Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak du?e domy budujemy?

Jak duże domu budujemy (w metrach)  

1 306 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak duże domu budujemy (w metrach)

Recommended Posts

Nie jest tak żle. Myślałem że większość buduje domu duże, te powyżej 200m2 a jednak tak nie jest i to dobrze. Polacy chyba nie są aż tak bogatym społeczeństwem.

Mój będzie miał 93 pow. użyt. ale licząc pow. całk. to zachaczam o grupę wyżej.

Przepraszam a gdzie na swiecie jest srednia ponad 200m2 ?? Moze USA (ale nie jestem pewien) tylko tam koszt budowy jest kilka krotnie mniejszy. Wszedzie w UE sa takie ceny ziemi z juz nikt nie buduje duzych domów a ponad 200 m2 to wielka willa.

• Odpowiedzi 368
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam a gdzie na swiecie jest srednia ponad 200m2 ??

W Australii i mowie o domach w miescie, a nie gdzies daleko. Tutaj jest moda (a raczej tak ludziom wmowiono, bo ziemia jest droga), ze ogrodek ma byc malutki, bo latwy w utrzymaniu ;)

My mamy dzialke 600m2 i byl wymog, ze dom musi miec min 200m2 powierzchni mieszkalnej. Sasiedzi na takiej samej dzialce postawili ponad 300 metrowa chalupe - parterowa, zostalo im trawnika tyle, zeby pranie wysuszyc.

U nas zostanie ok 13x14 ogrodu (dom tez bedzie parterowy).

Ziemia jest droga, my na dom przeznaczamy ok 200tys, a dzialka kosztowala 160 i to w dzielnicy nowej i jeszcze niepopularnej, w innej czesci miasta w podobnej odleglosci od centrum trzeba zaplacic 250-350tys za taka sama dzialke.

• 3 weeks później...

:D Buduje dom o powierzchni zabudowy -- 117,6 m2.

Czy ktoś wybudowal już APS - 108 z ARCHI-PROJEKTU z Lublina,

chcialbym zobaczyć taki budynek , zapytać o dobre rady,mam problem gdzie zrobić drzwi z garażu do domku a niestety w biurze ARCHI - PROJEKTU nie mogę uzyskać żadnych informacji , tlumaczą sie obroną praw osobistych. Czy to normalne ? Kupując projekt myślalem, że biuro projektowe jest także od tego żeby pmagać a nie utrudniać, zwodzić i być bardzo aroganckim do swoich klientów. NIE POLECAM TEGO BIURA I STANOWCZO PROTESTUJE :( [/url]

• 2 weeks później...