moreti 27.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam, czy ktos z Was spotkał się z refinansowaniem kredytu wraz z podwyższeniem jego wartosci? Zakladamy, ze mam kredyt 150 tys na mieszkanie. jest ono teraz warte 350 tys - refinansujac 150 tys chcialbym podwyzszyc do np. 300 tys (oczywiscie operat szacunkowy wyjchodzi OK i zdolnosc jest) - jeden bank mi powiedzial, ze refinansuja tylko faktyczni eponiesione koszty - czyli kredyt refinansowany + ew. koszty jego splaty.... Ktoś spotkał sie z czyms takim w praktyce? Chciałem dzieki wzrostowi wartosci mieszkania wyjąc te pieniadze, ktore zainwestuje w rozpoczecie budowy domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 27.02.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam Z pewnością jest to możliwe.Ja w ubiegłym roku refinansowałam kredyt i na pewno w PKO BP oraz w Multibanku, gdzie wzięłam kredyt, proponowano taką opcję. Ja ostatecznie wzięłam tylko 5 tys. więcej, niż potrzebowałam na spłatę poprzedniego kredytu, ale możliwości były dużo większe. Popytaj w bankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 12.03.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Możliwe prawie wszędzie, z tym, że tylko w niektórych bankach nie zapłacisz prowizji, która jest standardowo przy kredycie mieszkaniowym jeśli podwyższenie kwoty będzie o ponad 50%. Sory źle zrozumiałem. Myślałem, że chodzi o refinansowanie nie tylko obecnego salda kredytu, ale kredytu w pierwotnej wysokości. Nie wiem - to pewnie ten męczący dzień... Napisz czy masz (i interesuje Cię nadal) kredyt w PLN czy CHF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 12.03.2007 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 No wlasnie od tego czasu rozmawialem w kilku bankach i nigdzie to nie jest mozliwe - refinansuja tylko PONIESIONE koszty (czyli tyle, ile wtedy kosztowalo + ew. naklady poniesione - nie refinansuja wzrostu wartosci mieszkania na rynku) i nic wiecej. Oczywiscie zostaje pozyczka hipoteczna, ale to z uwagi na oprocentowanie mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 12.03.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 masz kredyt w pln czy chf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 12.03.2007 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 CHF. Ale to przeciez nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 12.03.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Mogłoby mieć znaczenie gdybyś był fanem PLN, bo bank Nykredit udziela pożyczek w PLN oprocentowanych tak samo jak przy celu mieszkaniowym... Niestety nie mają CHF w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts