Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

taaaa... najwyższa pora wybrać się po ciąży do mojego ulubionego specjalisty... i wymyśliłam żeby machnąć wszystkie zębiska za jednym zamachem w znieczuleniu ogólnym (bo ja jestem z tych co można ich straszyć dentystą i zastrzykami).

Czy ktoś z Was próbował czegoś podobnego? możecie polecić?

(ja jestem zainteresowana Wawą) czy rzeczywiście koszty zabijają?

buzia_K

Mojemu synkowi tak lecze zeby...

niestety nie da sie inaczej... :-?

O kosztach sie nie wypowiem, bo takim dzieciom jak on robia to z NFZ...

"Usmiech malucha".., na Agatowej 10 , Warszawa

Mozna wyleczyc wszystkie. Zrobia co jest do zrobienia... Niestety nie ma tam ortodontow, bo przydalo by sie jeszcze do zakladania aparatu stalego... :roll:

Ostatnio mial usuwany kamien, wyrwane dwa zeby i chyba dwa naprawiane..., juz nie pamietam, to bylo pare lat temu...

Teraz juz znowu powinnam z nim isc ,bo znowu ma kamien ( ma straszny slinotok), a i stare plomby trzeba wymienic...

W każdym mieście z pewnością są gabinety, które proponują takie usługi. Jeśli masz dużo zębów do leczenia to nie wiem czy leczenie skończy się na jednej wizycie.
  • 4 weeks później...
ja tak sobie leczyłam ale to było z 10 lat temu(strach mnie paraliżował) buzi bałam się otworzyć. Teraz jest już lepsza technologja i chodze normalnie strach pozostał i mimo ,że są same plamki to jednak na zastrzyk! :o Choć ostatnio poszłam na całego i bez znieczulenia nawet przeżyłam :lol:
Znieczulenie ogólne to chyba przesada - szwagier tak miał i powiem Wam że bardziej bolała go głowa po tej narkozie niż po wyrywaniu. Ja robiłem ostatnio kilka zębów -standardowe znieczulenie miejscowe- i ... nie bolało (tylko wkłucie- na początku- jakieś 2 sekundy). Co prawda czuje się borowanie, ale to nie boli.
Też nie przepadam za dentystą, ale nie ma wyboru, trzeba iść to się idzie. Plamiak napisał:
...standardowe znieczulenie miejscowe- i ... nie bolało (tylko wkłucie- na początku- jakieś 2 sekundy).
Teraz są takie żele (o różnych smakach np. truskawka), dentysta smaruje dziąsło i po 30 sek. wykonuje zastrzych. Żel już działa znieczulająco i nawet nie czuć zastrzyka. Proponuję upominać się o to, chyba, że ktoś jest masochistą :D