Dotty123 27.02.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam, Czy kupowaliście może ONYX jako "blat" do kominka oraz na parapety ?Ile wychodzi m2 i czy się sprawdzi w takiej opcji ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.02.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 od 1500 do 4000 za m2 mnie na parapety wysżło około 6m2 zapłaciłe około 450 zł m2 za konglomerat marmurowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotty123 28.02.2007 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 od czego zależy taka olbrzymia rozpiętość pomiędzy ceną ?Ile w takim razie kosztuje m2 kamienia - najlepiej podobne do onyxu żółty [img[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 28.02.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 od czego zależy taka olbrzymia rozpiętość pomiędzy ceną ? Ile w takim razie kosztuje m2 kamienia - najlepiej podobne do onyxu żółty [img[/img] I Interstone (chyba tak sie ta firma nazywa) w Mszczonowie w ubiegłym tygodniu za b.ładny onyx żółty płaciłam ok. 1000 zł/ m2 (płyta ma 2,7 m2.) Ja zamierzam go wykorzystać jako blat w kominku i podświetlony element dekoracyjny w kominku (dodatkowo w łazience) Oczywiscie do ceny kamienia dochodzi cena obróbek - i tu może zabolec najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotty123 28.02.2007 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 co to oznacza dokładniej ? jakie koszty można ponieść w tej kwestii obróbek. Myślałam również o kominku, i 1 parapecie ale długim (1,5 m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 01.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Najprościej i najkrócej, to mozna powiedzieć, że koszt obróbek zalezy głównie od Twojej fantazji Zalezy, co Ci sie marzy - czy zwykłe blaty, czy podkeljane, w jaki sposób łączone, czy jakies podświetlane konstrukcje itd. Cena zalezy oczywiście od "taryfikatora" wykonawcy - ale często cena za robocizne (obróbka + montaż) jest zblizona do ceny za kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 25.01.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Podbijam - może ktoś ostatnio kupował onyx? Gdzie w Warszawie można obejrzeć ten kamień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 27.01.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Podbijam - może ktoś jednak coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 28.01.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Ceny onyxów zaczynają się od 600zł za m2.Miałem kiedyś do czynienia z takim po 1400 E za metr w 2- CeWięc wachlarz cenowy jest dość ogromny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.01.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Podbijam - może ktoś ostatnio kupował onyx? Gdzie w Warszawie można obejrzeć ten kamień? duży wybór jest w Beltrami - warto pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 01.02.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Dzięki. Jeszcze nigdzie nie jeździłam, ale w pierwszej kolejności pojadę do Stone Connection na Jana Kazimierza - ponoć tam można obejrzeć kamień w dobrym świetle a w Beltrami nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 02.02.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witaj. Tak, ale oni tam maja całe slaby, w gr. 2cm prześwietlone a w tej grubości to do podświetlenia trzeba mieć mocną elektrownie a dodatkowo taki kamień się nagrzewa i robi jak dobrej klasy grzejnik A no i cenowo potrafią zabić ;/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 02.02.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Lubosz - czyli jakiej grubości najlepiej powinna być taka płyta żeby ładnie się ją dało podświetlić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 02.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Wiesz im cieńsza tym lepsza, jeśli ma służyć tylko do celów dekoracyjnych.Ale technologicznie nie potrafią jeszcze wykonać płytek takich większych o gr. 5mm a onyx jest kruchy szczególnie te kolorowe z przerostami, więc pewnie tego nie ma.A jak chcesz na blat to bankowo dostaniesz żywicowany i na podklejce z siatki.Onyx złoty,miodowy jest strasznie kruchy i trzeba z nim delikatnie.A To ty kombinujesz z podświetlanym blatem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 02.02.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dzięki Lubosz Ja kombinuję z kominkiem - chcę dać taki kawałek wielkości mniej więcej 1,5 x 0,6m na ścianie obok wkładu( w takiej jakby wnęce) i go podświetlić, a do tego ewentualnie też blat. Ale to narazie wstępny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 02.02.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 nie ma sprawy Onyx jest ekstra i taka kamienna lampa to i mi się marzy Pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 26.03.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Może kogoś zainteresuje, że można w Warszawie na ul. Marywilskiej w Brialu kupić onyx w ilości mniejszej niż cały slab. W Stone Conection nie jest to możliwe, ale mają tam większy dużo wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts