Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bardzo proszę o pomoc WIĘZBA DACHOWA

Stelka

Recommended Posts

Witam

W projekcie mam wiązar kratowy,ale chcę zrobic normalną więzbę(koszty).Blacharz powiedział mi,że nie muszę przeprojektowywać więżby,że zrobią mi normalną,krokwiową więżbe bez przeprojektowania.Nie wiem co robić,posłuchac go? Boję się,że mogą byc pózniej problemy z odbiorem budynku.Czy to jest duże "wykroczenie"?? Bardzo proszę o radę.

zmieniasz konstrukcję dachu budynku - wg mnie najważniejszą po fundamentach, jeżeli masz już pozwolenie na bduwę zmiana więźby wymaga zmiany pozwolenia. Słusznie się martwisz, że mogą Ci tego nie odebrtać później, bo naprawdę jest to poważna zmiana projektu. Ja na Twoim miejscu poszłabym do projektanta, który robił projekt i powiedziała o co chodzi i on powinien Ci dalej pokierować

zmieniasz konstrukcję dachu budynku - wg mnie najważniejszą po fundamentach, jeżeli masz już pozwolenie na bduwę zmiana więźby wymaga zmiany pozwolenia. Słusznie się martwisz, że mogą Ci tego nie odebrtać później, bo naprawdę jest to poważna zmiana projektu. Ja na Twoim miejscu poszłabym do projektanta, który robił projekt i powiedziała o co chodzi i on powinien Ci dalej pokierować

Dzięki,tak też zrobiłam i projektant powiedział,że trzeba przeprojektować.Szkoda tylko,że nie pomyślałam o tym gdy robiłam adaptacje projektu,teraz znowu trzeba czekać.Mam nadzieję,że w dwa miesiące się wyrobią :roll: