IBM 30.10.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 czy ktoś z Was jest w trakcje budowy tego domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hu 13.04.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Kupilem ten projekt ale nieco go zmienilem. Fundamenty bede wylewal dopiero jesienia 2004 wiec ewentualnie wtedy bede mogl pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.04.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Gdyby można było obejrzeć, łatwiej byłoby coś o tym projekciku powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hu 13.04.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Żeby było wszystko jasne... mowa tu o projekcie o nazwie Zgrabny: http://www.wlasny-dom.pl/projekty.php?a=szukaj&rodzaj=1&wlk=100&nazwa=Zgrabny&od=0&do=&ilosc_pieter=&typ=&zabudowa=&garaz=&piwnica=&kominek=&basen= Z oryginału wyrzuciłem tzw. wykusz i przeniosłem parę okien/drzwi Kiedy stanie ten dom (da Bóg, w 2005 stan surowy zamknięty) to bedę wiedział czy zrobiłem źle. W tej chwili służę ewentualnie zdjęciami kartonowego modelu mojej wesji ([email protected]). Szukam ludzi, ktorzy toto budują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 13.04.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 To teraz już mogę powiedzieć, ze bardzo mi się ten projekt podoba. Chyba też wyrzuciłabym wykusz- nie jestem ich zwolenniczką. Życzę powodzenia w budowaniu My wykańczamy D33 Nieuży L Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.05.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 szukam taniego w budowie domu z piwnicaczekam na propozycjemoze juz ktos buduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 16.06.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Jeżeli interesuje Cię dom o powierzchni użytkowej około 150 m bez piwnic ( piwnice to około 90 m ) to ciekawy projekt znajdziesz w firmie Archi projekt w Lublinie. Co do tego czy tani czy drogi , to zależy jaką technologię budowy wybierzesz. Wyślę rzuty na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 16.06.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Właściwa nazwa to ARCHIPROJEKT. Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 16.06.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Ja mam GLX 19 + pełne podpiwniczenie. Projekt ze STUDIAATRIUM. Gorąco polecam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 17.06.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Leon, a moze przeglądnij projekty z katalogu, wybierz te ktore Tobie odpowiadają i doprojektuj piwnice. Projektow jest tak wiele, ze na pewno znajdziesz cos dla siebie. Jesli w katalogu nie znajdziesz idealnego dla Ciebie projektu, wtedy sądze, że znajdziesz projekt, ktorego rozwiazania architektoniczne stanowic bedą punkt wyjscia dla projektu indywidualnego. Taką decyzje podjąłem i dom z piwnicą wybudowałem. Powodzenia KrzysiekS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gol 24.10.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Właśnie zakończyłem fundamenty pod "Zgrabny" domek w wersji powiększonej. Wyszło mi 5m.sz.chudego betonu, B-20, 16m.sz. w szalunku i 1200 bloczków M-6. Zrobione sa izolacje, zostały do zasypania fundamenty. Z nastaniem wiosny- dalej do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Smoła 23.10.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Poszukuję osób, które pobudowały lub będą budowąć domek wg projektu Zgrabny 3 z pracowni mgprojekt. Mój adres [email protected] lub 504191698. Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 16.11.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Jako że jest nas już dwie osoby chcące budować "Zgrabny 3" z pracowni MGprojekt niech będzie to oficjalny wątek na jego temat. Przy okazji przyłączam się do prośby - jeśli ktoś zbudował/buduje/ma zamiar budować "Zgrabny 3" lub którąkolwiek inną jego wersję (Zgrabny, Zgrabny 2, Zgrabny 4 i jeszcze kilka innych wersji), proszę pisać w tym wątku i podzielić się doświadczeniami Mowa o tym domku: http://www.scrlock.republika.pl/foto/zgrabny3przod.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 12.12.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 No to zamówiłem projekt Teraz maks 7 dni i będę go miał i będzie można zająć się adaptacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Smoła 17.05.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Ja już otrzymałam warunki zabudowy i w najbliższych dniach wybieram się do pani architekt. Stuk - jak możesz to daj namiary telefoniczne na siebie i jak tak z Twoją budową? mój nr 504191698 Pozdrawiam.Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolec 04.07.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam budujących Zgrabnego Przymierzam się do zakupu tego projektu (wersja III). Jest jednak tam kilka rzeczy, które mnie niepokoją: - kwestia dziwnie umieszczonych schodów, jak to mądrze poprawić? - gdzie umieścić spiżarnię kuchenną, nie przewidzianą w tej wersji? - zmiana lokalizacji pionów kominowych/wentylacyjnych w celu powiększenia garderoby na parterze i wygospodarowania miejsca na spiżarkę (patrz inne wersje projektu) - niska ścianka kolankowa, wolałbym nie podwyższać ale czy to wystarczy, żeby było wygodnie? - czy ktoś liczył ile kosztują lukarny od ogrodu, wydaje mi się, że szkoda z nich rezygnować ale wiadomo - koszty, lecz jakie? Pozdrawiam i czekam na raporty z budów[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 04.07.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 - kwestia dziwnie umieszczonych schodów, jak to mądrze poprawić? Dlaczego dziwnie? Mi siępodobaja. Szkoda tylko że maja 90cm zamiast 100 - to do przemyślenia jak lekko poszerzyć. - gdzie umieścić spiżarnię kuchenną, nie przewidzianą w tej wersji? Np. w części kotłowni, pod schodami - niska ścianka kolankowa, wolałbym nie podwyższać ale czy to wystarczy, żeby było wygodnie? Podwyższyć, będzie nawet lepiej wyglądał. Ja chce dać 2 bloczki. Oczywiście bez zmiany kąta nachylania połaci. - czy ktoś liczył ile kosztują lukarny od ogrodu, wydaje mi się, że szkoda z nich rezygnować ale wiadomo - koszty, lecz jakie? Nie liczył, ale też nie sposób z nich zrezygnowac A tak w ogóle, to gratuluję wyboru ładnego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cone 08.11.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Ja rozpoczynam budowę dopiero na wiosnę (wersja 4) projekt już mam u siebie w domu. Mam taką prośbę do osób które budują ten właśnie domek lub którąś z wersji o wklejanie tu na forum zdjęć bądź podesłanie mi na maila [email protected] oraz podzielenie się problemami jakie wystąpiły w trakcie budowy. Z góry dziękują i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonline 28.12.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witamy wszystkich Forumowiczów!!! Przejrzałem dość uważnie forum i bardzo mało miejsca poświęcone jest projektowi Zgrabny http://www.mgprojekt.com.pl/domki/zgrabny z pracowni MGProjekt. Po przejrzeniu wielu projektów wydaje on nam się dość ciekawym projektem (na pewno chcielibyśmy dodać wiatrołap tak jak w wersji Zgrabny z przedsionkiem http://www.mgprojekt.com.pl/domki/zgrabnyp/rzuty.php). Szukamy projektu prostego a funkcjonalnego, taniego w budowie i eksploatacji. Prosilibyśmy o opinie co do tego projektu (co o nim myślicie, może macie inne propozycje), bo nie będziemy ukrywać, że jesteśmy początkujący w temacie budowania własnego domu. Pozdrawiamy czekając na opinieEwa i Darek[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi_78 02.01.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam Ja też jestem zainteresowana Zgrabnym z przedsionkiem. Poszukuje domu prostego i taniego w budowie. Z chęcią usłyszałabym kilka opinii na temat tego projektu, lub zobaczyła kilka zdjęć ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts