. nie rozpuszcze styropianu. tanie to nie jest ale dobrze się nakłada i trzyma. w zależności jakiego rodzaju robisz izolację nakładasz jedna lub kilka warstw. pozdrawiam aresior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 27.02.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 WIELKIE DZIĘKI ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 27.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja polecam dysperbit Bo to stosowałem Generalnie wszystko na bazie wody bo ...dobrze łączy sie z betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.02.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja polecam dysperbit Bo to stosowałem Generalnie wszystko na bazie wody bo ...dobrze łączy sie z betonem. Nie polecam. Po 2 latach go nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 27.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja polecam dysperbit Bo to stosowałem Generalnie wszystko na bazie wody bo ...dobrze łączy sie z betonem. Nie polecam. Po 2 latach go nie będzie. A właśnie że będzie...w wierzchniej warstwie betonu. W zasadzie nie powinienem z Toba dyskutować na ten temat z wiadomych względów Moi lokalni doradcy też powiedzieli ze to ładnie wygląda I to jedyny środek który nie zaszkodzi. Dlatego sumiennie położyłem trzy warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.02.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja polecam dysperbit Bo to stosowałem Generalnie wszystko na bazie wody bo ...dobrze łączy sie z betonem. Nie polecam. Po 2 latach go nie będzie. A właśnie że będzie...w wierzchniej warstwie betonu. W zasadzie nie powinienem z Toba dyskutować na ten temat z wiadomych względów Moi lokalni doradcy też powiedzieli ze to ładnie wygląda I to jedyny środek który nie zaszkodzi. Dlatego sumiennie położyłem trzy warstwy. Jeśli gruab warstw to może będzie okej ale z początku tez byłęm sceptyczny, niemniej jednak po kilku przypadkach zmieniłem zdanie, zresztą kilka chyba jest na forum opisanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 27.02.2007 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Geno Co ty zastosowałeś ?Z tym środkiem na bazie wody to chyba OK.Logicznie rozumując beton głębiej zaciągnie środek wodny przez co grubsza warstwa bloczków zostanie zabezpieczona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 27.02.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 ......... Jeśli gruab warstw to może będzie okej ale z początku tez byłęm sceptyczny, niemniej jednak po kilku przypadkach zmieniłem zdanie. Wiem...widziałem na własne oczy dlatego sumienne trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.02.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Geno Co ty zastosowałeś ? Z tym środkiem na bazie wody to chyba OK. Logicznie rozumując beton głębiej zaciągnie środek wodny przez co grubsza warstwa bloczków zostanie zabezpieczona . Widziałęm niestety przypadki kiedy niemal doszczetnie dysperbit został wypłukany. Polecam tradycyjny lepik na bazie produktów ropopochodnych - chyba,że naprawdę przyłożyć się do izolowania i absolutnie stosować wymogi prodcenta co do ilości na 1m2. BTW Przy domku niepodpiwniczonym i ściane fundamentowej z betonu izolacja pionowa aż tak istotna nie jest - generalnie to uwaga do budynków podpiwniczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 27.02.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mnie to nie dotyczy, nie mam piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 27.02.2007 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mnie również ale ...Będę musiał posmarować czymś chudziak pod posadzką na gruncie , poza tym na mojej działce są duże skoki wody gruntowej – podciągająca glina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.02.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mnie również ale ... Będę musiał posmarować czymś chudziak pod posadzką na gruncie , poza tym na mojej działce są duże skoki wody gruntowej – podciągająca glina . Polecam nie zwracać uwagę w tym przypadku na lepiki tylko zdecydować się na papę termozgrzewalną wraz ze środkiem gruntującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 27.02.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 ...... Polecam tradycyjny lepik na bazie produktów ropopochodnych...... Co tu duzo gadać barbazyńca ekologiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 28.02.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Barbarzyńca czy nie to ma byc izolacja skuteczna. Geno ma racje to jedyny dobry srodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 28.02.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Jedyny środek jako kompromis do izolacji pionowej domu niepodpiwniczonego. Na poziomą stosowałem pape i lepik jaknajbardziej nieekologiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts