pawel1m 27.02.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam Budowlańcy przycisneli przewody, które kładł elektryk na drewnianych belkach-zobacz załaczone zdjecie. Czy ma to jakiś negatywny skutek dla przepływu pradu, czy może stwarzac zagrozenie? http://cezar.pop.e-wro.pl/100_9222.JPG Dziekuje za wszelkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yozka1 27.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Problemu z przepływem prądu nie będzie! Zagrożenia o ile nie została przecięta izolacja przewodu też nie powinno być. Natomiast z tego co wiem to przy takich zabudowach wszystkie przewody powinny być ułożone w rurce peszla. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 27.02.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 A ja z ciekawości spytam Na czym wiszą te profile ?Czyżby łacznik krzyżowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 27.02.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Natomiast z tego co wiem to przy takich zabudowach wszystkie przewody powinny być ułożone w rurce peszla. Pozdrawiam. Powiedziałem to samo mojemu elektrykowi, to powiedział ze sie myle i jeśli przewody są w podwójnej izolacji czyli biały kabel, a potem jeszcze kolorowa izolacja na kablach to "tu powołał się na jakąś polską normę" nie jest wymagany peszel. Ile w tym prawdy to nie wiem, wiem, że przewody miały się nie stykać z drewnem i dlatego je przyczepiał na druciakach między krokwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 27.02.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 27.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Z tego co dowiedziałem sie w szkole i co robie to przy konstrukcjach z k-g przewody powinny byc ułożene w peszlach - robi się różnie ale inwestor powinien być uswiadomiony( koszt peszla nie jest powalający ) dla instalotora to więcej roboty, profile przycięte sa BARDZO OSRTRE !!! i łatwo o uszkodzenie izolacji , a póżniej co - DDUUPPAA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 28.02.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mój elektryk mało apopleksji nie dostał jak mu powiedziałem żeby bez peszla kładł:"Panie to ja tu jestem od kabli"i jeszcze niecenzuralne słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts