Newfie 01.08.2007 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Hmm, nie bardzo rozumiem z tymi schodami... Jak wchodzisz na górę to drugi bieg schodów masz zawsze obok a nie nad głową... My będziemy robić normalne betonowe, wykafelkowane gresem. Na ściankę wiatrołapu nie mam pomysłu Bardzo, bardzo proszę o zdjęcia waszego "codziennego" na [email protected] ! Bardzo bym chciała zobaczyć jak wygląda w naturze a nie na projekcie! Ile wyszło Wam bloczków (jeśli robiliście z betonu komórkowego)? Zmienialiście wymiary okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 01.08.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zdjęcia oczywiście wyślę.Ze schodami chodzie o to , że oczywiście obok idzie ścianka ale drugi bieg w górę jest dłuższy i przy przejści do garażu trzeba przejść pod nim, nie dużo ale ja mam straszną wyobraźnię i już to widzę Chętnie obejrzałabym już zbudowane schody w naszym domu, widziałam na formum że w okolicy Skoczowa budowa jest już za schodami. O bloczkach niewile powiem bo budowaliśmy z porothermu. jak wrócęr do domu to wyślę zdjęcia wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 01.08.2007 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Już mniej więcej wiem o czym mówisz, faktycznie fajnie byłoby to zobaczyć... Masz jakiś namiar na budujących koło Skoczowa? Tam mam w miarę blisko, chętnie bym to obejrzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 01.08.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 nie mam, ale weszłam na c117a i w dzienniku budowy Dominiki i Tomeczka sa zdjęcia jkak powstawał ich codzienny. Mój codzienny wariant 1 jest troszkę większy(pokój na dole) i u nich schody są równe. Trochę inaczej niż u nas, sprawdziłam w projekcie muratora. Może jest ktoś kto buduje C117a i ma już schody. Jeśli nie to idę jak w projekcie, mam nadzieję że archtekt wiedział co rysuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 01.08.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Codzienny w wersji podstawowej sporo się różni od wersji pierwszej więc trudno porównać. Nie ukrywam, że chętnie obejrzałabym "na żywo" Waszego Codziennego Troszkę mnie te schody zafrapowały, też mam nadzieję że architekt wiedział co robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 01.08.2007 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Aha, zapomiałam napisac, że ja chciałam jeszcze zrobić spocznik - ciekawa jestem jak to by wpłynęło na konstrukcję schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaaga 16.08.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 My jesteśmy dopiero na etapie kupowania działki, a budowa za 2-3 lata, ale już zaczęliśmy przeglądać projekty i właśnie Codzienny wariant I prowadzi w klasyfikacji. Podobnie jak wyżej wpisani też chcemy powiększyć łazienkę na dole kosztem pokoju/ gabinetu i drzwi tarasowe zmienić w nim na okno. Też zaczęłam się zastanawiać jak to jest pod tymi schodami. Ale logicznie rzecz biorąc chyba architekt nie strzeliłby takiej gafy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 25.08.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam po urlopie.Schody dalej nie dają nam spać. Prawdopodobnie zabudujemy te wielką dziurę o kawałek i zyskamy przedpokój na górze i schody w normalnej klatce schodowej. Otóż mój Pan stolarz oraz kierownik budowy stwierdzili że 2,10 x2,10 pozwala postawić piękne i co ważniejsze wygodne schody. wówczas nie będę musiała się zastanawiać czy te schody "uderzą" mnie w głowę za każdym razem gdy będę szła do góry lub garażu. Teraz tylko zastanawiam się czy drewniane czy betonowe. Architekt wymyślił tam ściankę wiatrołapu, co śmieszniejsze ażurowe schody. Po co komu ażur skoro ma być tam ściana? Więc albo zabudowane drewniane albo beton z obudową i koniecznie zmniejszenie drugiego biegu. no to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 25.08.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 a propos spocznika. Pan Stolarz powiedział że wtedy schody robią się strome i że szkoda nóg i czasu. Ile czasu kto spędza na spoczniku. a tak to trzy schody wyżej. Może ma rację. On się chyba zna. w domu w którym mieszkałam na wczasach zakręt był zrobiony z 4 trójkątów wyglądały jak dwa kwadraty. Stolarzowi się nie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 26.08.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No to mam zagwozdkę z tymi schodami... Może faktycznie zabiegowe w mniejszej klatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.08.2007 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Mirakrzys, czy masz może jakiś rysunek tych nowoprojektowanych schodów z krótszym biegiem??? Ja za max dwa tygodnie robię strop i na tym etapie muszę być zdecydowana co do schodów (wielkość otworu w stropie).Jeśli masz, bardzo proszę prześlij na [email protected]Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodziennyC117a 30.08.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 mirakrzys mogl bys zamiescic kilka fotek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodziennyC117a 30.08.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 witam ...zdecydowalismy sie na budowe codziennego c117abuduje ktos na terenie woj. zach-pom. i pomorskiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 30.09.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Codzienni, ale mam zagwozdkę z tymi schodami i klatką schodową... Pomijam już ten góny bieg , ale jak tam ma wyglądać ta ścianka wiatrołapu???Przecież ona musiałaby dochodzić do schodów, a one są drewniane, a drewniane są ażurowe... Nie wiem co mam z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 07.10.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Codzienni, ale mam zagwozdkę z tymi schodami i klatką schodową... Pomijam już ten góny bieg , ale jak tam ma wyglądać ta ścianka wiatrołapu???Przecież ona musiałaby dochodzić do schodów, a one są drewniane, a drewniane są ażurowe... Nie wiem co mam z tym zrobić Ja w sprawie schodów:) otóż po przeczytaniu Twojego postu wystraszyłam się, że u nas też będzie jakiś problem, żeby zrobić betonowe schody bo nie zrobili żadnego zbrojenia w tym celu na etapie robienia fundamentów. Od razu podpytałam naszego "góru" i okazało się, że to nie jest żaden problem. 2 dni temu chłopaki wycieli otwory pod zbrojenie, no i schody już są zaszałowane i gotowe pod zalewanie. Co do ścianki: ja też dopiero teraz sobie zdałam sprawę jak już zobaczyłam szałunek jak to będzie wyglądało. Prawdopodobnie zrobimy tam ścianę do góry, żeby nie było prześwitu. A tak przy okazji: na jakie kwoty mniej więcej opiewają wyceny na okna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arektoja 15.10.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Też przyglądamy się każdej rozmowie n.t. Codziennego, wybraliśmy ten projekt jakis czas temu ale jeszcze załatwiamy formalnośći z działką w okolicach Kołobrzegu, więc spokojnie zbieramy informacje. Optymistycznie budowę zaczniemy wiąsną lub latem 2008 Na jakim etapie jesteście? Pozdrawiam. Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ThoM 28.10.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Też dołączamy sie do projektu, śledzimy starannie wszelkie poczynania - interesuje nas wersja lustrzana + kilka drobnych przeróbek. Większy pokój dzienny kosztem pokoju + dodatkowo kotłownia. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaaga 16.12.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Czy ktoś z budujących Codziennego wI mógłby zamieścić kosztorys? Interesuje mnie zwłaszcza koszt stanu zero.Fajnie że jest już trochę budujących ten projekt - może uda sie jakoś porównać koszty i przygotować się do budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 03.02.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Witam, czytam, czytam juz wiem na 100%, że chcę Codzienny c 177a. Bardzo Wam wszystkim zazdroszczę że już jesteście tak daleko z pracami. Ja dopiero planuję nawet nie wiem kiedy konkretnie wystartujemy. Bardzo bym chciała na jesień ale nie wiem czy się uda. Nie umiem sobie wyobrazić tego domku w środku. Jak duże są te pokoje do góry? Może jakaś dobra dusza napisze? Może ktoś buduje w okolicach opolszczyzny? Chciałabym sobie popatrzeć w realu na to cudeńko.Pozdrawiam Wszyskich Codzienniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 24.02.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Pokoje na górze sa ogromne, w tym koło schodów wyburzyliśmy garderobę wstawiliśmy okno dachowe i wyszło 25m2 podłogi, ten środkowy jest największy i ustawny, a ten koło łazienki jest idealny na sypialnię oba niby mają około 16 m lecz ten środkowy wydaje się większy może bardziej ustawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts