Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hmmm.....przedstawicielem firmy czy dealeram - prawie to samo ale prawie robi wielka roznice

Mozesz zrobic jeszcze inaczej - zaplac 50% a reszte po wymianie uszkodzonego skrzydla czy usunieciu wszelkich usterek

Uwierz mi - to naprawde dziala o wiele lepiej niz federacja konsumentow

Owszem - tamta droga jest tez skuteczna ale dosc dlugo trwala - kasa przyspiesza kazde dzialanie :)

Stary załamiesz sie ale zapłaciłem już w grudniu 100% - takie były warunki promocji zimowej aby dostac największy upust. Płacisz w grudniu odbierasz wiosną, tak samo było np w oknach Vidok, co miałem zrobić, w końcu uznałem duża i szanująca sie firma:( ech..... :evil: :evil: :evil:

Dawanie klientowi protokołu odbioru do podpisania po ciemku to ulubiony numer partaczy.

Moim zdaniem powinieneś od razu odmówić przyjęcia podrapanych okien. To byłoby tak, jakby w ogóle do Ciebie nie przyjechały. A teraz bierz cyfrówkę i leć dokładnie obejrzeć jakość montażu. Wypisz wszystkie usterki w protokole, zrób dzień przerwy i wróć, a napewno coś dopiszesz. Zrób sobie kopię. Interweniuj u dealera, a jak będzie się ociągał - znajdź kogoś sensownego i kompetentnego u producenta okien i namów go do współpracy. Szkoda tylko, że już zapłacone...

Ja zabroniłem montażu obitego okna, dzwoniłem do samego szefa, ale co z tego, musiałem jechać do pracy a fachurzy nic sobie nie robiąc z zaistaniałej sytuacji zamontowali to okno :evil: Co potem mogłem? zabić ich? Najlepiej byłoby wozić pistolet ze sobą i go używać :evil: No nic, biore aparat i w wolnej chwili jade na budowe. Protokołu nie myśle podpisywać więc narazie jest to dla mnie plus bo oficjalnie okien nie otrzymałem.

A pytanie jeszcze do Jareko, czy standardem przy montażu jest zostawienie okien w srodku zabrudzonych tym wszystkim co leci z wiercenia dziur? Czy do obowiązku ekipy nie należy wyczyszczenie tego syfu ze środka?

pozdrawiam

...A pytanie jeszcze do Jareko, czy standardem przy montażu jest zostawienie okien w srodku zabrudzonych tym wszystkim co leci z wiercenia dziur? Czy do obowiązku ekipy nie należy wyczyszczenie tego syfu ze środka?

a Ty raczek nie masz? :lol:

Drobiazgi, które zauważyłem przy moich oknach (drewnianych):

1. Drzwi tarasowe - składają się z trzech połączonych elementów: witryna, drzwi, witryna. W słoneczny dzień okazało się, że uszczelnienie pomiędzy elementami ma przerwy - gdzieniegdzie przeświecało słońce :lol:

2. Klamki dostałem luzem - żeby oszczędzić im uszkodzeń przy późniejszych pracach. Okazało się, że nie pasują - miały za długie trzpienie.

Wszystko zostało poprawione/wymienione. Z firm, z którymi do tej pory współpracowałem przy budowie mojego domu spece od okien byli jednymi z solidniejszych.

czy od Jezierskiego czy kogos innego to chyba nie ma znaczenia ;)

ktos sie pomylil przy pomiarze - bywa

jaka konstrukcja sciany? mozna wybnac z tego klopotu - a okno jest o 3 cm wieksze :lol: wiecej swiatla i te rzeczy ;)

czy od Jezierskiego czy kogos innego to chyba nie ma znaczenia ;)

ktos sie pomylil przy pomiarze - bywa

jaka konstrukcja sciany? mozna wybnac z tego klopotu - a okno jest o 3 cm wieksze :lol: wiecej swiatla i te rzeczy ;)

:lol:

chciał mi cegły pełne zdejmować, które wymurowane są na porothermie poziomo na dole, myślał też o wieńcu na górze, ale koniec końców stwierdził, że dekarze mieliby do niego żal i wyjął tylko ten plastik z pod okna i powiedział, że parapet będzie zachodził trochę na okno :roll:

Luk_25

Proponuję wejść na stronkę:

http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=open&id=WDU20021411176

Ściągnij sobie plik: D20021176Lj.pdf - Tekst ujednolicony.

To jest ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Nie jest długa bo tylko 6 stron a naprawdę WARTO ją poznać. Wydrukuj ją sobie i udaj się osobiście do firmy ONKOPLAST i tam poruszaj tą sprawę.

Jeśli to nie pomoże to pozostaje Ci droga sądowa (długa, kosztowna i trudna do przewidzenia) albo zrobienie jakiejś rozpierduchy w firmie - ale to nielegalne (sorry ale ostatnio naoglądałem się weesternów i mam wrażenie że tylko rozwiązania siłowe skutkują).

Nieźle chłopaki mnie nastraszyliscie. U mnie zaczynają za 2 tygodnie, a wczesniej dwie bramy segment. i uchulna i drzwi. Okna Oknoplastu, montaz w systemie Ilbruck.

Zostawiłem 2 tys do zapłaty po montazu, ale to i tak marna pociecha jakbym miał sie z nimi wozić. Licze ze bedzie OK :roll: . Napisze pare słów po

• 3 weeks później...

Dlatego nienawidze PROMOCJI, to taka sciema, ze az sie noz w kieszeni otwiera. Pamietaj: nikt Ci nie da nic za darmo.

Jesli placisz wczesniej i mniej niz dostajesz towar, to tylko dlatego, ze pozwalasz komus 3 miesiace Twoimi pieniedzmi obracac