zakladnik 28.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam, czy ktoś może wie czym mogę wyczyścić zlewozmywak z granitu (lub granitowo-kwarcowy)? Niesamowicie ubrudził się podczas remontu i w żaden sposób nie moge go doczyścić. Dodam, że to czarny granit, a teraz jest cały zabrudzony białym osadem. z góry dziękuję za wszelkie porady.jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz karwat 02.03.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 no to moze sprobuj acetonem. Zalezy z czego jest ten osad. Jesli chemiczny to powinno pomoc. Chyba ze to pył i wszed miedzy kryształki granitu to lipa chyba nic nie zrobisz moze jakies mycie pod cisnieniem a jak nie pomoze to mozesz go sprobowac ubarwic ten pyl barwnikami do kamienia.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 03.03.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam!!Moja znajoma kupiła zlew Franke (kamienny). również nie mogła go doczyścić. kiedyś mówiła mi że czyściła go tabletkami do zmywarki. jest bardzo niezadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz karwat 03.03.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 kamienne zlewy sa bardzo trwale i praktycznie nie do zniszczenia. Taki zlew przed zamontowaniem powinien byc zainpregnowany odpowiednimi srodkami chemicznymi. Wtedy nie ma takiej mozliwosci by sie czyms upapral i nie dalo by sie go domyc.Polecam srodki tenaxa oni sie specjalizuja w chemi do kamienia i maja naprawde dobre rzeczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józeffo1719516521 29.01.2019 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Ja czyszczę środkiem do czyszczenia pieców gastronomicznych, efekt niemalże natychmiastowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts