pepele 27.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 witam, jestem nowy w sensie zadawania pytan i wlasciwie to powiem to tak.razem z moja piekniejsza polowa mamy w posiadaniu dzialke na wsi w klasie przeznaczenia (chyba tak sie to nazywa) "B-R". na dzialce tej juz istnieja zabudowania a nawet ktos mieszka. jest to miejsce ktore nie posiada planu zagospodarowania przestrzennego oraz nie ma wydanej decyzji o warukach zabudowy. planujemy wybudowac dom w miejscu w ktorym na rysunkach geodezji figuruje stodola (miesci sie to w granicach zabudowy dzialki budowlanej rolnej). faktycznie ta stodola zostala tak mocno nadszarpnieta zebem czasu ze jeszcze troszeczke drewna na opal z niej zostalo. Choc staralem sie zrozumiec dzial prawny to niestety sie poddalem i jesli mozecie mi powiedziec co po kolei powinienem zrobic i jakich kosztow sie spodziewac to bede wdziecznypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73230-formalnosci-ale-jakie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zes 28.02.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 witam, jestem nowy w sensie zadawania pytan i wlasciwie to powiem to tak. razem z moja piekniejsza polowa mamy w posiadaniu dzialke na wsi w klasie przeznaczenia (chyba tak sie to nazywa) "B-R". na dzialce tej juz istnieja zabudowania a nawet ktos mieszka. jest to miejsce ktore nie posiada planu zagospodarowania przestrzennego oraz nie ma wydanej decyzji o warukach zabudowy. planujemy wybudowac dom w miejscu w ktorym na rysunkach geodezji figuruje stodola (miesci sie to w granicach zabudowy dzialki budowlanej rolnej). faktycznie ta stodola zostala tak mocno nadszarpnieta zebem czasu ze jeszcze troszeczke drewna na opal z niej zostalo. Choc staralem sie zrozumiec dzial prawny to niestety sie poddalem i jesli mozecie mi powiedziec co po kolei powinienem zrobic i jakich kosztow sie spodziewac to bede wdzieczny pozdrawiam Ja bym zrobił tak: 1. Wizyta w gminie - z zapytaniem o mozliwości wybudowania się na tej nieruchomości 2. Jezeli jesteście zdecydowani , a jeszcze nie kupiliście działki - wyjść do gminy o wydanie warunków zabudowy - wtedy będziesz wiedział jaki projekt wybrać i gdzie możesz go posadowić Czytam często forum, ale zawsze jestem za osobistą rozmową inwestora w Gminie czy Starostwie, bo nie każdy przypadek stanowi regułę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73230-formalnosci-ale-jakie/#findComment-1640385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepele 28.02.2007 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 projekt juz zostal kupiony wiec raczej opcja numer 1. no nic to zaczniemy cos dzialac.poki co dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/73230-formalnosci-ale-jakie/#findComment-1640690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts