M_Wiewiórek 28.02.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam! Jakiś miesiąc temu w tą straszną wichurę zerwało mi dach z budynku, w którym prowadzę firmę i zamierzałem sobie zrobić na poddaszu mieszkanie, poddasze to miało być przekształcone z nie użytkowego na mieszkalne, miał mi to załatwić architekt, czyli, projekt i załatwienie wszystkich formalności aż do uzyskania pozwolenia na budowę, bo takowe podobno jest potrzebne, W budynku nie miało być ingerencji w konstrukcje, tylko wstawienie okien dachowych, zrobienie podłogi i postawienie ścianek z płyt gipsowo kartonowych, i dla tego stąd moje pytanie czy do takiego przekształcenia jest naprawdę potrzebne pozwolenie na budowę? I najważniejsze pytanie, czy po katastrofie takiej jak mi się przytrafiła mogę odbudować część budynku i dach bez żadnych projektów? Dodam, że kształt się nie zmienia, Mam zaufanego właściciela firmy dekarskiej, który bez problemu powiedział, jaki dach by był najodpowiedniejszy, policzył ile i jakiego materiału potrzeba i morze zacząć pracę zależy mi na czasie, bo pracy mam dużo a nie mam gdzie jej wykonywać no i zamieszkać też bym tam chciał jak najszybciej, z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts