RIS29 27.02.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 JAK SIE WYKONUJE OCIEPLENIE DACHU PLASKIEGO CHODZI MI O MONTOWANIE WELNY TWARDEJ DO PODLOZA GDYZ CHCE NA WELNE POLOZYC PAPE TERMO ZGRZEWALNA.CZY WELNE SIE DYBLUJE CZY UKLADA LUZEM PROSZE O POMOC [/u][/i][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolco 01.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam Przyłączam się do tematu. Jakies 2 tygodnie temu zadałem podobne pytanie bo tez mam stropodach w kostce do ocieplenia. Ja raczej jestem za styropianem niz wełna. 1) tanszy, 2) welna moze zamoknac poprzez parowanie wody nad pomieszczeniem ogrzewanym a polozenie folii to chyba nie takie latwe zeby bylo szczelnie. Wiec tez czekam na jakas osobe odpowiednia ktora wyjasni jak zrobic to dobrze i niczego nie popsuc rozumiem ze na stropodachu masz pape? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.03.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Mocowanie mechaniczne specjalnymi kolkami. Na wełnę papa podkladowa termozgrzewalna mocowana mechanicznie a na nią papa termozgrzewalna wierzchniego krycia. Druga wersja to na wełnę papa jednokrotnego krycia mocowana mechanicznie z zgrzewana na połączeniach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.04.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Witam Przyłączam się do tematu. Jakies 2 tygodnie temu zadałem podobne pytanie bo tez mam stropodach w kostce do ocieplenia. Ja raczej jestem za styropianem niz wełna. 1) tanszy, 2) welna moze zamoknac poprzez parowanie wody nad pomieszczeniem ogrzewanym a polozenie folii to chyba nie takie latwe zeby bylo szczelnie. Wiec tez czekam na jakas osobe odpowiednia ktora wyjasni jak zrobic to dobrze i niczego nie popsuc rozumiem ze na stropodachu masz pape? Czy już coś udało Ci się z tym stropodachem zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolco 11.05.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Hehe, narazie nic, deszcz w Lodzi leje i nie chce wylazic na dach a tak serio to odpuscilem na ten rok remont dachu i docieplenie. Jedynie sam znowu lepikiem sie pobawie na dachu. Kase przeznaczam na instalacje kominkowa z DGP w domu. Bedzie przytulniej:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts