Klimas_gdynia 05.06.2003 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Buduję z tematycznych bloczków. Ponieważ system nie jest kompletny wymaga wielu interpretacji i uzupełnień z innych sytemów np. OPTIROC.Chętnie wysłucham opini innych inwestorów. Jak obsadzic okna , docieplić wieńiec etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 05.06.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Budujemy z bloczków PEZAM, to takie bliźniaki fortisa. Mają duży wybór systemowych bloczków np. nadproża, połowki wzdłuż i w poprzek, a także do ocieplania wieńca grubości 12 cm (wieniec ma 24 cm). Okien jeszcze nie obsadzano, będą w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.06.2003 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 ja mimo systemu kupiłem tylko FORTISY całe połówki i narożne reszte taniej wyszło nadproża wylewane na budowie i ocieplone styropianem to samo wieńce taniej i lepiejCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.06.2003 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Osówka te pustaki wieńcowe to kit ja je też miałem brać ale sam producent mi je odradził bo powiedział że onenic nie dajążbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 06.06.2003 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Jako nadproża użyłem kszatłtki-U 36.5 cm Optiroca. Do ocieplenia wieńca również pustaki Optiroca 9 cm. Najwięcej troski wzbudzają okna i drzwi , które w moim wypadku są dosyć duże. Mój inspektr nadzoru zaproponował wstawienie w otworach , w co drugiej watrstwie kawałków siporexu ( 12 cm , cięty na długość 36.5 cm ). Tutaj zostaną osadzone kotwy. Mam jednak wątpliwości , czy termika ściany pozostanie ndal dobra i czy nie bedą się tworzyły mostki cieplne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 06.06.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 No to mnie zmartwiliście, myślałam, że te pustaki uzupełniające są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2003 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 klimas puść meila do http://www.agagt.pl oni przysłali mi fotki z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 07.06.2003 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Dzieki! Wkrótce przyśle zdjęcia z mojej budowy. Pozdrawaim wszystkich formu-owiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2003 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 czy te pustaki sa naprawde takie ciepłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2003 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2003 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts