Stelka 27.02.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 WitamW projekcie mam wiązar kratowy,ale chcę zrobic normalną więzbę(koszty).Blacharz powiedział mi,że nie muszę przeprojektowywać więżby,że zrobią mi normalną,krokwiową więżbe bez przeprojektowania.Nie wiem co robić,posłuchac go? Boję się,że mogą byc pózniej problemy z odbiorem budynku.Czy to jest duże "wykroczenie"?? Bardzo proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 28.02.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 zmieniasz konstrukcję dachu budynku - wg mnie najważniejszą po fundamentach, jeżeli masz już pozwolenie na bduwę zmiana więźby wymaga zmiany pozwolenia. Słusznie się martwisz, że mogą Ci tego nie odebrtać później, bo naprawdę jest to poważna zmiana projektu. Ja na Twoim miejscu poszłabym do projektanta, który robił projekt i powiedziała o co chodzi i on powinien Ci dalej pokierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen 28.02.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 a od kiedy to blacharz sugeruje jaka będzie więźba? no jeszcze cieśla to bym zrozumiał, że ma w tym interes a tak na poważnie to nie można samemu zamienić - a dokładniej można ale nie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 28.02.2007 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 zmieniasz konstrukcję dachu budynku - wg mnie najważniejszą po fundamentach, jeżeli masz już pozwolenie na bduwę zmiana więźby wymaga zmiany pozwolenia. Słusznie się martwisz, że mogą Ci tego nie odebrtać później, bo naprawdę jest to poważna zmiana projektu. Ja na Twoim miejscu poszłabym do projektanta, który robił projekt i powiedziała o co chodzi i on powinien Ci dalej pokierować Dzięki,tak też zrobiłam i projektant powiedział,że trzeba przeprojektować.Szkoda tylko,że nie pomyślałam o tym gdy robiłam adaptacje projektu,teraz znowu trzeba czekać.Mam nadzieję,że w dwa miesiące się wyrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts