kimklb 25.02.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki za informację. A z której części Opolszczyzny jesteście? My też tutaj mieszkamy. Może gdzieś niedaleka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 25.02.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Z Kędzierzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 25.02.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki bardzo za odpowiedź, my jesteśmy z Kluczborka dopiero zaczynamy mękę przez urzędy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 25.02.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 faktycznie, urzędnicy potrafią napsuć krwi. Ale wtedy wyobrażam sobie jak siedze z zimnym piwem na tarasie i jakoś lżej sie robi na duszy. Czasem można sie nawet do urzędnika uśmiechnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmr2008 25.02.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dołączę i ja do "codziennego" grona )) Projekt bardzo przypadł mi do gustu, jednak nie jest pozbawiony pewnych mankamentów. Jestem na etapie adaptacji i to co mnie razi to : - straszna ciasnota w hallu - schody niczym "sen wariata" - za wąski garaż - niska ściana kolankowa - brak zadaszenia nad tarasem Reszta jest super Powiedzcie proszę jakie niespodzianki na mnie czekają i na co zwrócić uwagę przy adaptacji projektu ??? Dodam iż, jestem chyba trzecim miłośnikiem c117a w OP, a drugim w klb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 25.02.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Bardzo, bardzo proszę o zdjęcia waszego "codziennego" na [email protected] Bardzo bym chciała zobaczyć jak wygląda w naturze a nie na projekcie! Z góy dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 25.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jezeli będziesz poszerzać dom od strony garażu to niech Ci podpowie projektant od adaptacji jak by można poszerzyć schody - przynajmniej o 10cm.U nas nie było takiej mozliwości ale ogólnie projekt jest ok, jestesmy zadowoleni z pomieszczeń.Trzeba pamietać, że jak się podnosi ściankę kolankową to trzeba pewne elementy zmienić, np przedłuzyć słupki na ganku - pozdrowienia dla Newfie:) Ale u nas też słupki trochę za krótkie:(Odnośnie zadaszenia to my nie mamy ale u Newfie wyszło super, bardzo się nam podoba.A tak poza tym to witajcie w gronie "Codziennych":) - coraz nas więcej! I tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 26.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 No tak hall jest naprawdę mały a jak się chce zabudować wiatrołap to sę okazuje że jest wielkości windy w bloku. No ale tam będe tylko ściągać buty a dalej już jest pięknie. Po podniesieniu ścianki kolankowej (razem z całym inwentarzem) pokoje na górze sa duże a i łazienka niczego sobie. My dodaliśmy jeszcze okno dachowe w pokoju przy schodach i wyburzyliśmy tam garderobę, dzięki temu mamy duży i przestronny pokój. Faktycznie zadaszenie u Newfie - piękne i dopasowane jakby zawsze tam było. a jeśli chodzi o schody to dla mnie na azie to zagadka. Pozdrawiam i witamn w gronie codziennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmr2008 26.02.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ten mały hall chcę powiększyć przez :- wydłużenie budynku pomiędzy ścianami nośnymi z 326 na ok. 400.- skrócenie pokoju na parterze do 270 Hall będzie większy, będę miał ciut więcej miejsca na schody, trochę zwiększy się wiatrołap, metraż pokoju na dole również nie zmieni się za bardzo. Napiszcie co myślicie o tym pomyśle ? Mam jeszcze dylemat z zadaszeniem nad tarasem. Chciałbym daszek podobny do tego nad wejściem, taki jak jest w projekcie c117. Zastanawiam się tylko czy przez ten daszek nie stracę okna w pokoju na górze, a tego bym nie chciał. Zastanawiam się robić zadaszenie nad tarasem, czy nie robić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 28.07.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 ZNALAZLAM! ))) Ale co ja sie tego watku naszukalam... skromny troszku taki... Kochani, potrzebuje BARDZO jakichs rzutow Waszych zmian poddasza, bo chce miec A - garderobe, B - Pralnie z suszarnia, C - piekna, duza lazienke. Wiem, ze jakies zmiany robiliscie, wiec nie chce wywazac otwartych drzwi. I jesli ktos "naprawil" schody, zeby byly wygodniejsze... Ostaly mi sie dwa projekty do wyboru i C117a jest jednym z nich. Slicznie prosze o pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TARCHOMIN 26.08.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 ZNALAZLAM! ))) Ale co ja sie tego watku naszukalam... skromny troszku taki... Kochani, potrzebuje BARDZO jakichs rzutow Waszych zmian poddasza, bo chce miec A - garderobe, B - Pralnie z suszarnia, C - piekna, duza lazienke. Wiem, ze jakies zmiany robiliscie, wiec nie chce wywazac otwartych drzwi. I jesli ktos "naprawil" schody, zeby byly wygodniejsze... Ostaly mi sie dwa projekty do wyboru i C117a jest jednym z nich. Slicznie prosze o pomoc!!! Ja też znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro_1977 02.04.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Czy jest ktoś, kto buduje Codziennego c117a na Dolnym Śląsku ? Bardzo chciałbym zobaczyć mój wymarzony domek w realu bo jak na razie to tylko wersja papierowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 14.04.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 witam my mamy "prawie" codzienny troszkę przerobiony przez architekta ale czym nas wyprowadził z równowagi zmniejszy nam garaż i wogóle upuścił nam koleś krwi na razie nie starujemy może spróbujemy się ogrodzić w tym roku, generalnie domek podoba nam się baardzo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomasz 16.04.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 zmniejszy garaż? a poco? jakich zmian chcecie dokonać. my też chcemy rozpocząc budowę na wiosnę, przygotowujemy się i chcemy kupic ten projekt. mamy duże wymagania i jak parter jest ok to znów poddasze nie pasuje i tak w każdym projekcie, codzienny ma prawie wszystko co potrzebujemy i chyba go kupimy. Martwią mnie tylko finanse czy za 300 tyś. zbudujemy go do skromnego zamieczkania. Jak oszacować w miare dokładnie koszt budowy tego domu? czy ma ktoś zrobiony rachunek kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro_1977 08.10.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Kurczę ale tu cicho Moje marzenia o Codziennym przerodziły się już w rzeczywistość. Jestem na etapie dachu i mam do Was pytanko: - jaką dawaliście dachówkę ? - czy zmienialiście coś w więźbie ? - czy ktoś z Was zadaszał taras na wzór zadaszenia z przedu (tego nad wejściem frontowym) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna121 25.03.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Sprzedam projekt Codzienny 117a z oferty Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts