Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

m 07 wdzięczny !!!

Recommended Posts

Sorry, sorry,sorry.

Już się poprawiam.Jeśli chodzi o fotki to mogę je przesłać chętnym e-mailem( czekam na zgłoszenia ).Mieszkam obecnie na tzw.zadupiu gdzie połączenie internetowe ma szybkość galopującego żółwia, więc łatwiej mi wysłać maila niż bawić się w pakowanie fotek na serwer.Teraz do rzeczy.Buduję wersję M 07 oczywiście bez wolego oczka ( w zamian okna połaciowe jak u bendzamina.Rezygnuję z okien dachowych nad schodami i garderobą.Dolne okna zostawiam w oryginalnych rozmiarach ( wiem, wiem wielkie drogie ale jasne ).Zamykam przejście pomiędzy pom.gospodarczym a hallem i powiększam nieco łazienkę.Likwiduję okno tarasowe w pokoju na dole.

To na razie tyle.Jak macie konkretne pytania, to chętnie odpowiem mailem albo na forum

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj bendzamin !

Gratuluję domku, jest piękny.Mam kilka pytań

1.czy zmniejszyłeś wymiary okien i drzwi na parterze, a jeżeli tak to o ile

2.czy podwyższyłeś nieco ścianę kolankową

3.czy zmieniasz coś w układzie pomieszczeń poddasza w stosunku do projektu

Na razie tyle, żeby Cię nie zniechęcić

Pozdrawiam

Witajcie Wdzięczni !

Wszystkim zainteresowanym podaję linki do fotek mojego Wdzięcznego.

http://www.speedyshare.com/735556158.html

http://www.speedyshare.com/544294927.html

http://www.speedyshare.com/187224406.html

http://www.speedyshare.com/969970229.html

Jak będę miał coś nowego to zamieszczę.

Pozdrawiam

gajoch juz chyba nie muszę sie powtarzać jak

bardzo jestem wdzięczna za fotki. :)

Jaszcze mam do Ciebie jedno zasadnicze pytanie:

jak rozwiązałeś kwestię słupów na poddaszu?

A teraz tak z innej beczki.

Nie wiem czy nie powinniśmy przenieść naszych dyskusji

do innego działu. To galeria domu Bendziamina i w końcu nas

stąd przepędzi. :lol: :wink: :)

alez moi kochani wcale nie przeszkadzacie wrećz przeciwnie w końcu tutaj poruszajmy tematy o naszym wdziecznym po to on jest. W odpowiedzi na pytanie ścianki kolankowe mam wys. na 50 cm + gr. murłaty. Okna jak widać zostały zmienione na tradycyjne wymiary np kuchnia jest 150x150 w świetle muru. salon 150x150 tarasowe 235x150 oraz 235x90. powiem szczerze że poddasze wyszło naprawde duże bryła domu a mianowicie dachu w którym nie ma żadnych koszy prosta bryła (namiociK) daję dzieki tamu dużo miejsca do wykorzystania na poddaszu. Jeśli ktoś jest chętny zapraszam do obejrzenia domku.

mój e-mai l [email protected]

Wykonuę teraz ocieplenie co widać na fotkach oraz elektrykę.

pozdrawiam

Dzięki bendzamin.Wiedziałem, że nas nie pogonisz, bo wszystkie "wdzięczne" dziewczyny i chłopaki to fajna paczka.U mnie dzisiaj skończyli więźbę ( zrobili w ciągu 5 dni).W poniedziałek zaczną deskowanie a sobotę będę na budowie to zrobię jakieś fotki.Powiedz bendzamin czy okna dachowe masz trochę niżej niż w projekcie( nie wiem czy można obniżyć bez straty światła ).Pozdrawiam i życzę pogody bo zimno nadciąga nieubłaganie

powiem szczerze że nawet nie przyglądałem sie na jakiej wysokości są okna w projekcie zrobiłem tak jak nam pasuje. Musiałem wyśrodkować bo żona to normalnie wielka jest ze 155 cm to może ma przy dobrych wiatrach, no a ja malutki chłopczyk 190 cm wiec ciężka sprawa z tymi oknami :wink:

ps. polecam szczerze, ze lepiej dołożyc te 200 - 300 zł i kupić renomowanej firmy okna znanej dobrze na naszym rynku firmy okna dachowe niż ładowac sie w jakies badziewie które jest krzywe, powyginane i nieestetycznie wygląda na pieknym dachu. wiecej info pisać na e-maila zawsze odpowiem [email protected]

Witamy!

Niedawno dołączyliśmy do grona budujących wdzięczniaka. Dokonaliśmy paru przeróbek w projekcie. Obecnie jesteśmy na etapie stropu. Zazdrościmy tym, którzy mają już to za sobą i mogą się schować pod pięknym dachem krytym karpióweczką. Wkrótce zamieścimy nasze fotki.

Pozdrawiamy,

tasjor-y