pi0tr 28.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Nasz rynek budowlany od ubiegłego roku przeżywa boom, zastanawiam kiedy ten przysiądzie. Straszne problemy z materiałami (ich brak w hurtowniach) Niektórzy piszą że czekają po kilka miesięcy na podstawowe produkty Ceny strasznie rosną (głównie mam na myśli mieszkania i działki) w koncu gdzieś jest granica. ja działkę kupiłem w październiku 2006 roku za 65000 PLN - dzisiaj po 5 mies. musiałbym zapłacić za nią ok 150.000!!!!!!!!!!!!!!!! Cieszę się że mi się udało - na dzien dzisiejszy nie byłbym w stanie takiego zakupu dokonać. Zastanawiam się gdzie jest granica i kiedy nastąpi ten moment gdzie sytuacja się ustabilizuje. Moment w którym to o klienta i inwestora zacznie się zabiegać bo dzisiaj jest odwrotnie. Jak czytam że klienci płacą całość za zamawiany towar a mogą go odebrać np. za 4 miesiące to uważam że coś jest nie tak. Jasne popyt przewyższa podaż ale jak długo jeszcze. Kiedy będzie normalnie. Jakie są wasze odczucia w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.02.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 nie do konca jest to prawdawzrost co prawda jest - lecz w rezultacie sprzedajacy np. dzialki juz sami nie wiedza ile maja za nie zadactez kupilem w zeszlym roku dzialke - placilem po 48 zl/m2 a w tym roku zmienilo sie tyle ze sprzedajacy po prostu boja sie sprzedawca wiec na wszelki wypadek daja ceny zaporowedlatego za sasiednia dzialke ktos teraz chce 110 zl/m2 lecz coz z tego ze tyle chce - kupca nie znajdzieto samo jest z domami pelno jest ofert "z sufitu" np. domek 120 m2 w stanie surowym zamknietym za 390.000 zli przez rok nie znajdzie kupca za ta ceneza jej polowe to moze ktos by sie tym zainteresowal reasumujac: obecny stan mozna nazwa banką spekulacujna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 04.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Jeszcze rok , może 2 i ta cena -390 000 za dom tej wielkości może być realna zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 04.03.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 rownowartosc 100.000 euro za domek w stanie surowym w Polsce ?chyba niebylibysmy drozsi od starych krajow unijnychtak bardzo ta banka spekulacyjna chyba nie urosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 04.03.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Nie- stan normalny, do zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts