Dotty123 01.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 muszę znaleźć kipę, która zbuduje mi strych (podłoga z drewna) i ociepli poddasze.Czy są jakies przewidywalne koszty takich usług ?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdzisiek77 01.03.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Jak to ma wyglądać, a przedwewszystkim gdzie to jest. Jeżeli dobrze zrozumiałem chodzi o wykonanie poddasza od podstaw, łącznie z krokwiami i bałkami. Czy w zakres wchodzi materiał. Podłoga ubicie 14złmkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.03.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 zakres:-wełna 2 warstwy-stelaż metalowy-paroizolacja-płyty G-K-spoinowanie-szpachlowanie 100% całości-jednokrotne malowanie (gruntowanie) stawka:Wielkopolska ---- 35zł/m2 ----Warszawa ---- 45zł/m2 --- podłoga ok.10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 04.03.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 muszę znaleźć kipę, która zbuduje mi strych (podłoga z drewna) i ociepli poddasze. Czy są jakies przewidywalne koszty takich usług ? Pozdrawiam, Ja zapłaciłem 3850 za robocizne-dach 4-spadowy- 230m2 ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotty123 05.03.2007 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Ja mam domek w Warszawie - chodzi mi o ocieplenie poddasza (folia, wełna, folia) bez gips-kartonuPodłoga: zbudowanie stropu, wygłuszenie stropu od spodu, zabicie jej gips-kartonem (przygotowanie do malowanie). Ile to powinno kosztować ?sama robocizna bez materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 05.03.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 - chodzi mi o ocieplenie poddasza (folia, wełna, folia) bez gips-kartonu Bez stelaża to taka robota trochę pod górkę. Wełnę mozna ułożyć tylko pomiędzy krokwiami a to mało więc w stelażu układa się resztę. Krokwie mają ok 16cm a zalecana wełna od 20cm. Folię paroszczelną układa się na stelażu i dopiero płyty lub np. boazerię. Wiele ludzi jest tak wpuszczanych przez "fachowców" w maliny a później trzeba poprawiać i dodatkowe koszty.Podłoga: zbudowanie stropu, wygłuszenie stropu od spodu, zabicie jej gips-kartonem (przygotowanie do malowanie). Rozumiem że płyta G-K od spodu na suficie? Bo na podłodze nie układa się zwykłych płyt G-K tylko specjalistyczne suche jastrychy np.Fermacell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 05.03.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Czy chodzi o strop na poddaszu, czy o podłogę na strychu?? jeżeli o podłogę na strychu to polecam... zrobić to samemu. ocieplenie poddasza (przynajmniej 1sza warstwa) to chyba najprostsza rzecz na budowie, a podłoga na strychu - przybicie płyt OSB lub desek do jętek jest chyba jeszcze prostsze. Poszukaj na forum, kilka razy juz było tłumaczone jak samemu to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotty123 05.03.2007 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 obić to wszytko deskami faktycznie decydujemy się sami,ale najpierw musimy mieć zrobiony sam "stelaż" z desek, który jednocześnie stworzy nam sufit dla piętra. Tak więc za to stworzenie stelarzu chą 20 zł/ m2, za wygłuszenie go wełną i obicie płytami g-k wezmą 30 zł / m2, za ocieplenie dachu (folia, wełna, folia) - 7 zł / m2. Resztę sami pokryjemy deskami: szalówką. No i pytanie czy te ceny są ok.Dodatkowo jeszcze mają nam postawić ścianki g-k. wygłuszone w środku w sumie 32 m2 tych ścianek za 1m2 biorą 25 zł. Poradźcie czy ceny są ok czy negocjować. Wszystko BEZ MATERIAŁÓW.DOMEK w okolicach Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotty123 05.03.2007 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 OCZYWIŚCIE STELAŻ przez ż a nie rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 05.03.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Na oko to ja już nie widzę mozliwości negocjowania.... ale zawsze można... tylko że ja patrzę na to z poziomu wykonawcy a nie inwestora.... Ceny są jak na wawę więcej niż przystępne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dotty123 05.03.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 super dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts