Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

m 07 wdzięczny !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Noooo, ta odpoczywająca mistrzyni zrobiła kawał dobrej roboty!!!!! Bendzaminie, fantastycznie to wygląda!!!! Poddasze faktycznie duże - jak rozwiązujesz sprawę ścianek, na jaką odległość odsuwasz je w głąb pomieszczenia?? W projekcie jest na wysokośc 1,40m, ja sobie myślałam, żeby zrobić niższą ścianką, ale za to więcej miejsca po podłodze.

Rozumiem, że na dole zostawiłeś wejście do pom.gosp. od strony holu i łazienka jest taka 202x200, czy tak??

Gratuluję i czekam z niecierpliwością na kolejne relacje, mam nadzieję, że już teraz częstsze :oops: :D

jeśli chodzi o ścianki chcemy zrobić zaraz pod oknem czyli na wysokości okna poddasze jest naprawde bardzo duże wiec nie szkoda nam kawałek niewykorzystanego miejsca. Łazienka jest dokładnie tak jak piszesz i wejscie do kotłowni jest z ogrodu jednak bedzie wygodniej. pozdrawiam

Imponujące fotki!!! :D

Choć wszystko wygląda inaczej niż u mnie, ale to chyba dlatego,

że ja mam już ścianki działowe na poddaszu.

Bendziamin a nie boisz się, że Ci ocieplenie poddasza

nasiąknie od wysychających tynków? :roll:

chcemy robic tynki jak sie zrobi troszke cieplej a przed nimi jak sie uda nałożymy jeszcze folie paro na tą wełne wiec chyba nie powinno sie nic stać.

Folia paroizolacyjna!!! Dobra rzecz, podobno przepuszcza wilgoć tylko w jedną stronę (ale nie wiem, czy ktoś już ustalił, w którą :wink: )

Bendzamin, świetna robota, powtarzam!!!! Jak oglądam Wasze zdjęcia to aż mi się coś robi w środku, tak bym chciała juz swój stawiać...

Jak oglądam Wasze zdjęcia to aż mi się coś robi w środku, tak bym chciała juz swój stawiać...

Brazunia bo jesteś ciągle niezdecydowana. :roll: Podejmij w końcu męską decyzję :lol: czy Wdzięczniak, czy siedlisko. Bo osiwiejesz od tego myślenia. :lol:

Niee, to nie tak!!!! Jak się trafi siedlisko z zabudowaniami w dobrym stanie to wiadomo, ale jak znajdę takie bez zabudowań to na pewno będzie Wdzięczniak!!!! Zresztą, nawet jeśli budynek będzie stał, to środek będzie "wdzięczny" - dla mnie to idealny układ!!!

• 6 months później...
  • 1 month później...

i jak sie podoba kolorek powiem że wybieraliśmy tynk akrylowy wyporzyczylismy próbnik kolorów ale nie dały one w pełni odzwierciedlenia takiego samego koloru. Jednak na scianie to zupełnie inaczej wygląda kolor niż na próbkach.

Najważniejsze ze żona zadowolona a tym bardziej kasa zaoszczędzona (mój pierwszy tynk położony ...chyba wyszedł...???) :wink: