tooffii 01.03.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam, czy dało by rade taki piecyk przerobic na centralne?http://www.swistak.pl/aukcje/1647099,Piec-grzewczy-zeliwny-stalopalny-ZAR-1-2a-Cz-wa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tooffii 01.03.2007 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Nikt nie pomoże? Mam w planach zrobic CO z takiego piecyka w ukladzie otwartym z obiegiem grawitacyjnym. Do ogrzania są trzy pomieszczenia razem ok 40 m2 do tego jeszcze kuchnia ale piecyk ma stac wlasnie tam. Zbiornik wyrownawczy nad piecem pod sufitem (innej mozliwosi jego umiesczenia nie ma).Prosze piszcie jezeli sa jakies uwagi, spostrzezenia, pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw12 08.07.2007 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam myślę że wszystko można przerobić . Sam sobie wykonałem podkowę do starego pieca węglowego i ogrzewam bojler chyba 80l.( ciepła woda porzebna w kuchni , do kąpania się ).Czy do ogrzewania to by się to nadawało nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demol 12.07.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Też rozmyślałem, nad takim rozwiązaniem w jednym miejscu, ale wg. wszelkich znaków na niebie i ziemi wychodzi na to, że będzie za mała moc. Ogólnie to piec będzie dalej grzał tyle ile wcześniej, ale w obwodzie woda będzie nagrzewała się bardzo długo (bezwładność cieplna dla dużego obwodu). Co do konstrukcji układów otwartych się już od dawna nie robi, zwykle pompa wymusza obieg.Zresztą niech napisze ktoś komu się udało zrobić cos takiego dla innych zastosowań niż podkowa i woda dla potrzeb CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts