JoShi 27.02.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Musimy docieplić pewną ściankę. Niestety na ścianka jest załamana (kąt rozwarty ok 373 stopnie) a w dodatku na tym załamaniu zaokrąglona. Chcemy na tej ściance zrobić KG na stelażu no i nie wiem co z tym załamaniem. Jak tam stelaż zrobić? Jak na razie przyszły mi do głowy dwa rozwiązania (na rysunku kąt załamania ścianki przerysowany): http://www.bexlab.pl/foto/dom/scianka_w_spizarni_01.jpg W obu tych rozwiązaniach końce płyt są niepodparte i ich połączenie wypada mniej lub bardziej w powietrzu. Poradźcie coś. Dodam tylko, ze na to mają być położone płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.02.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 A nie chcesz "po łuku". Można zwilżyć płytę i nagiąć, albo na zewnętrznej stronie zrobiś nacięcia i po położeniu zaszpachlować powstałe szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.02.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 A nie chcesz "po łuku". Nie chcę, bo nie mam zamiaru bawić sie później z płytkami po łuku... To tylko pomieszczenie gospodarcze i chcę tam położyć tanie płytki bez zbędnych zabaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart-klin 03.03.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Wszystkie twoje rozwiązania moim okiem są dobre ale wybrałbym te z jednym stelażem ,tym bardziej że chcesz do tego przykleic płytki to konce płyt nie będą narażone na żadne naciski z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 03.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 jeżeli dobrze zrozumiałem. końce płyt niepodparte.... to mam złe doświadczenia... bedzię pękac fuga po położeniu płytek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.03.2007 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 jeżeli dobrze zrozumiałem. końce płyt niepodparte.... to mam złe doświadczenia... bedzię pękac fuga po położeniu płytek... To ja wiem, ale jak w takim razie to rozwiązać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 06.03.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Ja bym robił tak jak na pierwszym zdjeciu.Profile jak najblizej siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts