Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

m 07 wdzięczny !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pytania:

1. Jaki to kolor stolarki - na tzw. złoty dąb trochę za ciemne, ale może to zdjęcia przekłamują

2. Czy masz zdjęcia poddasza - bardzo mnie interesuje, jak rozwiązałeś sprawę ze słupami.

3. Czy podnosiłeś ściankę kolankową - wiem, że nie chciałeś, ale może coś się zmieniło

4. Czy na poddaszu jest wystarczająco miejsca, bo kąta nachylenia dachu nie zmieniałeś, jak widzę

Piękny jest ten "Wdzięczny". Bendzaminie, gratulki :D

Bendziamin łoł... nie wiem co powiedzieć...

:o Pięknie prezentuje się nasz wdzięczny. :D

Koniecznie pokaż wnętrza i poddasze.

Ja zaczynam w październiku i móc zobaczyć wygląd domku dużo dla mnie znaczy. Naprawdę bardzo Ci się udał.

Napisz proszę z czego jest zbudowany i czy pomniejszyłeś okno w kuchni.

Życzę powodzenia w dalszych pracach.

tak tylko zachowaj spadek dacho mniej wiecej tak jak masz w projekcie. Sasiad ma zrobiony taki sam daszek tylko ze spadek wiekszy i nie wyglada to ładnie szpeci cały domek

Cześć Bendzamin,

Wielkie dzięki za zdjęcia, domek prezentuje się pięknie, ale Ci zazdroszczę, że już masz taki stan:)

My dopiero kopiemy fundamenty:(

Mam pytanie dotyczące spadku dachu. Pisałeś o sąsiedzie, który zwiększył spadek dachu i nie wygląda to najlepiej.

Czy nie wiesz o ile go zwiększył?

My również musieliśmy zwiększyć:( (tak mamy w planie), ale zrobiliśmy to minimalnie do 34 stopni. Teraz się trochę martwię czy nie będzie wyglądał brzydko.

Twój daszek jest idealny i proporcjonalny!

Witam. Odnośnie kominów to tak zrezygnowalismy z dwóch ponieważ są one zbędne gdyż można je zastąpić na wiele sposobów a dodatkowe dziury robic w dachu i koszta wykonania kominów sie nie kalkulują.

Na temat dachu to nie przejmujcie sie spadkiem zmienionym w tak małej skali stopniowej ponieważ jest to prawie nie zauważalne miałem trutaj na mysli wiekszy spadek tzn ok 48 stopni

pozdrawiam

http://images13.fotosik.pl/119/950537fffdc9d81d.jpg

http://images13.fotosik.pl/119/dabe81f047cbf5e4.jpg

http://images27.fotosik.pl/92/307c4a857956c32f.jpg

roboty elewacyjne oraz obiecana fotka poddasza a także wielki pojazd dwukołowy którym moja zonka :evil: zapierdziela z rańca do sklepu :lol: po świeże bułeczki :wink:

Ale fajnie, dzięki Bendzaminie :D Miejsca na poddaszu widzę dużo. Jak daleko będziesz odsuwał te ścianki GK w pomieszczeniach na poddaszu od dachu? W projekcie są do wysokości 140cm, ja mam zamiar dać bliżej ścianki kolankowej - jakieś 90-100 cm wys. Czy tak będzie dobrze, jak myślisz?

• 2 weeks później...

A u mnie pod górę. :x

Papierologia wykończyła mnie doszczętnie, ale pozwolenie na budowę już jest, dziennik podstęplowany, tylko ekipa się spóźnia :evil: Majster zapewnił mnie, że wejdzie ok. 20.X. czyli już niedługo. :)

Aby tylko pogoda nie sprawiła psikusa, a reszta to juz w rękach Najwyższego. :lol:

I coraz bardziej mam stracha. :oops: